Lütfen yanlış anlamayın, sadece merak ettiğim için soruyorum. Kimseye veya herhangi bir inanca bir düşmanlığım yok. Günümüzdeki Türkiye'de yaşayan Ateistler neden sadece İslam dinine saldırıyor? Ateizm, hiçbir dine inanmamak ve eleştirel bir bakış açısına sahip olmak demek değil mi? Instagram'da veya sağda solda gördüğüm her ateist sadece İslam dinine saldırıyor. Ben şu ana kadar hiçbir ateistin Hristiyanlığa, Budizm'e, Yahudiliğe vb. dinlere laf attığını görmedim. Zaten konuşma tarzları da birbirine az çok benziyor, sanki ezber yapıyorlarmış gibi. Neden böyle?
Detaylar
Kim cevapladı?Ülkede çoğunluk müslüman olduğu için.
Bu saçma sapan soruyu sorduğuna göre ciddi anlamda idrak edemediğin şeyler var ama yine de anlatacaklarımın bir kısmını belki anlarsın diye yazayım.
- Bu insanlar Hristiyanlık, Budizm veya Yahudilik’ten çıkıp ateist olmadı.
- Bu insanlar küçükken zorla İncil, Tevrat veya Zebur kursuna yollanmadılar.
- Bu insanların yaşadığı ülkede günde 5 vakit kilise çanı çalmıyor.
- Bu insanların yaşadığı ülke Hristiyan, Yahudi veya Budist yöneticiler tarafından felakete sürüklenmedi.
- Bu insanlar her Pazar günü apartman grubunda bile “hayırlı pazarlar” mesajlarına maruz kalmıyor.
Son düzenleme:
Pluxy01
Becerikli
İnsanlar yok yere ateist olmadı çünkü, tüm nesil zorla ateist yapıldı, siyasi islam sağ olsun. Yani artık mesele Allah'ın olup olmamasından ziyade İslam'dan nefret edilmesi.
miraçov
Üstün
Ateist bir arkadaşım var. Neden ateist olduğunu sordum, küçükken namaz kıldığını, babasıyla camiye vs gittiğini yani bir Müslüman gibi yaşadığını söyledi. Daha sonra bunları baskı ve alışkanlıktan ötürü yaptığını kendini hiçbir dine ait hissetmediğini ve dinleri manasız bulduğunu düşünüp ateist olduğunu söylemişti bana. Yani ateistlerin sadece müslümanlığa "düşmanlığı" yok. Yaşadığı ülke itibarıyla nüfusun %70'i Müslüman bir ülke olduğu için İslam üzerinden yola çıkmış, Amerika'da yaşayıp daha sonra ateistliği tanısaydı o zamanda Hristiyan'lık üzerinden yola çıkıp ateist olacaktı.
Ülkenin yarısından biraz fazlasının Müslüman olduğunu sayarsak, bu gayet normal. Recep Baltaş'ın dediği gibi, bu insanlar zaten daha önceden zorla Müslüman olarak yetiştirilmişti. Bence yaptıkları gayet normal; buna saldırmak denmez, inkâr etmek denir.
Günümüzdeki Türkiye'de yaşayan Ateistler neden sadece İslam dinine saldırıyor?
Ateistler İslam dinine saldırmıyor İslam'ı dayatan düzene karşı çıkıyor. Laikliği savunuyor. Saldıran varsa da o da kendi ayıbı, Müslüman olduğunu söyleyip bir kere camiye gitmeyen, her türlü kötüğü yapan insanı görüp "AA bakın Müslüman'lar böyle, müslümanlığa bu yüzden inanmıyorum" demiyorsak aynısı Ateistler için de geçerli. Kötü bir Ateist birini görünce bütün Ateistleri aynı kefeye koymak yanlış.
İslamı reddediyorlar, ülkede çoğunluk islam olduğu için müslümanlığı reddediyorlar. Aynı şekilde diğer dinleri de reddediyorlar. En büyük pay müslümanlıkta olduğu için sadece müslümanlığı reddediyorlarmış gibi algılıyorsunuz.Ateizm, hiçbir dine inanmamak ve eleştirel bir bakış açısına sahip olmak demek değil mi? Instagram'da veya sağda solda gördüğüm her ateist sadece İslam dinine saldırıyor.
Nasıl yani biraz örnek verirseniz daha iyi olabilir.Zaten konuşma tarzları da birbirine az çok benziyor, sanki ezber yapıyorlarmış gibi.
- Makaleler
- 1
İster insan ister din olsun, bana saygısı olmayana benim de saygım olmaz. Azınlık belli çoğunluk belli. Hem güçlü hem mağduru aynı anda olamazsın. Ezber kısmına gelirsek ne olduğunu anlamadığınız Arapça duaları ezberleyip okuyan siz değil misiniz? Onun dışında kurana son yıllarda güncelleme gelmediğine göre eleştirilecek konular zaten belli.
Son düzenleme:
Batur
Başarılı
Günümüzde İslam çok yanlış biliniyor ve açıkçası bu soruyu ateistlerin sorması gerektiğini düşünüyorum, İslam dinine inanan biri olarak soruyorum sizce ateistler mi islama saldırıyor? Çevremde İslam dinine inanmayan kişilere çok fazla hakaret ve az da olsa şiddet uygulanıyor ama yalan yok internet de dinlere çok fazla hakaret eden kişiler var size tek katıldığım yer bu olabilir.