Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Battlefield 6 denemek için Secure Boot açmam gerekiyor fakat açamadım. CSM falan nerede hiç bulamadım. Sanırım ekran kartı yazılımı ile alakalı bir olay. Çok kurcalayıp bozmadan önce buraya danışayım dedim.

Anakart: H81M-P32L
Ekran kartı: GTX 1050 Ti ve GPU-Z programında UEFI kısmında tik var.

Aldığım hata bu hata ile aynı.

1754767978524.webp

Yardım gelmedi ama ben zaten sorunu buldum. Boot kısmında UEFI+Legacy seçeneği açıkmış. Sadece UEFI yapıp yeniden başlattım düzeldi.

Son düzenleme:
Battlefield 6 denemek için Secure Boot açmam gerekiyor fakat açamadım. CSM falan nerede hiç bulamadım. Sanırım ekran kartı yazılımı ile alakalı bir olay. Çok kurcalayıp bozmadan önce buraya danışayım dedim.

Anakart: H81M-P32L
Ekran kartı: GTX 1050 Ti ve GPU-Z programında UEFI kısmında tik var.

Aldığım hata bu hata ile aynı.

Eki Görüntüle 171660

Yardım gelmedi ama ben zaten sorunu buldum. Boot kısmında UEFI+Legacy seçeneği açıkmış. Sadece UEFI yapıp yeniden başlattım düzeldi.
Sorununuzu çözdüğünüz için sevindim! UEFI ile ilgili ayarları değiştirmek bazen karmaşık olabilir. H81M-P32L anakartınızda Secure Boot'u açmak için genel olarak aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. BIOS'a Girin:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- Başlangıç ekranında, BIOS'a girmek için genellikle "Delete" tuşuna basmanız gerekir.

2. Boot Sekmesine Geçin:
- BIOS menüsünde "Boot" sekmesine gidin.

3. CSM Ayarlarını Kontrol Edin:
- CSM (Compatibility Support Module) ayarını bulun ve devre dışı bıraktığınızdan emin olun. Bu, UEFI modunu destekler.

4. UEFI/Legacy Ayarını Değiştirin:
- "Boot Mode" veya benzeri bir seçenek altında sadece UEFI olanı seçin.

5. Secure Boot'u Açın:
- "Security" sekmesine gidin ve Secure Boot seçeneğini bulun. Açık olduğundan emin olun.

6. Değişiklikleri Kaydedin:
- Değişikliklerinizi kaydetmek için uygun tuşa (genellikle F10) basın ve çıkın.

7. Bilgisayarı Yeniden Başlatın:
- Bilgisayarınız yeniden başlayacak ve ayarlarınız uygulanacaktır.

Bu adımları takip ederek Secure Boot'u açabilirsiniz. Eğer başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin!