Amerika dışında bir örnek versene? Amerika dediğin ülkede suç oranını düşüremezsin, çünkü aşırı fazla sosyodemografik bozukluk var. Aşırı fazla kaçak mülteci giriyor ülkeye ve çok fazla çeteleşme var. Amerika, çok alakasız bir örnek.

Saçma sapan alakasız örnekler. Fransa'da bu konuda çok üst seviyede Almanya da. Sosyodemografik bozukluğun, benim örneklemesine cevap verdiğim "Ekonomi iyiyse suç azdır kanki." söylemine göre daha alakasız olduğu da ortada. Amerika, Fransa, Almanya. Hepsinde çeteleşme var hepsinde ekonomi iyi. Ee kanka? Ayrıca konunun açılma sebebi neden haberlerin değiştiği? Haberler neden değişti? Semih denen bir katilin, masum bir kızı parçalaması ile değişti. Peki bu haberin, bir ülkenin ekonomisiyle ne alakası var? Dolar 1 TL olsa öldürmeyecek miydi? Ekonomi sosyal yapıyı değiştiriyor olsa bile ruh hastası heriflerin, bir kızı 4-5 parçaya bölmesinin örneği olmuyor. Sınırı kaçırıyorsunuz çünkü aslında ekonomi sizin içinizi çürütüyor.

Bana 2015 yılında yaşanmış böylesine büyük vahşet haberi verir misin? İkbal ve diğer kız gibi kafası kesilircesine büyük bir olay örneği ver.

Özgecan aslan olayını aç bak. Yaşınız kaç hocam sizin? Münevver karabulut cinayetine de bak. Ordan bir sürü örnek bulursun. O dönemlerde ergin değilsen yorum yapmak da alakasız.

Yaşınız kaç hocam sizin? Münevver karabulut cinayetine de bak. Oradan bir sürü örnek bulursun. O dönemlerde ergin değilsen yorum yapmak da alakasız.

Aşım 20 ve biri 2009 yılında, diğeri 2015 yılında öldü. Dediğim bu işte, o zamanlar bu kadar fazla olmuyordu. Tabii ki oluyordu ama bu kadar fazla değildi.

Buyur istatistikler burada, ne hikmetse en çok kadın cinayeti ekonominin görece iyi olduğu 2019'da yaşanmış. 🤔

2019'da ekonomi iyi miymiş?

Saçma sapan alakasız örnekler. Fransa'da bu konuda çok üst seviyede Almanya da. Sosyodemografik bozukluğun, benim örneklemesine cevap verdiğim "ekonomi iyiyse suç azdır kanki." söylemine göre daha alakasız olduğu da ortada. Amerika, Fransa, Almanya. Hepsinde çeteleşme var hepsinde ekonomi iyi. Ee kanka?

Fransa ve Almanya'da bu suçları işleyen kişilerin aldığı cezalara bak ve Türkiye ile karşılaştır.

Doların 34 TL olduğu günümüze göre evet iyi.
O halde, Allah korusun, ekonomimiz aynı şekilde kötüye giderse 10 yıl sonra bugünler için 'Ekonomimiz iyi miydi?' diyeceğiz?

Aşım 20 ve biri 2009 yılında, diğeri 2015 yılında öldü. Dediğim bu işte, o zamanlar bu kadar fazla olmuyordu. Tabii ki oluyordu ama bu kadar fazla değildi.

Anıt Sayaç : Şiddetten Ölen Kadınlar İçin Dijital Anıt
Yıllara göre gezersin.

Fransa ve Almanya'da bu suçları işleyen kişilerin aldığı cezalara bak ve Türkiye ile karşılaştır.

Az önce ekonomi dedin şimdi de ceza diyorsun. Amerika, Almanya, Fransa örnek verdiğin 3 ülkede de örnek verdiğin çeteler bitmez. Hukuk iyiyse onlar bitirsin. Türkiye'den Amerika'ya gidip öldürülen ama faili bulunmayan gençler de vardı. Hala ortada geziyorlar. O yüzden bu konulara duyarlı olmak istiyorsan onda bunda bahane arama. Yine ara ama önce ölen kızlara üzül. Yok ekonomi yok bu falan. Haklıyken de haksız duruma düşürmeyin aynı tarafta olanları da.

Son düzenleme:
Benzer gelirler olmadığında ya da kabul edilebilir bir gelir olmadığın da suç olur. En az bu kadar önemli olan benzer yaşamların olması, çok yakın yaşamlara örnek; müzisyenler ve dizi oyuncuları olabilir mesela.

Olması imkansız herkesin müzisyen ve dizi oyuncusu olduğunu düşün suç oranı nasıl olur?

Az önce ekonomi dedin şimdi de ceza diyorsun.

Hâlâ ekonomi diyorum. Zaten sen şu an aktif olarak Avrupa Birliği'ndeki Almanya ve Fransa'yı geç, herhangi biriyle nüfus oranımız doğrultusunda bizden fazla var mı? Varsa kanıtla.

Amerika, Almanya, Fransa örnek verdiğin 3 ülkede de örnek verdiğin çeteler bitmez.

Çete olmayan bir ülke mi var? Ben Amerika'da bunun aşırı fazla ve güçlü olduğundan bahsettim.

Şeriat ya da idamın olduğu adaletli bir ülkede bile çeteleri tamamen bitiremezsin, sadece azaltabilirsin. Bitirme konusunu geç sen.