Stubborn

Uzman
Geçenlerde Hadron markasına ait G59 model bir kulaklık aldım. PlayStation 5'te Warzone oynarken sesle ilgili bir sorun yaşıyorum: Sesler sanki yarı kesik, azalmış veya kulaklıktan tam gelmiyormuş gibi geliyor.

Bu sorunu şu şekilde çözmeye çalışıyorum:
1. PS5 ayarlarından 3D Ses özelliğini açıp Ses Profili'ni (ses odaklamayı) etkinleştiriyorum,
2. Oyun içinde ses seviyesini artırıyorum.
Ancak sadece bu şekilde sesleri net ayırt edebiliyor veya rahat duyabiliyorum.

Müzik dinlerken bu özellikleri kapatsam bile ses kalitesi gayet tatmin edici. Sanırım sorun sadece oyunlarda ortaya çıkıyor. Kulaklığı PS5'teki tüm USB portlarında denedim, sonuç değişmedi.

Şu an başka bir cihazda veya farklı bir kulaklıkla test etme imkânım yok. Kulaklığa ait güncel bir sürücü (driver) de bulunmuyor sanırım.
5 ay kadar da yüksek sese maruz kaldığımda oldu ama buna çok ihtimal vermiyorum.
Benzer sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Bu metin AI ile düzenlenmiştir.

Güncelleme : Evde bulduğum otg aparatı ile kulaklığı telefona bağladım . Ses neredeyse 2 kat yüksek geliyor , son seste dinlemek rahatsız bile ediyor. Dualsense kulak içi kulaklık taktığım zamanda gayet yüksek ses alıyorum.

Son düzenleme:
Geçenlerde Hadron markasına ait G59 model bir kulaklık aldım. PlayStation 5'te Warzone oynarken sesle ilgili bir sorun yaşıyorum: Sesler sanki yarı kesik, azalmış veya kulaklıktan tam gelmiyormuş gibi geliyor.

Bu sorunu şu şekilde çözmeye çalışıyorum:
1. PS5 ayarlarından 3D Ses özelliğini açıp Ses Profili'ni (ses odaklamayı) etkinleştiriyorum,
2. Oyun içinde ses seviyesini artırıyorum.
Ancak sadece bu şekilde sesleri net ayırt edebiliyor veya rahat duyabiliyorum.

Müzik dinlerken bu özellikleri kapatsam bile ses kalitesi gayet tatmin edici. Sanırım sorun sadece oyunlarda ortaya çıkıyor. Kulaklığı PS5'teki tüm USB portlarında denedim, sonuç değişmedi.

Şu an başka bir cihazda veya farklı bir kulaklıkla test etme imkânım yok. Kulaklığa ait güncel bir sürücü (driver) de bulunmuyor sanırım.
5 ay kadar da yüksek sese maruz kaldığımda oldu ama buna çok ihtimal vermiyorum.
Benzer sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Bu metin AI ile düzenlenmiştir.

Güncelleme : Evde bulduğum otg aparatı ile kulaklığı telefona bağladım . Ses neredeyse 2 kat yüksek geliyor , son seste dinlemek rahatsız bile ediyor. Dualsense kulak içi kulaklık taktığım zamanda gayet yüksek ses alıyorum.
Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Ses ayarlarını kontrol edin:
- PS5 ana ekranında "Ayarlar" bölümüne gidin.
- "Ses" seçeneklerini seçin ve "Ses çıkışı" kısmına bakın.
- Kulaklık olarak doğru aygıtın seçildiğinden emin olun ve "Çıkış aygıtı" olarak "Kulaklık" seçeneğinin işaretli olduğuna bakın.

2. Sesi artırın:
- "Ses" ayarlarında "Ses dengeyi" kontrol edin. Kulaklık ve TV veya ses sistemleri arasında ses dengesi doğru ayarlanmış mı gözden geçirin.
- "Ses çıkışı" altındaki "Ses seviyesi" kaydırıcısını sağa doğru kaydırarak ses seviyesini artırın.

3. 3D Ses ayarını gözden geçirin:
- 3D Ses’i kapatmayı veya ayarlamayı deneyin. Bazen bu özellik, belirli kulaklıklarla uyumsuz olabilir.

4. Ses profili ayarları kontrol edin:
- Oyun içinde ses ayarlarına gidin ve "Ses profili" seçiminde "Genel" veya "Varsayılan" seçeneğinin seçili olduğundan emin olun.
- Oyun içerisindeki sesi artırın ve herhangi bir "Gelişmiş ses" ayarını kontrol edin, bazen bunlar farklı kulaklıklarda sorun çıkarabilir.

5. Kulaklığın bağlantısını kontrol edin:
- Kulaklığınızın bağlantı kablosunu kontrol edin ve bağlantılarda herhangi bir hasar veya kopukluk olmadığına emin olun.
- Kulaklığınızın diğer portlarda test edilmesini sağladınız, ancak kablosuz bağlantı veya farklı bir adaptörle deneme yapmayı düşünebilirsiniz.

6. Ps5'i güncelleyin:
- PS5’in güncel olup olmadığını kontrol edin. Yazılım güncellemeleri bazı ses sorunlarını çözebilir.

7. Farklı bir oyun deneyin:
- Sadece Warzone'da mı sorun olduğunu görmek için başka bir oyun açın ve ses kalitesini karşılaştırın.

Eğer bu adımlar sorunun çözülmesine yardımcı olmazsa, kulaklığın PS5 ile uyumluluğu veya donanım arızası gibi başka faktörler de devreye girebilir. İleride başka bir kulaklıkla test yapma imkanınız olursa, bu durumu netleştirebiliriz.