Bir kadının vahşice katledildiği yerde benzin parası konuşmak mantıklı değil de ondan. Ekonomik konular bitmedi, bitmez de zaten. Hep konuşulmaya devam edecek ancak daha ön plana çıkan konular var.

Eskiden hep ekonomi kötü, geçinemiyoruz, benzin pahalı derlerdi. Şimdi hep vahşet. Ne ara böyle güncelleme geldi?

Gundem neyse O, haberlere geliyor. Ancak bu ekonomi sorunu veya baska sorunlarin bittigi anlamina gelmiyor. Şu anki toplumsal çürüme ve dediğin olay daha önemli.

@AMG GOAT, hep olacak diye ''aman canım hep oluyor, konuşmaya değmez'' mi diyelim hocam? Zaten kimse ekonomiyi konuşmayı bırakmadı, sadece gündemdeki konu daha önemli bir konu.

Şimdi önüne 2 tane haber geldi diyelim. Birisi ''bir kadın vahşice katledildi'' diğeri ise ''benzine 2 lira zam geldi''. Sen bu iki konudan birisini ön planda tutman gerek, hangisini tutarsın?

Ekonomi düzelirse her şey düzelecektir.
Hayır, böyle bir şey olmaz. Ekonomisi düzgün olan ülkelerde de olumsuz olaylar yaşanıyor, ekonomi her şeyi düzeltmiyor demek ki.

Ekomominin düzgün olup insanların refah içinde yaşaması elbette birçok olumsuz şeyi olumlu yönde etkiler ancak her şeyi düzeltmez. 1241241241 tane suç kaydı olan adam elini kolunu sallayarak sokakta geziyorsa bunun nedeni ekonomi değildir, adalet sistemindeki zayıflıktır.

En büyük sebeplerden biri sosyal çöküntü olmakla beraber bence konunun ekonominin son dönemdeki durgunluğu ile de alakası olduğunu düşünüyorum. Yalnız hiçbir şeye zam gelmiyor ama marketler nedense hala durmadan zam yapıyor. Bunu da ben anlamıyorum işte.