Verilmediği oluyor kaynak zorunluluğu var mı?

Kurallarda kaynak verme zorunluluğu yok ancak yine de bi' kaynak bırakılması lazım. Siz kaynak vs. belirtilmeyen, iki cümle yazılıp bırakılan haberlere inanır mısınız?

Özellikle NPC tipli üyeler tarafından yapılan haberlerin kaynağını sorduğumuzda hiçbir şey demiyorlar. Maksat paylaşım yapıp profil kasmak sanırım. Bir tane olumlu haber de yok hani. Hep böyle negatif haber.

Off, bu şekilde olan en az 3-4 tane üye sayabilirim.

Son düzenleme:
İnsanların böyle bir dönemde tarafsız kalması çok zorken moderasyondan tarafsız olmasını beklemek bayağı absürt olur ki moderasyon tek bir kişiden oluşmuyor. Birisi a kaynağına tarafsız yaklaşırken diğeri b kaynağına tarafsız yaklaşabilir. Bununla alakalı ayrı bir grup oluşturmaya değer mi bu da önemli.
Bu söylediklerim bile taraflı bir söylem, kendi tarafımdayım.

Çözüm ya haber paylaşımına izin vermemek olur ya da bazı haber kaynaklarını belirleyip sadece onlardan haber paylaşılması olur ama o bile uğraştırıcı tarafsızlığı zor.

En iyi çözüm haber paylaşımına izin vermemek olur yoksa sitenin bu hali Servet-i Fünûn dergisi ile benzer bir kaderi paylaşabilir.

Falan filan yani, 7 sayfayı okumadım ama o kadar sayfa tartışmanız sizin bile tarafsız olamadığınızı gösteriyor.

Getirseler ne olacak? Adam bu sefer de kaynak bile sayılmayacak saçma sapan site veya video paylaşıp işin içinden sıyrılacak. Baksana sadece 12 kişi artılamış. Forumun %90'ı herhalde tarafsızlığa karşı:D.

Tarafsızlığı denetleyecek mekanizma yok. Kötü bir kaynak bile kaynaktır insanlar inanıp inanmayacağına daha kolay karar verir.

Tarafsızlığı denetleyecek mekanizma yok. Kötü bir kaynak bile kaynaktır insanlar inanıp inanmayacağına daha kolay karar verir.
Bu konunun tarafsız olup olmadığı hiç mi anlaşılmıyor? Bu konu nasıl onaylandı?

Kötü bir kaynak bile kaynaktır demekle olmuyor. Taraflı haber yapan bir sitenin haberini bile kaynak olarak gösterirler.

İster kimine göre taraflı olan a haber ister kimine göre tarafsız olan bir gün gösterir kaynak kaynaktır zaten saçma sağan bir siteyi gösterince dalga geçileceği için toplumsal mekanizma devreye girer.

Bu konunun tarafsız olup olmadığı hiç mi anlaşılmıyor? Bu konu nasıl onaylandı?

Anlaşılan bir şey yapılmayacak gibi. Göz ardı et geç kendisini kaale alıncak tip değil. Geçen konuya anket koyamıyorum diye konuyu oluştururken moderatöre not diye bir not bıraktım. Adam konuyu direkt öyle onaylamış :D. Sonra konuyu moderatörün okumadığını belirttim önce notu sonra da mesajımı silmiş :D. Komedi yemin ederim.

İster kimine göre taraflı olan a haber ister kimine göre tarafsız olan bir gün gösterir kaynak kaynaktır zaten saçma sağan bir siteyi gösterince dalga geçileceği için toplumsal mekanizma devreye girer.

Kaynak kaynaktır derken? Ben birisinin yaptığı şeyi ya da şunları dedi diye haberini yapıp altına editlenmiş bir videoyu bilmeden koyup alın size kaynak desem sonra moderatör de direk onaylasa olacak mı yani bu şimdi? Veya gidip bir partiye göre şekillendirilmiş bir haberi alıp koysam bu site hiçbir şey yapmasın mı? Böyle olacaksa paralı troll olup burada konu açalım o zaman.

Anlaşılan bir şey yapılmayacak gibi. Göz ardı et geç kendisini kaale alıncak tip değil. Geçen konuya anket koyamıyorum diye konuyu oluştururken moderatöre not diye bir not bıraktım. Adam konuyu direkt öyle onaylamış :D. Sonra konuyu moderatörün okumadığını belirttim önce notu sonra da mesajımı silmiş :D. Komedi yemin ederim.

Kaynak kaynaktır derken? Ben birisinin yaptığı şeyi ya da şunları dedi diye haberini yapıp altına editlenmiş bir videoyu bilmeden koyup alın size kaynak desem sonra moderatör de direk onaylasa olacak mı yani bu şimdi? Veya gidip bir partiye göre şekillendirilmiş bir haberi alıp koysam bu site hiçbir şey yapmasın mı? Böyle olacaksa paralı troll olup burada konu açalım o zaman.
Boşuna laf anlatmaya çalışıyoruz o sırada biri daha gelip - atmış 11 oldu Aziz Nesin'in yüzde 60ı aklıma geldi.

Bu konu onaylansa onaylansa yetkililerden birisi onaylar bence bu konuya artık yetkililer müdahale etmeli.

• Beğendim
İfadeler: 409