Hocam o zaman dikkatli bir şekilde uygulayın derim. Uygularken çok dikkatli olun çünkü anakarta gelen en ufak sıçrama bile sistemi bozabilir. Aynı şekilde deri ile temastan kaçının. Pamuk çubuğu ile çok hafif sıktığınız sıvı metali yavaşça işlemciye yayın. Bantları da işlemciye sıfır şekilde çektiniz mi işlem tamamdır.
Bende 2012 MacBook Pro'ya sıkmıştım 3 4 yıl olmuştur. Ben bant kullanmıyorum. Sıvısı var onunla daha etkili oluyor. Kıvamını iyi yaparsan çok çok az sıkılıyor o zaman akmaz.
Honeywell ptm7950 diye bir macun vardı illa macun bakıyorsanız. Öbür forumda 100 sayfalık denenen farklı farklı ürün üzerinden en iyisi bu seçilmişti
Ama denildiği gibi önlemi alınırsa sorun olmaz sıvı metal.
Laptop sürekli sabit. Soğutucu gereği öne doğru biraz eğimli duruyor. Taş çatlasa 10-20 derece vardır. Yine de sıvı metal akma problemi yapar mı sizce?
Sıvı metalde çözüm değil. Sıvı metal var benim laptopta 95 derece abartıldığı gibi farklar olmuyor 95 den 80 düşme gibi durumlar olmayacak yani. Kaliteli bir termal macun kullanın soğutucu blok, işlemci üzerindeki metal ile tepkimeye girme sorunları var akma sorununu çözseniz bile..