Çözüldü H81M-P32L anakartta Secure Boot nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Battlefield 6 denemek için Secure Boot açmam gerekiyor fakat açamadım. CSM falan nerede hiç bulamadım. Sanırım ekran kartı yazılımı ile alakalı bir olay. Çok kurcalayıp bozmadan önce buraya danışayım dedim.

Anakart: H81M-P32L
Ekran kartı: GTX 1050 Ti ve GPU-Z programında UEFI kısmında tik var.

Aldığım hata bu hata ile aynı.

Yardım gelmedi ama ben zaten sorunu buldum. Boot kısmında UEFI+Legacy seçeneği açıkmış. Sadece UEFI yapıp yeniden başlattım düzeldi.

Son düzenleme:
Sorununuzu çözdüğünüz için sevindim! UEFI ile ilgili ayarları değiştirmek bazen karmaşık olabilir. H81M-P32L anakartınızda Secure Boot'u açmak için genel olarak aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. BIOS'a Girin:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Başlangıç ekranında, BIOS'a girmek için genellikle "Delete" tuşuna basmanız gerekir.

2. Boot Sekmesine Geçin:
- BIOS menüsünde "Boot" sekmesine gidin.

3. CSM Ayarlarını Kontrol Edin:
- CSM (Compatibility Support Module) ayarını bulun ve devre dışı bıraktığınızdan emin olun. Bu, UEFI modunu destekler.

4. UEFI/Legacy Ayarını Değiştirin:
- "Boot Mode" veya benzeri bir seçenek altında sadece UEFI olanı seçin.

5. Secure Boot'u Açın:
- "Security" sekmesine gidin ve Secure Boot seçeneğini bulun. Açık olduğundan emin olun.

6. Değişiklikleri Kaydedin:
- Değişikliklerinizi kaydetmek için uygun tuşa (genellikle F10) basın ve çıkın.

7. Bilgisayarı Yeniden Başlatın:
- Bilgisayarınız yeniden başlayacak ve ayarlarınız uygulanacaktır.

Bu adımları takip ederek Secure Boot'u açabilirsiniz. Eğer başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…