Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Şablon
Merhaba, @SoldierBoyBabam 'in hatırlatmasıyla haftalık ruh hali raporu etkinliğinin bu haftasını yapalım.
Şablonumuz aşağıdaki gibi, kısa cevap vermek suretiyle kaçamak cevaplar vermeyin lütfen, şablonu dolduralım.

Şablon

Daylio Haftalık Ruh Hali Grafiği [varsa]:

Genel Ruh Hali:

• Bu hafta genel olarak nasıl hissettiniz? (Mutlu, üzgün, stresli, vb.)
  • Ruh haliniz hafta boyunca nasıl değişti? Herhangi bir belirgin dalgalanma oldu mu?
En Önemli Olaylar:
  • Bu hafta yaşadığınız en önemli 3 olayı yazın.
  • Bu olaylar ruh halinizi nasıl etkiledi?
Minnettar Olduklarım:
  • Bu hafta için minnettar olduğunuz 3 şeyi yazın.
  • Bu minnettarlıklar ruh halinizi nasıl etkiledi?
Başarılarım:
  • Bu hafta başardığınız 3 şeyi yazın.
  • Bu başarılar ruh halinizi nasıl etkiledi?
Zorluklarım:
  • Bu hafta karşılaştığınız 3 zorluğu yazın.
  • Bu zorluklar ruh halinizi nasıl etkiledi?
Öğrendiğim Dersler:
  • Bu hafta öğrendiğiniz 3 dersi yazın.
  • Bu dersler gelecekteki ruh halinizi nasıl etkileyebilir?
Kendime Notlar:
  • Gelecek hafta için kendinize hatırlatmak veya geliştirmek istediğiniz bir şey var mı?

1713121781222.webp

Genel Ruh Hali:

• Bu hafta genel olarak iyiydim, üzgün ve çaresiz hissettiğim zamanlar da oldu.
  • Ruh halim dalgalıydı, grafikte de görülüyor zaten. Yaşadığım birtakım sorunlar sebebiyle dibi gördüğüm günler oldu. Bayram benim için bayram değildi ama şu anlık her şey daha iyi.
En Önemli Olaylar:
  • Yaşadığım sorunlar iyileşme yönünde (umarım böyle devam eder).
  • Kendi Medium yayınıma çok sayıda içerik yazdım
Başka öyle aman aman bir şey olmadı.

Minnettar Olduklarım:
  • Microsoft (CarrefourSA 250 TL çek için :D ), amcam (bir sebepten ötürü), kendim (kendime iyilik yapıp hala ayakta durabildiğim için).
Başarılarım:
  • Medium'a iyi sayıda yazı yazdım, duygularımı kontrol edebildim.
  • İyi etkiledi, ruh halimi olumlu aralıkta bıraktı.
Zorluklarım:
  • Ailesel...
  • Jilet atma isteği doğurdu, o kadar kötü oldum.
Öğrendiğim Dersler:
  • En dibi de görsek kendimize kalıcı veya geçici önemli değil zarar vermemeliyiz, bir şekilde o dipten yukarı yönlü ivme kazanabiliyoruz.
  • Ruh halimi daha stabil olarak etkileyebilir.
Kendime Notlar:
  • Dibi görsen de sakin kalmaya çalış. Sakinlik en büyük kozum.

IMG-20240414-WA0000.webp

Genel Ruh Hali:

• Bu hafta genel olarak nasıl hissettiniz? (Mutlu, üzgün, stresli, vb.)
Genel olarak mutlu diyebilirim. Bazı anlar sinirli olsamda bir şekilde halletim.
  • Ruh haliniz hafta boyunca nasıl değişti? Herhangi bir belirgin dalgalanma oldu mu?
Pek bir dalgalanma olmadı. Yeniden eve gelince biraz durgunlaştı sadece.
En Önemli Olaylar:
  • Bu hafta yaşadığınız en önemli 3 olayı yazın.
Salı günü Daylio indirdim. Bir de kilo verme ve kalori takibi uygulaması indirdim ama henüz kullanamadım. Bunlar dışında pek önemli bir olay olmadı hayatımı değiştirecek.
  • Bu olaylar ruh halinizi nasıl etkiledi?
Kendime güvenimi ve bir şeyler yapma isteğimi arttırdı
Minnettar Olduklarım:
  • Bu hafta için minnettar olduğunuz 3 şeyi yazın.
Ailem ve evim diyebilirim.
  • Bu minnettarlıklar ruh halinizi nasıl etkiledi?
Mutlu ve huzurlu olmamı sağladı.
Başarılarım:
  • Bu hafta başardığınız 3 şeyi yazın.
Hiç bir şey yapmadım denebilir bu hafta.
  • Bu başarılar ruh halinizi nasıl etkiledi?
Zorluklarım:
  • Bu hafta karşılaştığınız 3 zorluğu yazın.
7 saatlik bir yolculuk. Ailem.
  • Bu zorluklar ruh halinizi nasıl etkiledi?
Sinirlendim ama pek uzun süreli değil.
Öğrendiğim Dersler:
  • Bu hafta öğrendiğiniz 3 dersi yazın.
İnsanın evi gibisi yok.
  • Bu dersler gelecekteki ruh halinizi nasıl etkileyebilir?
Mutlu etkileyecektir. Bu dersi hayatımda uygularsam.
Kendime Notlar:
  • Gelecek hafta için kendinize hatırlatmak veya geliştirmek istediğiniz bir şey var mı?
Bol bol ders çalış.

Stresli.
Bir dalgalanma olmadı, hep stresli geçti.

Kuran okumak. (saatlerce durmadan)
Din araştırmak. (saatlerce durmadan)
Stres oluşturdu ruh halimde.

Minnettar olduğun hiç bir şey olmadı.
Olmadığı için ruh halimde etkilenme yok.

Başarmayı denedim hiç bir şeyi başaramadım.
Hiç bir şey başaramadığım için stresli hissediyorum, bir daha başaramam diye.

Gerisi boş...

Genel olarak stresli geçiriyorum zamanımı.
Bu dinlere çok takmamam lazım aslında kafayı yiyeceğim yakında.

Son düzenleme:
Jilet atma isteği doğurdu, o kadar kötü oldum.
Dur orada.

Jilet bende attım, hala az buz izleri duruyor. Cidden bir şeyi çözmüyor, psikolojik olarak rahatlama yasatsa da aşırı zararlı. Sosyal olarak dislanmayi zaten gec, bir yerden sonra kendi bedeninden nefret ediyorsun.

Jilet atmak yerine kafanı dağıtmaya odaklan, emin ol geçecektir. 🤗

Nasıl hissettim; Ortalama bir haftaydi ama gelecek hafta çok daha iyi olacak 🙂

Herhangi bir zorluk yaşamadım pek. Birkaç olumsuz şey olsa da mutluydum.

Daylio Haftalık Ruh Hali Grafiği:

1713133540377.webp

Genel Ruh Hali:

Gerçekten çok ilginç. Bir hafta efsane başlayıp, berbat kapanabilir mi? Grafikten görüleceği üzere, tatili boş geçirmemek için kendime harika bir hafta organize ettim ancak bazı beklenmeyen problemler sebebiyle Perşembe gününden itibaren çok belirgin bir düşüş oldu moralimde.

En Önemli Olaylar:

Pazartesi liseden bir öğretmenimle buluştum. Kendisi çok sevdiğim biridir, daha önce buluşacaktık ama ertelemek zorunda kalmıştım. Onun mahcubiyetini atmış olmak iyi geldi. Perşembe günü birkaç akrabamın hastalık durumlarının iyiye gittiğini gözlerimle gördüğüm için onlarla yaşadığım eski anıları hatırladım. Farklı bir nostalji duygusu verdi.

Son olarak Cumartesi günü, ben yarı depresyondayken tutunduğum bir şeyin başkaları tarafından yok edildiğini gördüğüm için zar zor dizginleyebildiğim bir öfkem vardı. Neyse ki kafama çok takmamayı öğrenmiş biriyim, o yüzden aşırı aşırı etkilenmedim.

Minnettar Olduklarım:

Bugün işime çok yarayacağını bildiğim bir şeyi elde etmek için Mart ayından bu yana çok hummalı bir çalışmam vardı. Kendimle ilgili bir meseleydi. Sonunda meyvelerini alabildiğim için verdiğim karara minnettarım.

Ailemle ilgili her ne kadar bir tık çalkantılı bir hafta olsa da onlara sahip olmaktan öte, onlara destek olmanın ve onların yükünü azaltmaya çalışmanın ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Bu farkındalığa minnettarım.

Bir de son bir şey daha var, duyduğum şey minnet duygusu mu emin değilim ama kalbimdeki bir şeylerle alakalı. Ben bile anlayamadım henüz. Sanırım çözmek için 1-2 aya ihtiyacım var.

Başarılarım:

Kendi karakterimi değiştirmeye çalışıyorum, bunu tehlikeye sokacak bir konuda kendimi dizginleyip, bunu perçinlediğimi düşünüyorum, bir miktar daha yaklaştım. Hatta bunu tehlikeye sokacak iki şey oldu, bir şekilde hâllettim.

Bunun dışında başarı sayabileceğim bir şey yaşamadım bu hafta. Genel olarak önceki başarılarımın tadını çıkarıp, rahatladığım bir haftalık tatildi.

Zorluklarım:

Beni cidden öfkelendiren bir şey. Sabrımı cidden zorlayan bir şey. Duygularımı sınıra sürükleyen bir şey.

Üç tane ana zorluk vardı bu hafta, hepsi de sağ olsunlar haftanın sonuna sıkıştılar.

Öğrendiğim Dersler:

1. Beklentini düşük tutacaksın.

2. Önce kendi gücüne güveneceksin.

3. Bir şeyi çözemiyorsan zamanını bekleyeceksin.

Kendime Notlar:

Quote Inspiration GIF by Power of Positivity

Ne yaşadığımı ben de bilmiyorum. Grafik falan da yok. Bu aralar inanç, depresyon, çok kaygı ve stres ile uyanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gittikçe uzuyor bu sorular. 1 haftada ne yaşanmış olabilir ki? Daha kısa tutulmalı bence. Ayrıca benim için haftanın ilk günü Salı. Neyse. En mutlu olduğum an bayramda kuzenlerimle Brawl Stars oynadığım an. En üzüldüğüm an ise Trabzonspor'un yenilmesi.