Herkese merhaba! Malum geçtiğimiz günlerde güzel ülkemde Instagram'a yasak geldi. Hala devam eden bu yasak sürecinde, insanlar önlerine çıkan ilk VPN uygulamalarını indirip gizliliklerini tehlikeye atıyorlar, hatta verileri çalınıyor. Ben de bu durumlar sebebiyle güvenli bir şekilde Instagram'a nasıl girebilirsiniz onu anlatacağım.

Sıkça Sorulan Sorular​

VPN kullanmak suç mu?

Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti yasalarında VPN kullanımının ve erişim yasaklarını aşmanın yasak olduğu ile ilgili bir madde yok. VPN kullanımı yasaldır.

Instagram ne zaman açılacak?​

Bu konuda hala kesin bir tarih yok maalesef.

Neyse, hadi rehbere geçelim.

Internet servis sağlayıcısı ve modemi DNS değiştirme destekleyenler​

Internet servis sağlayıcınız ve modeminiz DNS değiştirmeyi destekliyor ise DNS değerlerinizi 1.1.1.1 - 1.0.0.1 olarak değiştirmeniz gerekiyor.

Modeminizin ve sağlayıcınızın destekleyip desteklemediğini, internette araştırabilirsiniz.

DNS değiştirme desteklemeyen veya işe yaramayanlar için​

Bu durumda, VPN kullanmaktan başka pek çaremiz yok. Burada önemli olan güvenilir VPN kullanmak. Ben size Cloudflare WARP (1.1.1.1) öneriyorum. 1.1.1.1 — The free app that makes your Internet faster.

IOS/Android/PC için istediğinizi indirin ve uygulamayı açıp yönergeleri takip edin. Evet, artık Instagram'a güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Evet arkadaşlar, bugün sizlere nasıl kısıtlama getirilen Instagram'a tamamen güvenli bir şekilde girebileceğinizi gösterdim. Daha özgür günler görmemiz dileğiyle. İyi günler.

1722844158451.webp

Hayır bir sürü test yaptım. Yavaşlatsa bile çok az.

WARP uygulamasının 2 modu var. WARP modu ve 1.1.1.1. uzun zamandır bu uygulamayı kullanıyorum. Tüm engelli sitelere sorunsuz şekilde hız kayıpsız ulaşabiliyorum.
Yeni yorumlamış yüzlercesi benim gibi düşünüp faydalı bulmuş. Demek sizin DNS engeliniz yoksa ISS'de öyle sanıyorsunuz.
Screenshot_20240805_104936_Google Play Store.webp

Son düzenleme:
Benim ISS'de DNS değiştirsende yasaklı sitelere erişim yok.

WARP DNS değildir. DNS ile birlikte çalışan bir VPN hizmetidir.

1 ay önce yorum yapmış yüzlercesi benim gibi düşünüp faydalı bulmuş. Demek sizin DNS engeliniz yoksa ISS'de öyle sanıyorsunuz.

Sağlayıcım DNS değiştirsem bile girmeme izin vermiyor. IP engeli var Türk Telekom'da.

Sağlayıcım DNS değiştirsem bile girmeme izin vermiyor. IP engeli var Türk Telekom'da.
Bilemiyorum. Artık TT engellememiş olabilir uygulamayı. PoyrazNet daha sıkı engelleme var. BTK ne diyorsa onu uyguluyoruz diyorlar. Yorumları açıp genişleyince bağlantı engele işe yaramayan var o da benim gibi ISS DNS engeline takılanlar. ProtonVPN zaten ülkemiz engeller atınca yavaşladı ya da çoğu şeye erişimi kapattı IPTV gibi.

Artık orasını bilemiyorum. Her gittiğim yerde WARP açık gezerim. İlk defa senden duydum bunu.
Bende NetSpeed kullanırken sorun yoktu. Bu ucuz diye kullanıyorum. Ben de bunlardan duydum. DNS engeli çok ağır bunlarda. Normalde DNS engeli yok derler fakat bu gibi erişim engellerinde var anlatamadık biz bu ISS'e. Söylesek bu cevabı yapıştırıyorlar.

Bende Netspeed kullanırken sorun yoktu. Bu ucuz diye kullanıyorum. Ben de bunlardan duydum. DNS engeli çok ağır bunlarda. Normalde DNS engeli yok derler fakat bu gibi erişim engellerinde var anlatamadık biz bu ISS'e. Söylesek bu cevabı yapıştırıyorlar.

Türk Telekom da neredeyse her VPN'e engel atmış. Elle DNS değiştirmek işe yaramasa da WARP tarzı uygulamalar işe yarıyor. Diğerlerinin kullanılmasını gizlilik tehlikesi nedeniyle önermiyorum. ProtonVPN'de engel yedi malum.

GoodbyeDPI'da kullanılabilir.
Android alternatifi (ayarlardan birkaç bir şey açmak gerekebilir):