Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lelus

Gelişen
Merhaba,
Yeni topladığım sistem aşağıdaki bileşenlerden oluşuyor:

• Anakart: MSI Pro H610M-E DDR5.
  • işlemci: Intel Core i5-13500 (13. nesil)
  • RAM: Crucial Basics 16 GB DDR5 4800 MHz (CB16GU4800) tek modül.
  • PSU: 650W bronz.
  • Depolama: Kioxia Exceria 1TB SSD.
  • Ekran kartı: yok.

Sistem ilk açılışta CPU LED 1 sn kırmızı yanıp, sönüyor daha sonra DRAM'e geçiyor. DRAM LED'i sarı yanıyor ve sabit kalıyor.
Reset tuşuna bastığımda CPU LED 1 saniyeden daha az süre kırmızı yanıyor, sonra tekrar DRAM ışığına geçiyor ama reset çalışmıyor yani reset atmadan bu işlemi yapıyor.

Daha önce 6000 MHz RAM ile denemiştim ve sorunun RAM'de olduğunu düşünüp iade ettim. Şimdi ise 4800MHz RAM aldım fakat aynı sonucu alıyorum.
CMOS reset, slot değişimi, tek RAM, A2 slotu vs. her şeyi denedim.

Kutu üzerinde “12th/13th/14th gen CPU ready” yazmasına rağmen, BIOS sürümüm muhtemelen eski olabilir diye düşünüyorum.
Bu durumda hem işlemci hem RAM tanınmıyor olabilir mi?

Konuyla alakalı bilgisi olan varsa ve yardım edebilirse çok mutlu olacağım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam BIOS sıfırlamayı denedin mi? Biliyorum CMOS sıfırladın ama sıfırlandığından emin olmak için bir de pili çıkarsanız çok güzel olur.

2 kez sıfrlamıştım BIOS'u pili çıkartarak ama tekrar deneyeceğim.

Arkadaştan i712700 işlemci +B660M-A DDR4 anakart buldum

Bu akşam sorunun kaynağının tam olarak nerede olduğunu anlamak için i712700 işlemci ile H610M-E anakartı deneyeceğim. B660M-A DDR4 anakartla ile de i5 13500 işlemciyi deneyeceğim. Gelişmeleri buraya da yazacağım.

Sanırım anakart arızalı ve daha önce tamir görmüş. İlk kurulum sırasında heyecandan fark edemedim ancak dün her şeyi söküp anakartı tekrar incelediğimde, işlemciyi tutan metal kısımda bariz ve derin izler olduğunu gördüm. Bugün iade talebi oluşturdum, umarım bir sorun çıkmaz. İlgilenen herkese teşekkürler.

4JJS7yp.webp
Hocam BIOS sıfırlamayı denedin mi? Biliyorum CMOS sıfırladın ama sıfırlandığından emin olmak için bir de pili çıkarsanız çok güzel olur.

2 kez sıfrlamıştım BIOS'u pili çıkartarak ama tekrar deneyeceğim.

Arkadaştan i712700 işlemci +B660M-A DDR4 anakart buldum

Bu akşam sorunun kaynağının tam olarak nerede olduğunu anlamak için i712700 işlemci ile H610M-E anakartı deneyeceğim. B660M-A DDR4 anakartla ile de i5 13500 işlemciyi deneyeceğim. Gelişmeleri buraya da yazacağım.

Sanırım anakart arızalı ve daha önce tamir görmüş. İlk kurulum sırasında heyecandan fark edemedim ancak dün her şeyi söküp anakartı tekrar incelediğimde, işlemciyi tutan metal kısımda bariz ve derin izler olduğunu gördüm. Bugün iade talebi oluşturdum, umarım bir sorun çıkmaz. İlgilenen herkese teşekkürler.

4JJS7yp.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm