Fransa'da yaşıyorum ve alacağım her ürünü Temu'dan alıyorum neredeyse. 1 kere bile sorun yaşamadım ya da görüntüden daha kalitesiz, hatalı vs bir ürün gelmedi.

100TL gerçek bir ürün mü peki bu? Ona göre alacağım.
Urun ahim sahim bir sey degil zaten, benzerleri de ulkemizde dropshipping ile bu fiyatin biraz ustune satiliyor. Buna ek olarak Teemu'da sepette vergi odeme yoktu diye hatirliyorum, kapida da en az kafadan urunun fiyatinin yarisi kadar falan vergi odeyeceginizi de dusunerek alin.

Urun fason bu arada anlasilacagi uzere, ama kotu degildi hatirladigim kadariyla bu. Teemu'nun kendisi pek ic acici bir firma degil ancak burada da saticilar daha onemli oluyor genelde, AliExpress'de oldugu gibi. Iade konusunda falan pek guvenmeyin ama, AliExpress kadar pek guvenilir bir firma degil Teemu.

Urun ahim sahim bir sey degil zaten, benzerleri de ulkemizde dropshipping ile bu fiyatin biraz ustune satiliyor. Buna ek olarak Teemu'da sepette vergi odeme yoktu diye hatirliyorum, kapida da en az kafadan urunun fiyatinin yarisi kadar falan vergi odeyeceginizi de dusunerek alin.

Urun fason bu arada anlasilacagi uzere, ama kotu degildi hatirladigim kadariyla bu. Teemu'nun kendisi pek ic acici bir firma degil ancak burada da saticilar daha onemli oluyor genelde, AliExpress'de oldugu gibi. Iade konusunda falan pek guvenmeyin ama, AliExpress kadar pek guvenilir bir firma degil Teemu.
Almıyorum o zaman :D

Temu güvenilir bir uygulama arada bir sipariş veriyorum.

IMG_1099.webp

Temu meşru bir şirket ve işleyen bir e-ticaret sitesidir, ancak büyük perakendeciler için standart olan Better Business Bureau'dan (BBB) akreditasyondan yoksundur. Sitede satılan teknoloji ürünlerinin çoğu, Dell veya HP gibi büyük şirketler tarafından üretilenlere benziyor, ancak orijinal değiller. Kısacası Çin malı ürün alıyorsun ama dolandırılmıyorsun.

Son düzenleme:
Temu gönderdiği dandik ürünlerle Amerikan mizah/meme kültüründe kendisine yer edinmiş bir site. Güvenilirliğini bilemem ama genel algı bu yönde.

Canım benim ben 3 kez Çin'e gittim, bunların 2'si iş için, diğeri ise turistik amaçlaydı, iş amaçlı seyahatimde gördüklerimi YouTube'da göremezsin, o ülkenin merdiven altı üretim kurumlarında gördüklerim benim için şok ediciydi, bana göre berbat bir şey, ancak hükümetler yaptığı şeyleri gizlemek için insan hakları mahkemesine şov yapar bu on yıllardır olan bir durum, neyi zorluyorsun anlamıyorum.
Bunu bir konu haline getirip paylaşır mısın?

TEMU ilginç bir siteye benziyor.