Oltran

Üstün
Makaleler
11
Arkadaşlar taş çatlasa 2 aydır sitem aktif. Sizce 190 TL verip almalı mıyım yoksa daha beklemeli miyim? Siteden herhangi bir gelirim bulunmamakta. Çok mu önemli bu sertifika?

Hocam bahsettiğin şey HTTP, HTTPS olayı mı? Eğer böyleyse ben tarayıcılarımda beni HTTPS olmayan sitelere sokmadan önce uyar ayarını açmıştım. Yani bu durumda bu ayarı çok kişi kullanıyorsa sizin siteye direkt olarak giremeyecekler anlamına geliyor galiba :oops:

Arkadaşlar taş çatlasa 2 aydır sitem aktif. Sizce 190 TL verip almalı mıyım yoksa daha beklemeli miyim? Siteden herhangi bir gelirim bulunmamakta. Çok mu önemli bu sertifika?
Önemlisinden ziyade genel kullanıcı güvenilirlik sertifikası olmayan site'leri en son çare olarak kullanıyor. 190 TL çok bir para değil.

Peki şimdi asıl hosting firmama ihtiyaç kalmadı mı? Çünkü Nameserver'ı değiştirince direkt gidiyordu site ancak artık gitmiyor.

Hosting olmadan siten çalışmaz. Dosyaları nerede barındıracaksınız? Alan adının DNS yönetimini Cloudflare üzerinden yapacaksınız.
Örnek vermek gerekirse ben alan adını metunic üzerinden aldım.
Metunic paneli üzerinden yönlendirmesini ise odeaweb üzerinde bulunan hosting adreslerime yaptım.

1739023186045.webp

Böylelikle alan adı ve hosting'in haberleşmesini sağladım.

1739023103642.webp

Senin burada yapman gereken alan adını cloudflare üzerine yönlendirmek. Cloudflare üzerinden ise hosting'e yönlendirme yapmak. Çay doldururken bardağa süzgeç koymak gibi düşünebilirsin.

1739023356827.webp