Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

3190

Gelişen
Felsefe konu başlığı altında iki farklı konu için ben de katılım sağladım ve bazı üyelere saygılı bir şekilde cevaplar da yazdım. Elbette felsefe çok ciddi bir konu olduğu için başkalarına yapabileceği olumlu katkılar yönünden önemlidir ve dolayısıyla mizah barındırdığı söylenemez. Bununla birlikte bir mesaj sahibinin görüşlerine katılmak hiç mümkün olmayabilir ve bazı üyeler çok doğal olarak o mesajı beğenmeyebilirler. Tersi de olabilir.

Eğer bir mesaj beğenilmez ise bilgisayar fare imleci ile mesajın son satırındaki beğen yazılı metne gelinirse çıkan 8 seçenekli emoji şablonunda baştan ikincisi olan kırmızı renkli "thumbs down" yani "beğenme/hoşlanmama/onay vermeme" anlamındaki emoji seçilip bırakılabilir.

Fakat bunun yerine baştan dördüncüsü olan "ROFL" diye bilinen ve anlamı bu konu başlığında yazılı olan emojinin bırakılması, "Acaba hangi amaçla yapılmaktadır?" sorusunu ve sorununu ortaya çıkarmaktadır. Ciddi bir şekilde kendi görüşlerimi paylaştığım mesajlarıma maalesef bir üye sürekli olarak bu emojiyi bırakmıştır. İtirazı varsa, beğenmiyorsa ikinci emojiyi bırakması veya karşı mesaj yazması gerekirken bunu yapmamış ve dördüncü emojiyi kullanmıştır.

Oysa mesajlarım oldukça ciddi ve saygılı bir şekilde yazılmış olup gülünecek zerre kadar bir unsur taşımamaktadır. Peki o zaman bu üye neden benim mesajlarıma sürekli bu emojiyi bırakmaktadır? Buradan benim vardığım sonuç bu üyenin benim görüşlerime katılmadığı ve üstelik görüşlerimle küçümseyerek alay etmek istediği, dalga geçmek istediğidir.

Elbette onun bıraktığı dördüncü emoji ile benim görüşlerim geçersiz ve değersiz bir hale geliyor değildir, ama bu üyenin bu toksik yani zehirli tepkisi son derece iticidir, saygısızcadır ve bu yüzden rahatsız edicidir.

Aslında hakaret etmek yani küçük düşürmeye çalışmak kastı ile bu toksik tepkiyi vermektedir diye düşünmekteyim. İşte bu durum da, aslında siber zorbalık veya sosyal medyada magandalık çirkinliği için güncel bir örnektir görüşündeyim. Bu üyeyi rapor sistemi ile şikayet etmeme rağmen moderatör bir şey yapamayacaklarını bildirdi, yani bir forum magandasına izin verdi.

Felsefe bölümünde forum magandalığı yapmak hoşuna giden bu gibi üyelere geçit vermemek için önerim, bu bölümde dördüncü emojinin kullanım dışı bırakılmasıdır. XenForo forum platformu yazılımında bu özellik var mıdır bilmiyorum ama muhtemelen eklenebilir düşüncesindeyim.

O zaman site yöneticilerinin benim talebimi dikkate alarak kendini beğenmiş böyle ukala ROFL magandalarının bu hakaretlerine artık bir dur demelerini önemle insaniyet namına rica ediyorum. Acaba yanlış mı düşünüyorum, sizler ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -24 Eksi
Genel olarak toxiclik amacı ile kullanılan emojiler belli oluyor. Bu tür durumlarda sıkı bir tutum olması lazım bence de. Bu tür konularda şunu bunu yasaklamak yerine yönetimin sıkı bir tutum sergilemesi daha yerinde olur. Felsefe adı altında açılan konular neden bilmiyorum ama hep din tartışmasına kayıyor. Bulunacaksa buna çözüm bulunması lazım.
Gereksiz bir din düşmanlığı var bazı insanlarda. Toyluktan gelen havalı olduğunu düşünerek bunu yapanları da elbet vardır veya dümdüz sadece abartanları da. Kim neye inanırsa inansın diyip müslüman adama gülüyor, alakasız yerde sırf kötülemek için dalga geçiyor. Arap vb. düşmanlığını abartıyorlar. Açıkcası ben de Arapları vb. sevmiyorum ve yeri gelince gırgırını da yapıyorum fakat forumda ciddi bir tartışma yapmaya çalışılan konularda buna gerek yok. Kısaca emoji veya şuna buna yasak yerine cezalara vs. dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

@3278 "wstg" ne hocam?

@3278 Öncelikle mesajlarınızın çoğunu tam okuyamadım. Öneri konusunda bu kadar uzun yazmanın bir anlamı var mı? Fikir belirtmek istiyorsanız kısa ve anlaşılır şeylerle kendinizi ifade etmeye çalışın.
Konuya gelecek olursak bence isteyen istediğini atabilir. Felsefe konusunu bu kadar üstün tutabiliyorsanız böyle basit şeylere takılmamanız lazım. Emoji sonuçta.

NATO kafa NATO mermer tipik wstg kafası...
"Tipik yasakçı zihniyet" tanısı çok klişe bir ifade olup konuyu başından takip etseydiniz diye düşünüyorum. Size hakaret etmediğim halde siz bana etmeye çalıştınız. Teşekkürler, bana iyilik yaptınız ve borçlandınız. Sizden şimdilik bunu anlamanızı bekleyemem ama zararda olduğunuzu bilin.

Felsefe konu başlığı altında iki farklı konu için ben de katılım sağladım ve bazı üyelere saygılı bir şekilde cevaplar da yazdım. Elbette felsefe çok ciddi bir konu olduğu için başkalarına yapabileceği olumlu katkılar yönünden önemlidir ve dolayısıyla mizah barındırdığı söylenemez. Bununla birlikte bir mesaj sahibinin görüşlerine katılmak hiç mümkün olmayabilir ve bazı üyeler çok doğal olarak o mesajı beğenmeyebilirler. Tersi de olabilir.

Eğer bir mesaj beğenilmez ise bilgisayar fare imleci ile mesajın son satırındaki beğen yazılı metne gelinirse çıkan 8 seçenekli emoji şablonunda baştan ikincisi olan kırmızı renkli "thumbs down" yani "beğenme/hoşlanmama/onay vermeme" anlamındaki emoji seçilip bırakılabilir.

Fakat bunun yerine baştan dördüncüsü olan "ROFL" diye bilinen ve anlamı bu konu başlığında yazılı olan emojinin bırakılması, "Acaba hangi amaçla yapılmaktadır?" sorusunu ve sorununu ortaya çıkarmaktadır. Ciddi bir şekilde kendi görüşlerimi paylaştığım mesajlarıma maalesef bir üye sürekli olarak bu emojiyi bırakmıştır. İtirazı varsa, beğenmiyorsa ikinci emojiyi bırakması veya karşı mesaj yazması gerekirken bunu yapmamış ve dördüncü emojiyi kullanmıştır.

Oysa mesajlarım oldukça ciddi ve saygılı bir şekilde yazılmış olup gülünecek zerre kadar bir unsur taşımamaktadır. Peki o zaman bu üye neden benim mesajlarıma sürekli bu emojiyi bırakmaktadır? Buradan benim vardığım sonuç bu üyenin benim görüşlerime katılmadığı ve üstelik görüşlerimle küçümseyerek alay etmek istediği, dalga geçmek istediğidir.

Elbette onun bıraktığı dördüncü emoji ile benim görüşlerim geçersiz ve değersiz bir hale geliyor değildir, ama bu üyenin bu toksik yani zehirli tepkisi son derece iticidir, saygısızcadır ve bu yüzden rahatsız edicidir.

Aslında hakaret etmek yani küçük düşürmeye çalışmak kastı ile bu toksik tepkiyi vermektedir diye düşünmekteyim. İşte bu durum da, aslında siber zorbalık veya sosyal medyada magandalık çirkinliği için güncel bir örnektir görüşündeyim. Bu üyeyi rapor sistemi ile şikayet etmeme rağmen moderatör bir şey yapamayacaklarını bildirdi, yani bir forum magandasına izin verdi.

Felsefe bölümünde forum magandalığı yapmak hoşuna giden bu gibi üyelere geçit vermemek için önerim, bu bölümde dördüncü emojinin kullanım dışı bırakılmasıdır. XenForo forum platformu yazılımında bu özellik var mıdır bilmiyorum ama muhtemelen eklenebilir düşüncesindeyim.

O zaman site yöneticilerinin benim talebimi dikkate alarak kendini beğenmiş böyle ukala ROFL magandalarının bu hakaretlerine artık bir dur demelerini önemle insaniyet namına rica ediyorum. Acaba yanlış mı düşünüyorum, sizler ne dersiniz?
negan GIF

@741 , @Emrecngz , @dotsh , @Hds , @NoobSolid26 , @longwayy , @boreallis, @CentrumBoss , @29 , @Berk , @walter wick ,@MVP ,@Chef,@138 ,@Windows Vista ,@Yunusx1 ve @KerimCan05, bu konunun #1 numaralı açılış mesajına bıraktığınız emoji suratının tam ortasına küreğin tersi ile vurulmuş etkisi yapan bir mesaj yazmıştım: #43 numaralı mesaj. Konunun 5. sayfasında okuyabilirsiniz.

Sizlerin çirkin tavrınızı, at sineklerinin hareketine veya fili kıskanan karıncaların tepkisine benzettim orada. İlave olarak sizleri, yıllar önceki "Oğlum bak git!" videosundaki görevini yapan belediye temizlik işçisine sataşan ve cevabını alan fırlama velet veya ergene de benzettim. Bahsettiğim mesajımı eğer okursanız, sonrasında muhtemelen mosmor olacağınızı da tahmin ediyorum, ama burada sizin bıraktığınız o dördüncü emojiyi bırakacak değilim çok şükür. Umarım aynı hatayı bir daha tekrarlamazsınız ve ifade özgürlüğünün, karşısındakinin düşüncesini küçümsemek ve alay etmeye çalışmak şeklinde kötüye kullanılamayacağını kabul edersiniz. Saygınız ve nezaketiniz sizi büyütür, saygısızlığınız ve kabalığınız ise sizi küçültür. Haksızsam buyrun cevap yazın ama saygılı olun lütfen. Ayrıca bilin ki, sosyal medyada emoji surat ifadelerinin internet mecralarında bireylere kullandırılması, aslında tamamen büyük sosyal medya sitelerinin küresel-ulusal-yerel ölçeklerde site üzerinden üye profillerine göre büyük veri kapsamlı ticari istatistik ve sosyometrik analiz yapabilmek için dayattıkları bir yönlendirme stratejisidir. Aksi halde o veriler olmadan ölçüm yapamayacak ve hedef kitle analiz sonuçlarını, küresel-ulusal-yerel ölçeklerde pazarlama ve reklam sektörüne satamayacaklardı.

@741 , @Emrecngz , @dotsh , @Hds , @NoobSolid26 , @longwayy , @boreallis, @CentrumBoss , @29 , @Berk , @walter wick ,@MVP ,@Chef,@138 ,@Windows Vista ,@Yunusx1 ve @KerimCan05, bu konunun #1 numaralı açılış mesajına bıraktığınız emoji suratının tam ortasına küreğin tersi ile vurulmuş etkisi yapan bir mesaj yazmıştım: #43 numaralı mesaj. Konunun 5. sayfasında okuyabilirsiniz.

Sizlerin çirkin tavrınızı, at sineklerinin hareketine veya fili kıskanan karıncaların tepkisine benzettim orada. İlave olarak sizleri, yıllar önceki "Oğlum bak git!" videosundaki görevini yapan belediye temizlik işçisine sataşan ve cevabını alan fırlama velet veya ergene de benzettim. Bahsettiğim mesajımı eğer okursanız, sonrasında muhtemelen mosmor olacağınızı da tahmin ediyorum, ama burada sizin bıraktığınız o dördüncü emojiyi bırakacak değilim çok şükür. Umarım aynı hatayı bir daha tekrarlamazsınız ve ifade özgürlüğünün, karşısındakinin düşüncesini küçümsemek ve alay etmeye çalışmak şeklinde kötüye kullanılamayacağını kabul edersiniz. Saygınız ve nezaketiniz sizi büyütür, saygısızlığınız ve kabalığınız ise sizi küçültür. Haksızsam buyrun cevap yazın ama saygılı olun lütfen. Ayrıca bilin ki, sosyal medyada emoji surat ifadelerinin internet mecralarında bireylere kullandırılması, aslında tamamen büyük sosyal medya sitelerinin küresel-ulusal-yerel ölçeklerde site üzerinden üye profillerine göre büyük veri kapsamlı ticari istatistik ve sosyometrik analiz yapabilmek için dayattıkları bir yönlendirme stratejisidir. Aksi halde o veriler olmadan ölçüm yapamayacak ve hedef kitle analiz sonuçlarını, küresel-ulusal-yerel ölçeklerde pazarlama ve reklam sektörüne satamayacaklardı.
Güzel kardeşim ben bu konunun varlığını bile unutmuşum ve o hahahayı sadece dalgasına atmıştım çünkü görüp görebileceğim en gereksiz konulardan biriydi bu.

Ek olarak benim telefonumda Instagram bile kurulu değil, sen ne modern köleliğinden bahsediyorsun?
Mesaj pek umurumda değil, sizin hatırınıza okuyacağım.
Veri edinme ve ölçme için çok güzel yollar da var ve ek olarak Recep Hocanın 100 aktif üyeli şu forumunun Amarigan oyunu olduğunu da kabul edecek değilim.

Keşke gerçekten beğenmediğim mesajlara beğenmeme atarken yediğim ifade cezam olmasa da bu mesajınıza da hahaha atsam diyorum da, nasip.
Edit: Gerçi düşündürücü de atabilirdim, bu ciddiyetiniz ve öfkeniz biraz garip açıkçası.

Şunu da bir okuyun rica ediyorum.

Konu açılış mesajımdaki "(...) Elbette onun bıraktığı dördüncü emoji ile benim görüşlerim geçersiz ve değersiz bir hale geliyor değildir, ama bu üyenin bu toksik yani zehirli tepkisi son derece iticidir, saygısızcadır ve bu yüzden rahatsız edicidir. (...)” şeklindeki ifadem biraz fazla nazikçe yazıldığı için bazı üyeler bu ifademi, olayı kişisel aldığımı ve bu yüzden bir üzüntü duyduğumu düşünerek yorumlamışlardır. Hassasiyetleri için @mr.esat, @InternetciMen ve @brkdnmz 'e teşekkürler fakat aslında mesajımın yazılmasının asıl sebebi, ön tanımlı emoji şablonundaki dördüncü emojiyi kullandılar diye benim kişisel üzüntü duymuş olmam değildir. O emojiyi kullanan üyelerin felsefe bölümü gibi ciddiyet isteyen bir bölümde bunu kullanabilmeleri zaten başlangıçtaki temel hatadır ki, site moderatörlerinin ve yönetiminin bunu anlayabilecek düzeyde profesyonel olmadıkları düşüncesindeyim. "İlk düğme yanlış iliklenirse" durumu söz konusu olmuştur. Felsefe bölümünün bu yüzden korumaya alınması gerektiğini savunmak istemiştim, yâni kötüye kullanım amaçlı ifadelerin gerçek anlamda ifade özgürlüğü sayılamayacağı için peşinen reddedilmesi ve bir tür yetkisiz erişim girişimi muamelesi görmesi gerektiğini istemiştim.

Fırlama velet veya ergen tavırlı üyelerin gelip kendilerini hiç de ilgilendirmeyen felsefe gibi ciddi bir konuda zaten mesaj yazabilme kapasiteleri olmadığı halde, bir de üstüne üstlük dördüncü emojiyi bırakarak mesajı değersizleştirmeye çalışmaları bana "Sinek küçüktür ama mide bulandırır." deyimindeki sinekleri hatırlatıyordu. Daha kötüsü ise bunların at sinekleri gibi inatçı olmaları ve kovulsalar bile tekrar konmaya çalışmalarıdır. İnsanlar, sineklerin konmalarından dolayı üzülüp ağlamazlar, onlardan sadece tiksinirler. Nitekim bu konuyu açtıktan sonra konunun açılmasına sebep olan üyenin kendisi gibi olan "saz arkadaşları" da hemen âdeta destek kuvvetler olarak buraya bir bir sineklerin konması gibi dördüncü emoji bırakarak konuyu kirletmişlerdir.

Burada bir parantez açarak, emoji uygulamasının sosyal medya sitelerinde kullandırılma amacının aslında, bireysel kullanıcı tepkilerinin istatistiksel analiz ve sosyometrik analiz yöntemleri ile topluca büyük veri şeklinde işlenerek küresel-ulusal-yerel ölçeklerde ticari hedef kitle analizi yapmak olduğunu hatırlatmak istiyorum. Siz sosyal medyayı bedava kullandığınızı düşünebilirsiniz ama aslında ödediğiniz bir ücret var: takip ettikleriniz, eğilimleriniz, beğenileriniz veya hoşlanmadıklarınız gibi tepkilerinizden oluşan profiliniz yâni sizin kişisel verileriniz! Büyük sosyal medya siteleri bunları kaydedip ticari pazarlama ve reklam sektörüne satar. XenForo gibi forum platformlarının üreticileri ve onların müşterileri olan internet site yönetimleri de arka planda bu verileri kaydedip aynı şekilde satabilirler. KVK metinleri, onaylamanız için bu yüzden size dayatılırlar. Dolayısıyla buradan da anlaşılır ki, küresel internet mecrasında sosyal medyada emojilerin üyelere kullandırılması, aslında sasyal medya sitelerinin üyelerinin kişisel verilerinin kullanılması amacı için yapılan küresel-ulusal-yerel ölçekli ticari bir kurnazlık veya dayatmadan başka bir şey değildir. Fakat "herkes kullanıyor ben de kullanayım" modası bireyleri fark ettirmeden esir aldığı için bu heves devam etmektedir.

Bu sitenin yönetimi acaba SOSYAL sekmesinin en azından Felsefe alt başlıklı bölümünde bâri olsun, emoji uygulamasının zaten hem gereksiz hem de anlamsız olduğunu acaba göremiyor mu? Felsefe bölümü gibi içinde ciddi konular için fikir belirtilen mesajlara sadece yine başka mesajlarla tepki verilmesi gerekirken ön tanımlı emoji şablonunu diğer üyelerin tepkilerini tembelce ifade etmeler için o mesajın son satırında barındırmak, sizce de profesyonel anlamda forum yönetim uygulaması için kötüye kullanım potansiyeli taşıyan ciddi bir hata ve gereksizlik değil midir? Öyle olduğu için karşı fikrini mesaj olarak yazmaktan âciz, bu fırlama velet veya ergen tavırlı üyeler açıklamış olduğum hata ve gereksizlikten küstahça, şımarıkça tepe tepe faydalanmakta ve kendi ezik egolarını şişirmektedirler. Bu toksik üyelerin sürekli hahaha emojisi kullanmaları bana ayrıca şu hikayedeki kıskanç karıncaların tavrını da hatırlatıyor:

"Karıncalar fili çok kıskanır “O canlıysa biz de canlıyız o büyükse biz de büyüğüz” derlermiş. Birgün fil geçerken hepsi filin sırtına atlamışlar,
fil silkinmiş, hepsi yere düşmüş, sadece biri kalmış. Yerdeki karıncalar filin sırtındaki karınca için tempo tutmuşlar:-Ez onu! Ez onu!"

Bu mesajın sonunda da yine dördüncü emoji bırakacak fırlama velet veya ergen tavırlı üyeler bilsinler ki, eğer yine bunu yapacak olurlarsa kendilerinin sadece at sineklerine değil aynı zamanda bu kıskanç karıncalara da benzediklerini ispat etmiş olurlar.

Bu kapanış mesajım belki fazlasıyla sert ve acıtıcı bulunabilir. Fakat kendilerinin ifade özgürlüğü paravanı arkasına saklanarak o emojiyi kullanmalarının beni aslında üzmediğini, onları sadece mide bulandıran küçük bir sinek veya at sineği gibi veya fili kıskanan karıncalar gibi veyahutta görevini yapan bir temizlik işçisine sataşan fırlama bir velet gibi gördüğümü ifade ederek olayın anlaşılmasını istedim. Umarım bu cevap mesajım, onları sağlam bir kayaya şiddetle çarpmışcasına mosmor bir hâle getirmiştir.

Kendilerine geçmiş olsun diyorum.
İnsanları, özellikle de internetteki insanları ve görüşlerini çok ciddiye alıyorsunuz, hahaha ifadesi konusundaki düşüncenize saygı duymakla beraber katılmıyorum fakat insanları böyle görmeye devam ederseniz hayatta çeşitli zorluklar göreceğinize eminim.
Forumda tanıdığım 5-10 adam anca var bu arada ve çoğunun da ne dediği umurumda değil, aktif olarak konuştuğum tek kişi gibi ve bu muhtemelen forumun %90'ı için de geçerlidir.

Mosmor olmadım da sadece bu ruh halinizi garipsedim açıkçası. Türkçe finaline çalışmaya gidiyorum, herkese hayırlı akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
@741, @Emrecngz, @dotsh, @Hds, @NoobSolid26, @longwayy, @boreallis, @CentrumBoss, @29, @Berk, @walter wick,@MVP,@Chef,@138,@Windows Vista,@Yunusx1 ve @KerimCan05, bu konunun #1 numaralı açılış mesajına bıraktığınız emoji suratının tam ortasına küreğin tersi ile vurulmuş etkisi yapan bir mesaj yazmıştım: #43 numaralı mesaj. Konunun 5. sayfasında okuyabilirsiniz.

Sizlerin çirkin tavrınızı, at sineklerinin hareketine veya fili kıskanan karıncaların tepkisine benzettim orada. İlave olarak sizleri, yıllar önceki "Oğlum bak git!" videosundaki görevini yapan belediye temizlik işçisine sataşan ve cevabını alan fırlama velet veya ergene de benzettim. Bahsettiğim mesajımı eğer okursanız, sonrasında muhtemelen mosmor olacağınızı da tahmin ediyorum, ama burada sizin bıraktığınız o dördüncü emojiyi bırakacak değilim çok şükür. Umarım aynı hatayı bir daha tekrarlamazsınız ve ifade özgürlüğünün, karşısındakinin düşüncesini küçümsemek ve alay etmeye çalışmak şeklinde kötüye kullanılamayacağını kabul edersiniz. Saygınız ve nezaketiniz sizi büyütür, saygısızlığınız ve kabalığınız ise sizi küçültür. Haksızsam buyurun cevap yazın ama saygılı olun lütfen. Ayrıca bilin ki, sosyal medya da emoji surat ifadelerinin internet mecralarında bireylere kullandırılması, aslında tamamen büyük sosyal medya sitelerinin küresel-ulusal-yerel ölçeklerde site üzerinden üye profillerine göre büyük veri kapsamlı ticari istatistik ve sosyometrik analiz yapabilmek için dayattıkları bir yönlendirme stratejisidir. Aksi halde o veriler olmadan ölçüm yapamayacak ve hedef kitle analiz sonuçlarını, küresel-ulusal-yerel ölçeklerde pazarlama ve reklam sektörüne satamayacaklardı.

Anlıyorum.

IMG_0213.webp

@741, @Emrecngz, @dotsh, @Hds, @NoobSolid26, @longwayy, @boreallis, @CentrumBoss, @29, @Berk, @walter wick,@MVP,@Chef,@138,@Windows Vista,@Yunusx1 ve @KerimCan05, bu konunun #1 numaralı açılış mesajına bıraktığınız emoji suratının tam ortasına küreğin tersi ile vurulmuş etkisi yapan bir mesaj yazmıştım: #43 numaralı mesaj. Konunun 5. sayfasında okuyabilirsiniz.

Sizlerin çirkin tavrınızı, at sineklerinin hareketine veya fili kıskanan karıncaların tepkisine benzettim orada. İlave olarak sizleri, yıllar önceki "oğlum bak git!" videosundaki görevini yapan belediye temizlik işçisine sataşan ve cevabını alan fırlama velet veya ergene de benzettim. Bahsettiğim mesajımı eğer okursanız, sonrasında muhtemelen mosmor olacağınızı da tahmin ediyorum, ama burada sizin bıraktığınız o dördüncü emojiyi bırakacak değilim çok şükür. Umarım aynı hatayı bir daha tekrarlamazsınız ve ifade özgürlüğünün, karşısındakinin düşüncesini küçümsemek ve alay etmeye çalışmak şeklinde kötüye kullanılamayacağını kabul edersiniz. Saygınız ve nezaketiniz sizi büyütür, saygısızlığınız ve kabalığınız ise sizi küçültür. Haksızsam buyurun cevap yazın ama saygılı olun lütfen. Ayrıca bilin ki, sosyal medya da emoji surat ifadelerinin internet mecralarında bireylere kullandırılması, aslında tamamen büyük sosyal medya sitelerinin küresel-ulusal-yerel ölçeklerde site üzerinden üye profillerine göre büyük veri kapsamlı ticari istatistik ve sosyometrik analiz yapabilmek için dayattıkları bir yönlendirme stratejisidir. Aksi halde o veriler olmadan ölçüm yapamayacak ve hedef kitle analiz sonuçlarını, küresel-ulusal-yerel ölçeklerde pazarlama ve reklam sektörüne satamayacaklardı.

Bir emojiye çok fazla gereksiz anlam yüklüyorsunuz. Bir insan zaten o emojiyi toksiklik yapmak için atarsa kendi terbiyesizliği. 30 paragraf yazı yazacak kadar önemli bir sorun değil bu maalesef.

Galiba hâlâ temel amacın, Felsefe bölümü mesajlarının son satırdaki emojilerle kirletilmemesini sağlamaya çalışma olduğu anlaşılamamış. Gereksizliğini hâlâ anlamayarak kullanan ve emoji kullanmazsa bir hiç olduğunu zanneden ve kendini ifade etmek için emoji kafesinin dışına çıkamayan bağımlı üyelere duyurulur. Benim uyarımın değil kendi tutumlarının takıntı olduğunu göremiyor olabilirler mi acaba? Akıl ve vicdanların devreye girmesini dilerim. Sanırım konu kilitlense iyi olur.

Görsel için teşekkürler. Bu aynı zamanda, insan denilen zavallı canlının içinde bulunduğundan haberi bile olmadığı oto-illüzyon ile bağlantılı bir sanal gerçeklikle de ilgilidir. (Sanırım cevap bir ters köşe atışı gibi okunabilir.)

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.