Bir insanin LGBT birey olmasi ille de birileriyle yatmasi anlamina gelmiyor. Bir bankaci arkadasim var, adam gay. Bilgisayarinda sorun varmis, evine davet etti. Annesi ile birlikte yasiyorlarmis. Annesi beni gorunce once "sevgilisi" sandi. "Daha once hic sevgilis olmamisti, ilk defa biriyle tanisiyorum" dedi kadincagiz yalniz kaldigimizda utanarak. Bende adabiyla anlattim oyle olmadigini. Adam gay ama hayatinda kimse ile birlikte olmamis. Olmayi dusundugunu de sanmiyırum. Kendi bilir tabii.
Annesine acıdım o kadın torun tombalak sevemeden ölüp gidecek başka çocuğu yoksa.

Bir insanin LGBT birey olmasi ille de birileriyle yatmasi anlamina gelmiyor.
Aseksüel de olabilir tabii ki. Cinsiyet değiştirince de transseksüellikten LGBT oluyor. Tabii ki her gay gidip partner bulamaz. Kadınlardan hoşlanan erkekler de cinsel ilişkiye girmeyebiliyor.
LGBT bir örgüttür. eş cinsellik ise bir cinsel yaklaşımdır.
LGBT’deki T, transseksüel kelimesi Fransızcadan geliyor ve bildiğimiz cinsiyet değiştirene deniyor. Gay veya lezbiyen olan da dolayısıyla LGBT’nin bir parçası oluyor. Gidip kuruluşa da üye olursalar ve yürüyüş yaparsalar bildiğimiz ifade özgürlüklerini kullanıyorlar. Ben bir sorun göremiyorum ama koskoca bir ayın LGBT’ye özel olması çok ilginç. Bir gün veya bir hafta yetmemiş mi?

Netflix, kitaplar ve video oyunları zaten farkındalığı güzel bir şekilde artırıyor. Bazen sırf LGBT eklensin diye sahne ekledikleri de oluyor gibi geliyor ama onun dışında yerinde. Filmde öpüşen iki kişi koyacaklarsa istedikleri herkesle olabilir sonuçta.

Aseksüel de olabilir tabii ki. Cinsiyet değiştirince de transseksüellikten LGBT oluyor. Tabii ki her gay gidip partner bulamaz. Kadınlardan hoşlanan erkekler de cinsel ilişkiye girmeyebiliyor.

LGBT’deki T, transseksüel kelimesi Fransızcadan geliyor ve bildiğimiz cinsiyet değiştirene deniyor. Gay veya lezbiyen olan da dolayısıyla LGBT’nin bir parçası oluyor. Gidip kuruluşa da üye olursalar ve yürüyüş yaparsalar bildiğimiz ifade özgürlüklerini kullanıyorlar. Ben bir sorun göremiyorum ama koskoca bir ayın LGBT’ye özel olması çok ilginç. Bir gün veya bir hafta yetmemiş mi?

Netflix, kitaplar ve video oyunları zaten farkındalığı güzel bir şekilde artırıyor. Bazen sırf LGBT eklensin diye sahne ekledikleri de oluyor gibi geliyor ama onun dışında yerinde. Filmde öpüşen iki kişi koyacaklarsa istedikleri herkesle olabilir sonuçta.
En cok uzuldugum konu Netflix'in cevirdigi Star Trek'te 60 yillik WARP motorunu mantar cekip kafayi bulan gay cifte baglamalariydi. Bu kadar mi sacmalanir? Batti zaten dizi.

En cok uzuldugum konu Netflix'in cevirdigi Star Trek'te 60 yillik WARP motorunu mantar cekip kafayi bulan gay cifte baglamalariydi. Bu kadar mi sacmalanir? Batti zaten dizi.
The Last of Us dizisinde bir bölüm tamamen iki amcaya aitti. Hatta o kadar uzundu ki koca sezondan aklımda sadece bu kaldı çünkü sadece bir sahne değildi. Yine de LGBT yasaklanınca yazarların özgürlükleri kaybolmuş oluyor. Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda çok dozunda tutuluyor mesela.

Yürüyüşler de ifade özgürlüğüne giriyor. Belirli bir kategoride özgürlüğü kısıtlamak zaten direkt saçmalık.

The Last of Us dizisinde bir bölüm tamamen iki amcaya aitti. Hatta o kadar uzundu ki koca sezondan aklımda sadece bu kaldı çünkü sadece bir sahne değildi. Yine de LGBT yasaklanınca yazarların özgürlükleri kaybolmuş oluyor. Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda çok dozunda tutuluyor mesela.

Yürüyüşler de ifade özgürlüğüne giriyor. Belirli bir kategoride özgürlüğü kısıtlamak zaten direkt saçmalık.
Şunlardan nefret ediyorum:

1740832357905.webp

Tam olarak oyle. Mesela Cyberpunk'ta bence de sorun yok ama Last of Us oyununun ikincisini hic begenmemistim. Rezalet bir oyundu. Bunu soyleyince cogu kisi hemen LGBT'ye baglamaya calisiyor. Oysa oyunun temeli mantiksiz.
Finalde "intikam kotudur" temasi var. Var da oyun icinde ocuk, bocuk, insan, zombi, hatta kopek ne varsa gectigimiz yerde canli birakmiyoruz. Sonra sen kalk finalde intikam kotudur deyip oldurmekten vazgec. Hadi lan oradan!

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben spoiler içine almadım. Kac yıllık oyun.
Daha TLOU Part 2 bilgisayara gelmediği için halen bekleyip süprizlerden kaçanlar var. Kaldı ki Half-Life'ın hikayesi olduğunu abim daha geçen hafta öğrendi ve Black-Mesa'yı heyecanla oynuyor. (Evet, Gordon Freeman profil fotoğraflı kardeşine rağmen 27 yıllık oyundan spoiler yemek istemiyor.)

Lütfen ama lütfen kaba bir tonla yorumumu okumayın. Ancak spoiler olayının kendi hayatınıza veya çevrenize bağlı olarak söz konusu olacak bir durum olmadığının farkınındasınız değil mi?

Daha PC sürümü gelmeden verdiğiniz bilgi şu aşağıdaki spoileri veriyor:
Ellie'nin Abby'i öldürmemesini yazmışsınız resmen. Çevremde konsolu olmayan ve birinci oyunu çok beğenmiş insanlar var. Farkında mısınız?

Ekleme: Konudan uzaklaşmamak için yanıtlamamayı tercih edebilrsiniz.
Ekleme: Gizlediğiniz için teşekkür ederim @3613.

Son düzenleme: