Bundle, nasıl? Benim bildiğim, telefona bildirim falan yolluyordu.
Bundan 8 yıl önce arkadaşım önermişti ama hiç kullanmadım. Kullanan varsa yorumunu belrtebilir.
Muhtemelen kimse önermez ama kendi RSS akışını yapıp sevdiğin konular hakkında farklı sitelerden haber toplayabilirsin. Yusuf İpek'in bunun hakkında videosu vardı.
Zahmet olmazsa atabilir misin?
O da, oralardan çekiyor. Güvenilir haber sitesi olduğunu, düşünmüyorum. Ve senin güvenilirden kastın, ne? Tarafsız, haber sitesi var mı? Haber sitesi, adam gibi yok.
En azından prompt verebiliyorsun "teyit et, ne kadar güvenilir" diye; senin için bütün akıl yürütme teknikleriyle harmanlanıp haberi doğruluyor.
Güvenilir haberden kastım sadece olduğu gibi yansıtacak ve insanlara güven verecek; ne clickbait olacak, ne gereksizce sıfat yükleyecek ne de ragebait olacak, "burası paylaşmışsa vardır bir bildiği" diyecek kadar güveneceksin yani.
Kısa cevap; yok. Böyle bir ortamda hiçbir haber kuruluşu istese de güvenilir olamaz, hayatta kalamaz. Yapabileceğin en iyi şey birçok kaynağı takip edip kendi süzgecinden geçirmek. Sıradan bir vatandaşa da bunu önermem.
Zaytung vardı mesela eskiden, artık hepsi Zaytung oldu.
Google Haberler var şimdi, hatta kişisel önerileri de var.