Bundle, nasıl? Benim bildiğim, telefona bildirim falan yolluyordu.

Bundan 8 yıl önce arkadaşım önermişti ama hiç kullanmadım. Kullanan varsa yorumunu belrtebilir.

Muhtemelen kimse önermez ama kendi RSS akışını yapıp sevdiğin konular hakkında farklı sitelerden haber toplayabilirsin. Yusuf İpek'in bunun hakkında videosu vardı.

Zahmet olmazsa atabilir misin?

O da, oralardan çekiyor. Güvenilir haber sitesi olduğunu, düşünmüyorum. Ve senin güvenilirden kastın, ne? Tarafsız, haber sitesi var mı? Haber sitesi, adam gibi yok.

En azından prompt verebiliyorsun "teyit et, ne kadar güvenilir" diye; senin için bütün akıl yürütme teknikleriyle harmanlanıp haberi doğruluyor.
Güvenilir haberden kastım sadece olduğu gibi yansıtacak ve insanlara güven verecek; ne clickbait olacak, ne gereksizce sıfat yükleyecek ne de ragebait olacak, "burası paylaşmışsa vardır bir bildiği" diyecek kadar güveneceksin yani.

Kısa cevap; yok. Böyle bir ortamda hiçbir haber kuruluşu istese de güvenilir olamaz, hayatta kalamaz. Yapabileceğin en iyi şey birçok kaynağı takip edip kendi süzgecinden geçirmek. Sıradan bir vatandaşa da bunu önermem.

Zaytung vardı mesela eskiden, artık hepsi Zaytung oldu.

Google Haberler var şimdi, hatta kişisel önerileri de var.

Ciddiyim. Hiç kullanmadım ama senin demenle baktım da Yapay zekaya gündemde ne var deyip ayrıntı istemekten farksız. Aslında kullanayım ya.
Ben kullandım. Güzel bana göre. Bildirim falan yolluyor. Mesela BPT haberden önce bildirim gelmişti. Hızlı gibi. Deneyin hocam. Güzelse kullanırsınız. Kötüyse silersiniz. Bildirimleriniz çökmez umarım. Malum, her gün gündem değişiyor.

Ben kullandım. Güzel bana göre. Bildirim falan yolluyor. Mesela BPT haberden önce bildirim gelmişti. Hızlı gibi. Deneyin hocam. Güzelse kullanırsınız. Kötüyse silersiniz. Bildirimleriniz çökmez umarım. Malum, her gün gündem değişiyor.

Tekel gibi bir şey zaten. Önemli olan haberleri sıfat yüklememesi ve ragebait olmaması; bu açıdan bir sorunu var mı Bundle'ın?

Güvenilirlik kısmını bilemem ama Bundle clickbait içermiyor kuruluş amacı bu zaten. BPT, Metropol, Anlık, Pusholder, Boşuna tıklama, Haber Log vs alayı AKP fonlaması ve etkileşimden başka bir amaç gütmeyen yerler itibar etmeyin.

Güvenilirlik kısmını bilemem ama Bundle clickbait içermiyor kuruluş amacı bu zaten. BPT, Metropol, Anlık, Pusholder, Boşuna tıklama, Haber Log vs alayı AKP fonlaması ve etkileşimden başka bir amaç gütmeyen yerler itibar etmeyin.

AKP fonlaması olduğunu nereden biliyorsun? Saydığın birkaç haber sitesinin ilk kurulduğu tarihte vardım; sıradan bir haber sayfasıydı, özellikle Boşuna tıklama.

BPT haber güvenilir. Yanlış haber yaptıklarını görmedim.
Daha geçen yapay zekayla yapılmış fotoğrafı gerçek haber diye paylaşıyorlardı, bayağı güvenilir. Bu tür haber siteleri sorgusuz sualsiz kopyala yapıştır habercilik yaparlar.

Şunu birçok haber sayfası gerçek diye paylaştı: