Detaylar
Kim cevapladı?BIOS güncellemesi sırayla yapılmaz, anakartın BIOS sürümü diyelim 3403; direk en son çıkan 3810 sürüme güncelleyebilirsin. Secure Boot kısmını açmaya mı çalıştınız? Secure Boot açılıcaksa ayarları farklı, kapatılıcaksa farklı ona göre çözüm bulunur.
Secure Boot kapalı ayarlar; BIOS - boot kısmı - CSM enabled - OS type kısmı other OS - sonra kaydedip yani F10 yapıp çıkın,
Bu kısımda herhangi bir menü gözükmez ise key management kısmında; clear Secure Boot keys var bun tıklayın, ayarları tektar kontrol edip çıkın.
Secure Boot açılacaksa; CSM kapatılmadan açılmaz ilk önce CSM kapalı disabled olacak - boot mode UEFI olacak - Secure Boot mode standart ayarda olacak - OS type kısmı Windows UEFI şeklinde olacak.
En kısa yöntem BIOS ayarlarını fabrika ayarına döndürmek yani default yapmak. BIOS'a giriş yapın oradan load optimized defaults kısmına tıklayın, F10 tuşu ile kaydedip çıkın, aldığınız hata düzelir. Hata düzeldikten sonra oyun için securee boot açabilirsin. Sorun devam ederse CMOS ile BIOS'u ilk sürüme sıfırlayıp yeniden güncellemek gerekebilir.
Secure Boot kapalı ayarlar; BIOS - boot kısmı - CSM enabled - OS type kısmı other OS - sonra kaydedip yani F10 yapıp çıkın,
Bu kısımda herhangi bir menü gözükmez ise key management kısmında; clear Secure Boot keys var bun tıklayın, ayarları tektar kontrol edip çıkın.
Secure Boot açılacaksa; CSM kapatılmadan açılmaz ilk önce CSM kapalı disabled olacak - boot mode UEFI olacak - Secure Boot mode standart ayarda olacak - OS type kısmı Windows UEFI şeklinde olacak.
En kısa yöntem BIOS ayarlarını fabrika ayarına döndürmek yani default yapmak. BIOS'a giriş yapın oradan load optimized defaults kısmına tıklayın, F10 tuşu ile kaydedip çıkın, aldığınız hata düzelir. Hata düzeldikten sonra oyun için securee boot açabilirsin. Sorun devam ederse CMOS ile BIOS'u ilk sürüme sıfırlayıp yeniden güncellemek gerekebilir.
Son düzenleme:
BIOS güncellemesi sırayla yapılmaz, anakartın BIOS sürümü diyelim 3403; direk en son çıkan 3810 sürüme güncelleyebilirsin. Secure Boot kısmını açmaya mı çalıştınız? Secure Boot açılıcaksa ayarları farklı, kapatılıcaksa farklı ona göre çözüm bulunur.
1. Güncellemeyi ilk önce direk son sürüm yaptım olmadığı için en düşükten en yüksek olana kadar yaparak çıktım.
2. Bunu yapıp F10 yapıp restart atınca herhangi bir şey değişmiyor eski haline geliyor CSM enabled olunca Secure Boot ekranı yok oluyor key managment gözükmüyor.
3. CSM kapatınca olunca boot kısmıda kapanıyor UEFI seçemiyorum Windows UEFI olarak gözükmüyor Windows 10 ve other OS olarak gözüküyor.
4. Load optimize de sonuç alamadım CMOS için pili çıkarıp 5 dakika bekleyip tekrardan taktım ama halen aynı hata devam ediyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
CSM kapatınca UEFI seçemessin other OS ayarı normal, pili sökünce fayda etmez CMOS durumu farklı, pil takılı kalacak, CMOS yapınca BIOS default moda geri döner, sonra ayarlar yapılır. Bilgisayarı kapatın, Power Supply düğmesi açık kalsın pili çıkarmadan, görselde eklediğim anakart üzerinde bulunan ikili Pi'me 3-4 saniye tornavidanın ucunu deydirin BIOS defaulta dönsün.
Son düzenleme:
Dediğin şekilde yaptım ama yine aynı hata devam ediyor. Ne yapsam olmadıCSM kapatınca UEFI seçemessin other OS ayarı normal, pili sökünce fayda etmez CMOS durumu farklı, pil takılı kalacak, CMOS yapınca BIOS sürümü eskiye döner, sonra tekrar yeniyi kurarsın daha iyi olur. Bilgisayarı kapatın, Power Supply düğmesi açık kalsın pili çıkarmadan, görselde eklediğim anakart üzerinde bulunan ikili Pi'me 3-4 saniye tornavidanın ucunu deydirin BIOS sürümünü sıfırlasın. Sonra direk son sürüme yükseltirsin.
Eki Görüntüle 240295
Fotoğraftaki yere aynı anda bastım
Dosya Ekleri
Dediğin şekilde yaptım ama yine aynı hata devam ediyor. Ne yapsam olmadı.
Fotoğraftaki yere aynı anda bastım.
BIOS versiyonu en son F33 var, kontrol eder misin senin sürümün kaç? Secure Boot'u kapatıp deneyeceğiz; CSM enabled - Secure Boot kısmı disabled - key management kısmında clear Secure Boot keyse tıklayın, F10 yapıp çıkın. Önce BIOS sürümünü kontrol edelim, sonra securee bootu kapatalım, hata devam ederse; Windows kurulumunda hata var sistemi GPT/UEFİ ayarında kurmamışsın demektir, şimdilik şüphe çeken durum bu var. Help hocam @Ayhan Dönmez.
Son düzenleme:
Dediğiniz gibi yaptığımda CSM enabled iken Secure Boot menusu kayboluyor direkt keys'e ulaşamıyorum, CSM enabled yapıp F10 yapınca son resimdeki gibi eski haline dönüyor.
Dosya Ekleri
Dediğiniz gibi yaptığımda CSM enabled iken Secure Boot menusu kayboluyor direkt keys'e ulaşamıyorum, CSM enabled yapıp F10 yapınca son resimdeki gibi eski haline dönüyor.
Tamam doğru yapıyorsun, CSM'yi kapattığında Secure Boot otomatik olarak kapanır açık kalmaz. CMOS işlemi tamam diyelim. Hata devam ediyor mu?
Tamam doğru yapıyorsun, CSM'yi kapattığında Secure Boot otomatik olarak kapanır açık kalmaz. CMOS işlemi tamam diyelim. Hata devam ediyor mu?
Maalesef halen devam ediyor CMOS yapsam bile aynı hatayı alıyorum.
Maalesef halen devam ediyor CMOS yapsam bile aynı hatayı alıyorum.
O zaman son kez Secure Boot'u açıp deneme yapacağız, yine hata verirse; Windows kurulumunu gözden geçireceğiz. BIOS'a giriş yaptın - CSM kısmı disabled - boot - Secure Boot kısmın enabled - mode type kısmı Windows UEFI mode olacak - key management kısmı varsa burayı install default Secure Boot keyse tıklayın sonra F10 ile ok deyip çıkın. Boot mode boot option kısmı mutlaka UEFI online olmalı.
Klavyede bulununan Windows tuşu + r tuşuna basıp başlattaki çalıştır kısmını açın, ya da başlata çalıştır yazıp da açabilirsin, açılan küçük pencereye msinfo32 yazıp tamama basın, açılan büyük pencereden BIOS moduna bakalım görseldeki gibi UEFI olmalı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-