MrRob0t

Çalışkan
Olay:

03.05.2025 tarihinde Shaffer mağazasından kampanyalı olduğu için 3 adet ürün satın aldım(tencere seti, granit tava seti ve çaydanlık). Tencere seti ve granit tencere seti mağazada olmadığı için kargo ile geldi. Kargoyu açtığımda granit tecere de hata olduğunu fark edip mağazaya gidip iade talebinde bulundum. Tabii ki reddetti. Tüketici hakem heyetine başvuru yapıp 3 ürün için de iade işlemi için başvurdum (kampanyalı olduğu için almıştım üçünü). Şu an "Hakem heyeti savunması istendi" durumunda.

Sorum şu: Daha karara bağlanmadan bugün Shaffer mağazası beni aradı ve sadece hata olan ürünü iade alacaklarını söyledi ve gelmemi istedi. Şu an çakallık yapıp hepsini iade almamak için savunma yapmadan sadece birini iade etmem için uğraşıyorlar mıdır? Yoksa karar verildi onlara önceden mi gidiyor. Kararın çıkmasını beklemeliyim değil mi? Durum nedir bilgilendiren olursa mutlu olurum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-05-08 saat 13.45.57_3d94d2bf.webp
    WhatsApp Görsel 2025-05-08 saat 13.45.57_3d94d2bf.webp
    35,9 KB · Görüntüleme: 96
Karar önceden kimseye gitmez, THH zaten çok yüksek bir oranda tüketicinin yanındadır. Yani dediğiniz gibi durum tam olarak üç iade yerine bir iade almak için markanın yaptığı çakallıktan başka bir şey değil. Diğer iki ürün sağlamsa ve süreç uzasın istemiyorsanız şahsi önerim sorunlu ürünü değiştirip meseleyi uzatmamanız olacaktır.

Karar önceden kimseye gitmez, THH zaten çok yüksek bir oranda tüketicinin yanındadır. Yani dediğiniz gibi durum tam olarak üç iade yerine bir iade almak için markanın yaptığı çakallıktan başka bir şey değil. Diğer iki ürün sağlamsa ve süreç uzasın istemiyorsanız şahsi önerim sorunlu ürünü değiştirip meseleyi uzatmamanız olacaktır.

Ben hepsini iade etmek istiyorum. Heyetten hepsini iade et gibi bir onay çıkar mı beklersem?

Ben hepsini iade etmek istiyorum. Heyetten hepsini iade et gibi bir onay çıkar mı beklersem?
Kesin konuşmak güç, diğer iki üründe bir hata yoksa iade kabul edilmeyebilir. Ancak markanın sizi uğraştırması ve mağdur edilmesi de göz önüne alınırsa iade kararı da çıkabilir. Net konuşmak zor.

Belli ki mağaza sizin bu konuda ciddi olduğunuzu görmüş, savunması istendiği için de sizi aramış. Resimde dün savunması istenmiş ve kararı olumlu sonuçlandırmak içinde sizi aramış. Bence gidin ve sadece sorunlu olan ürünü iade ya da değişim yapın. Çünkü diğer türlü mağaza işi yokuşa sürüp sizi hacizle bile uğraştırabilir.

Belli ki mağaza sizin bu konuda ciddi olduğunuzu görmüş, savunması istendiği için de sizi aramış. Resimde dün savunması istenmiş ve kararı olumlu sonuçlandırmak içinde sizi aramış. Bence gidin ve sadece sorunlu olan ürünü iade ya da değişim yapın. Çünkü diğer türlü mağaza işi yokuşa sürüp sizi hacizle bile uğraştırabilir.
olumlu sonuçlandırmak için dediklerini sanmıyorum. telefonda bana denilen thh den sonuç geldi gelip sadece 1 ürünü iade alabilirsiniz sonuç böyle çıktı diyor. açık açık yalan söylüyor. kararı bekleyeceğim sanırım.

Olumlu sonuçlandırmak için dediklerini sanmıyorum. Telefonda bana denilen THH'den sonuç geldi gelip sadece 1 ürünü iade alabilirsiniz sonuç böyle çıktı diyor. Açık açık yalan söylüyor. Kararı bekleyeceğim sanırım.

Orası öyle evet sonuçta internet alışverişlerinde koşulsuz 14 gün iade hakkınız var. Ben sadece fikrimi söyledim uğraşmamanız adına. Sonuç olarak da büyük ihtimal lehinize karar çıkacaktır.