Fuzi

Çalışkan
Trendyol'dan almış olduğum Razer Kiyo X webcam ürünü, garanti süresi devam etmekte olduğu hâlde arızalandı ve tamir edilmedi. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum ve hakem heyeti iade veya değişim kararı verdi. Buna rağmen Trendyol, stokta ürün olmadığını ve temin edilemediğini belirterek yaklaşık 6 aydır geçiştirdi. Üstelik garanti servisinden aldığım garanti raporu ile başvurmama rağmen aynı şekilde, ürün stokta yok ve temin edilmiyor denildi. Bütün taleplerim olumsuz yanıtlandı: ne ürün tamir edildi ne de muadili ile değişim yapıldı.

Bu durumda ne yapabilirim? Yardımcı olur musunuz?

Dava yolu gözükmüştür, tüketici hakem heyetinin karar dosyası ve Trendyol'un yaptığı bu süreci mahkemeye taşıyacaksın, ürün 6 ay içinde zam aldıysa enflasyona uygun olarak para iaden gerçekleşecek.

Koca koca firmaların cesaret edebildiği şeylere bak, tüketici hakem heyetini takmıyorlar yahu.

Trendyol değil sizin satıcıya ulaşmanız gerekiyor. Trendyol bir şey yapamaz. Satıcıya ulaşıp durumu aktarın ve üst modelini isteyin. Vermek zorunda vermezse dava hakkınız mevcut. Gerçi THH kararı çıktığı anda firmanın size ulaşması lazımdı. Demek ki işini çok önemseyen bir firma değil.

Trendyol'dan almış olduğum Razer Kiyo X webcam ürünü, garanti süresi devam etmekte olduğu hâlde arızalandı ve tamir edilmedi. Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum ve hakem heyeti iade veya değişim kararı verdi. Buna rağmen Trendyol, stokta ürün olmadığını ve temin edilemediğini belirterek yaklaşık 6 aydır geçiştirdi. Üstelik garanti servisinden aldığım garanti raporu ile başvurmama rağmen aynı şekilde, ürün stokta yok ve temin edilmiyor denildi. Bütün taleplerim olumsuz yanıtlandı: ne ürün tamir edildi ne de muadili ile değişim yapıldı.

Bu durumda ne yapabilirim? Yardımcı olur musunuz?
Dava etmeniz gerekiyor. Mahkeme sonunda cebinizden çıkan masrafları da Trendyol tarafı öder.

Trendyol değil sizin satıcıya ulaşmanız gerekiyor. Trendyol bir şey yapamaz. Satıcıya ulaşıp durumu aktarın ve üst modelini isteyin. Vermek zorunda vermezse dava hakkınız mevcut. Gerçi THH kararı çıktığı anda firmanın size ulaşması lazımdı. Demek ki işini çok önemseyen bir firma değil.

Ürünün satıcısı Trendyol.

Dava etmeniz gerekiyor. Mahkeme sonunda cebinizden çıkan masrafları da Trendyol tarafı öder.

İcra mı oluyor yani demek istediğiniz pek bilgim olmadığı için bu tür olayla ilk defa karşılaşıyorumda.

Dava açın senin vereceğin dava masraflarını falan da dava sonunda alırsın. 6 ayla 1 sene arasında sonuca ulaşırsın davada.

Eğer mesleki hayatta falan kullandığın bir ürünse maddi tazminatta alabilirsin diye biliyorum. Sonuçta ortada bir mağduriyet var. Ayrıca ürünün güncel fiyatı üzerinden iade yapılmasını istemelisin. Genelde firmalar fatura üzerindeki tutardan yaparlar. Türkiye de komedi gibi oluyor bu durum. Benim başıma geldi 3-4K güncel değeri olan kulaklığımın iadesini 560 TL yaptılar. THH başvurdum haklı bulundum stoklarındaki istediğim herhangi bir kulaklığı seçmeme izin verdiler mecburi.