Hocam kavramları karıştırmışsınız. Noel 25 Aralık'tır ve Hristiyan bayramıdır. Bizim kutladığımız 31 Aralık gecesi, yani takvimin değişmesidir. Okullarda kimse 'noel ayini' yapmıyor zaten. Öğrenciler aralarında hediyeleşip, bir yılı bitirmenin stresini atıyorlar. Alt tarafı bir çekiliş yapıp eğlenmenin kültüre veya dine bir zararı olduğunu düşünmüyorum, aksine hediyeleşmek güzeldir.

Okulda yılbaşı etkinliği niye oluyor zaten saçmalık.

Okul sadece robot gibi derse girip çıkılan bir yer değil ki, aynı zamanda bir sosyalleşme alanı. Sınav stresi ve ders yoğunluğu arasında öğrencilerin senede bir gün hediyeleşip kafa dağıtması, motive olması neden saçmalık olsun? Eğitimin bir parçası da sosyal gelişimdir.

Okulun düzenlediğinden bahsediyorum onun dışında tabii kii insanlar sınıftakiler birbiriyle anlaşıp hediyeleşsin ona lafım yok ancak okulun programında böyle bir etkinlik olmamalı dedim.

Okulun düzenlediğinden bahsediyorum onun dışında tabii kii insanlar sınıftakiler birbiriyle anlaşıp hediyeleşsin ona lafım yok ancak okulun programında böyle bir etkinlik olmamalı dedim.

Hocam ama iş tamamen öğrencilere bırakılınca sınıflarda gruplaşmalar oluyor, popüler olmayan öğrenciler dışlanabiliyor veya maddi durumu olmayanlar mahcup olabiliyor. Okul/Öğretmen organize ettiğinde ise herkesin eşit şekilde katılması sağlanıyor, kimse dışarıda kalmıyor. Okulun dahil olması 'adalet' açısından daha sağlıklı bence.

Hocam ama iş tamamen öğrencilere bırakılınca sınıflarda gruplaşmalar oluyor, popüler olmayan öğrenciler dışlanabiliyor veya maddi durumu olmayanlar mahcup olabiliyor. Okul/Öğretmen organize ettiğinde ise herkesin eşit şekilde katılması sağlanıyor, kimse dışarıda kalmıyor. Okulun dahil olması 'adalet' açısından daha sağlıklı bence.

Yine karşı değilim buna ben benim demek istediğim yani bir bayram edasıyla süslemeler şarkı söylemeler vs olmasın yani. Teneffüste olsun ancak derslerde böyle şeyler yapılmasın.

Yine karşı değilim buna ben benim demek istediğim yani bir bayram edasıyla süslemeler şarkı söylemeler vs olmasın yani. Teneffüste olsun ancak derslerde böyle şeyler yapılmasın.

Derslerin kaynamaması konusunda haklısın, ona kimse itiraz etmez zaten. Amaç eğitimi aksatmak değil. Ama genelde bu etkinlikler sınavlar bittikten sonraki boş zamanlarda veya rehberlik saatlerinde yapılıyor. Süsleme ve müzik kısmı da işin tuzu biberi. Çocukların o kasvetli havadan çıkıp motive olması için. Yılda bir gün o kadarcık neşeye göz yumulabilir bence, abartılmadığı sürece sorun yok.

Yoksa benim lisemde teneffüslerde hocamız saz çalardı okulca eşlik ederdik ortada erik dalı oynardık ey gidi ey çok güzel olurdu yani.

O gün o sazlı sözlü teneffüsler sende nasıl güzel bir anı bıraktıysa ve bugün 'ey gidi' diye hatırlıyorsan, bu etkinlikler de şimdiki çocuklar için öyle güzel bir anı olacak. İster erik dalı olsun ister yılbaşı süsü, maksat o güzel ruhu yakalamak, okulu sevdirmek. Siz o günleri nasıl özlemle anıyorsanız, bırakalım şimdikiler de bu günleri öyle ansın.