Elma ısıran

Üstün
Yer
Cupertino
Merhaba.

Sosyal'in ana sayfasındayken sağ sütundaki haberleri takip edebiliyoruz, bu güzel. Ancak haberin devamını okumak için tıkladığımızda var olan sekmede açıyor ve Sosyal'den ayrılmamıza sebep oluyor. Bu haber linklerinin yeni sekmede açılacak şekilde düzenlenmesini öneriyorum. Sağ tıklayıp "yeni sekmede aç" demek yerine direkt tıkladığımızda yeni sekmede açılsın.

Ekran Resmi 2024-05-11 16.47.21.webp

(Gelen yorumlar üzerine ekleme: Her türlü yeni sekmede açma kısayolunu biliyorum. Sadece direkt tıklayınca yeni sekmede açılsın önerisinde bulunuyorum herhangi bir ek tuşa basmadan. Çok basit bir kod eklemesiyle yapılabilir bu.)

Son düzenleme:
Artı -7 Eksi
Çok uzatıyorsun, ne tatava yaptın dostum?
Ben de anlamadım. :) Sanki dünyanın sonu gelsin diye öneri konusu açtık.

Öneri veriyoruz, oylarsın, bir iki cümle görüşünü yazarsın olur biter. Sonuç ne olursa veya yöneticilerimiz neyi uygun görürse saygı duyarım. Ben bir kullanıcı olarak en doğal hakkımı kullandım ve öneride bulundum sadece.

Zamanında benzer bir öneri sunmuştum ama üstünden oldukça zaman geçti:

Gayet mantıklı bir öneri olduğunu düşünüyorum. Bağlantıya sol tıklayınca aynı sekmede, Sosyal'den ayrılacak şekilde açılmasının isteneceği bir senaryo gelmiyor aklıma. Yeni sekmede açılması her türlü daha mantıklı geliyor kulağa.

Yeni sekmede açma kısayolları sunulmuş. Tabii ki bu bir seçenek ki ben de tekere basarak açmaya alışığım ama önerinin ana fikri es geçilmiş. Önerinin getireceği kolaylık hafife alınmış fikrimce.

Gereksiz görülüyorsa da söz Sosyal'in, ne diyelim? : )

Zamanında benzer bir öneri sunmuştum ama üstünden oldukça zaman geçti:

Gayet mantıklı bir öneri olduğunu düşünüyorum. Bağlantıya sol tıklayınca aynı sekmede, Sosyal'den ayrılacak şekilde açılmasının isteneceği bir senaryo gelmiyor aklıma. Yeni sekmede açılması her türlü daha mantıklı geliyor kulağa.

Yeni sekmede açma kısayolları sunulmuş. Tabii ki bu bir seçenek ki ben de tekere basarak açmaya alışığım ama önerinin ana fikri es geçilmiş. Önerinin getireceği kolaylık hafife alınmış fikrimce.

Gereksiz görülüyorsa da söz Sosyal'in, ne diyelim? : )
Teşekkür ederim değerli yorumun için. Senin önerin 9 olumlu puanda, benimki ise -6’da. Sosyal’de bana karşı bir antipati olduğunun farkındayım, ondan kaynaklandığını düşünüyorum. Neyse, sorun yok. Yönetim değerlendirecektir. 😌

Teşekkür ederim değerli yorumun için.

Ben de teşekkür ederim.

Senin önerin 9 olumlu puanda, benimki ise -6’da. Sosyal’de bana karşı bir antipati olduğunun farkındayım, ondan kaynaklandığını düşünüyorum.

Ben de sorguladım bunu. Önerilerde "ilk izlenim" fark yaratabiliyor. Oyların bu duruma ne zaman geldiğini bilmiyorum ama tahminimce alternatif çözümler sunulduktan yani şu ilk yorumlar geldikten sonradır. "Zaten böyle kolay bir yol var, öneri gereksiz." düşüncesiyle eksilenmiş olabilir direkt. Durum, düşündüğünüz gibi değildir.

İsteyen yeni sekmede açar, isteyen geçerli sekmede açar her türlü. Bunu kısıtlamak mantıksız.
Belki yeni sekme açmak istemiyor kullanıcı?

techolay.net bağlantıları hariç tüm bağlantılar istemsizce yeni sekmede açılıyor yani deyiminizle hâlihazırda kısıtlama mevcut çünkü otomatik olarak target="_blank" ekleniyor. Sadece techolay.net'lilerde eklenmiyor. Bu, sadece haber konuları/bağlantıları için geçerli değil. Arkada dönen işleri bilmiyorum ama durum böyle sanırsam.

Ayarlardan ayarlanabilir olabilir ben yeni sekme ile açmak istiyorum, tik işareti atar tıkladığım her link yeni sekmede açılır; yeni sekme açılmadan açılmasını istiyorsam da tiki kaldırırım. Al sana her ihtimal değerlendirilmiş öneri @Toby Fox.