Sadece_Emir

Uzman
Yer
Adana
Ne düşünüyorsunuz? Bugün okulda bunun üzerinde özellikle durdular; en az 50 kere hatırlattılar sanırım, buraya yazayım dedim.
1766001173839.webp

İyi olmuş. Noel benim bayramım değil, benim kültürüme aykırı ve benim dinimin reddettiği bir şey.
Yalnız, Noel kutlaması ile yılbaşı kutlaması aynı şey değil. İkisi birbirinden ayrı şeyler tamamen. Ayrıca sizin dininiz reddediyor olabilir ama başkaları sizin dininize göre yaşamak zorunda değil.

Bunlar önceden ses etmiyorlardı, şimdi mi akıllarına geldi? Yok, yılbaşı harammış da neymiş de. Sanki yeni ayet inmiş gibi.

İyi olmuş. Noel benim bayramım değil, benim kültürüme aykırı ve benim dinimin reddettiği bir şey.
Noel batıdan çıktı. Reddediyorum.

O zaman Linux, Unix, Windows, iOS, macOS da batıdan çıktı. Onları da reddetmek gerek. Televizyon da öyle. Bulaşık makineleri de İslam'a inananlar tarafından bulunmadı. Hâttâ çamaşır makinesi de. Hadi hepsini reddedelim.

Bak elinde iOS cihaz ile Google uygulamasından yazmışsın. Tam reddetmelik.

Ayrıca kültür ile ne alakası var da kültüre ters geliyor o da ayrı bir tartışma konusu. Tabii kültür ile dini karıştırmıyor isek.

Ne düşünüyorsunuz? Bugün okulda bunun üzerinde özellikle durdular; en az 50 kere hatırlattılar sanırım, buraya yazayım dedim.
Eki Görüntüle 211426
Yapsınlar bunu da; ülkede hiçbir şeyin özgürlüğü kalmasın. İslam’dan soğuttular. Ülkeden zaten soğumuştum. Madem saygı ve hoşgörü dinliyiz, neden bunu böyle göstermiyorlar?

Noel ≠ yılbaşı.

Noel 25 Aralık'ta kutlanan, İsa peygamberin doğum günü kutlamasıdır. "Senin bayramın olmayan" gün, noeldir (kaldı ki İslam'da bütün peygamberlere saygılı olmak yazıyor ama neyse).

Yılbaşı ise 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gecedir. Yeni bir yılın gelişi kutlanır, dini/milli olarak sorun teşkil etmez.

Mustafa Kemal paşa ülkeye laikliği getirdi ama sen onun fotoğrafını kendi profil fotoğrafın yapmana rağmen onun fikirlerinin tersine düşünüyorsun dostum. Laik ülkedeyiz ve geçen haftalarda ülkede ayin yapılırken de böyle söyledin mi? Meraktan soruyorum.