Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Küresel güçlerin toplumları içerden çürütüp çökertme projesine nihayet karşı çıkmışlar tebrikler.
Kilisenin karanlık çağı gibi bir döneme giriyoruz. Savaşlar, göç, gelir adaletsizliğinin üstünü kapatan, nefret ve ayrımcılık ile beslenen sağ popülist politikalar ile ilerliyor dünya. Bilimden ve insan haklarından uzaklaşıyoruz. Herkesin kendisinden olmayandan nefret ettiği ve asıl sorunları/sorumluları görmek yerine bu tartışmaların içinde kaybolduğu bir dönem. Bu dönem de elbet bitecek ama bu yüzyılda büyüyen gençler bu salak dertlerle uğraşırken kendi hayatlarının ve geleceklerinin çalındıklarını görebilirler umarım. Hayat diyalektik bir döngüdür. Alakasız sandığınız her şey alakalı. Sağ popülizm her şeyi marjinal ve öteki hale getirir. Önce kendi kitlesini ayırır, sonra diğerlerini. Ve değiştirilmesi zor bir iktidar haline gelir. Çünkü geriye kalanlar bir araya gelemezler. Hukuk, adalet ve özgürlüğün bir tekelin elinde olduğu yerlerde de otokrasi fiilen hüküm sürer.
Sokağa çıkıp bağırırsa...Bir insanla yatağa girmiyorsan o insanın cinsel değişimi, tercihi seni ilgilendirmemeli diye düşünüyorum.
akpinar34
Başarılı
İtalya'da Hollanda da Almanya'da Hırvatistan da sanırım çok var bu tip insanlar insanlık geçmişinde örneği olmayan bir durum 4 kutsal kitabı ele alırsak sanırım hiçbirinde kadının neden yaratıldığını detaylıca anlatan bir ayet yok gün geçtikçe her şeye daha kolay erişim sağladıkça insan oğlunun sapkınlığı sanırım artıyor bizim kutsal kitabımızda tecavüz neden suç sayılmıyor hala anlam veremedim.
Kesinlikle sevmiyorum LGBT üyelerini bana saçma geliyor ama ne olursa olsun saygım vardır herkesin kendi tercihidir bu bence bu kadar geri alınmalıdır. Çünkü biz bu hayata hür şekilde geliyoruz bu hükümetin elinde olmamalı. Kimseyi bağlayamaz.
bizim kutsal kitabımızda tecavüz neden suç sayılmıyor hala anlam veremedim.
Evlilik dışı ilişki yasak, herhangi canlıya işkence etmek yasak. İkisini bir araya getirince ortaya o malum suç çıkıyor zaten. Alenen yazmasına gerek yok. Bazı şeyler akıl ve mantık ile de çıkartılabilir.
akpinar34
Başarılı
Evlilik dışı ilişki yasak, herhangi canlıya işkence etmek yasak. İkisini bir araya getirince ortaya o malum suç çıkıyor zaten. Alenen yazmasına gerek yok. Bazı şeyler akıl ve mantık ile de çıkartılabilir.
Bu da senin görüşün teşekkür ederim.