EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Merhaba, bugün çok güzel bir gün. Sistemime başarıyla Sequoia 15.3 yüklemeyi başardım. Şu an sorunsuz şekilde kullanabiliyor gibi gözüküyor; ancak sistemde takılmalar oluyor (özellikle internette gezinirken mouse scroll ile kaydırınca 3 FPS gibi kayıyor). Bu takılmaları Apple'ın kendi uygulamalarının hepsinde yaşıyorum (Ayarlar dahil). Ancak Brave'e geçince takılmalar azaldı (safariye göre) Özellikle scroll yaparken oluşan takılma Brave'de neredeyse hiç yok denebilir, fakat yine de genel olarak bir hantallık ve takılmalar hissediyorum. İlk defa kullandığım için mi böyle takılmalar oluyor, yoksa Kext'lerle oynamam mı gerekiyor?

Sistem özelliklerim:
i3 7100.
8 GB RAM.
RX580 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartına uygun config kullandın mı? Bir de RX 580 doğru tanımlandı mı?

Ayrıca eski bir config kullandıysan HackinDROM ile güncellemeni önerebilirim.
Evet config %100 doğru ve uyumlu olması lazım, uyumlu olmasaydı hata alırdım diye tahmin ediyorum. RX580 Doğru tanımlandı mı emin değilim ancak hakkında kısmında gözüküyor.
1744435528959.webp

@Recep Baltaş, bu arada eklemek istediğim bir şey var: Hackintosh yüklemeden önce, sevgili Windows otomatik güncelleme aracılığıyla RX580’in sürücülerini bozmuştu. Bu nedenle Windows’ta da aynı şekilde kasmalar oluyordu. Acaba bu bozuk sürücü sorunu hâlâ devam ediyor olabilir mi?

Windows sürücüsü ile macOS arasında bir bağ yok. Öte yandan Windows'ta olan kasma donanımsal ise macOS'taki kasmanın sebebi de bu olabilir.
Windows'ta yaşadığım kasma, yanlış RX580 sürücüsünden kaynaklanıyordu. DDU ile silip doğru sürücüyü yüklediğimde sorun düzeliyordu.

Sorun beklediğimden daha basitmiş, donanımsal bir sorun yokmuş, mos ile fare kaydırma yumuşatmayı açtım ve ilginç şekilde düzeldi.

Son düzenleme: