Spotify'nin haksız ekstra ücret talebi!

Spotify'da yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum ki başkaları da bu durumla karşılaşırsa dikkatli olsun.

Ben geçtiğimiz aylarda bireysel premium planı kullanıyordum. 12. ayın ödemesi, kartımdan çekilemediği halde Spotify üyeliğimi iptal etmek yerine bana 1 ay boyunca hizmet vermeye devam etmiş. bunun üzerine, 26 Ocak tarihinde kartımdan para çekildi ve bunun 12. aya ait olduğu söylendi.

Şimdi ise 1. ayın ödemesini yapmadan kullanıma devam edemeyeceğim söyleniyor ve benden 79,99 TL talep ediliyor. burada iki büyük sorun var:

1. benim iznim olmadan, hizmeti vermeye devam etmişler. o ay premium kullanıp kullanmamaya ben karar vermedim ama yine de ücret talep ediyorlar.
  2. geçmişe dönük tahsilatı şu anki plan üzerinden yapıyorlar. o dönem bireysel plan kullanıyordum ama şimdi Duo planında olduğum için benden 79,99 TL istiyorlar. Yani geçmişte kullanmadığım bir hizmetin ücretini şimdiki planın fiyatıyla ödüyorum!
  3. bu sistem, kullanıcıları farkında olmadan borçlandırmaya dayalı bir yapıya sahip. kullanıcı hizmet almak istemediği halde, ona zorla bir süre tanınıyor ve sonra bu sürenin ücreti ondan talep ediliyor. bu açıkça bir borçlandırma sistemidir.
  4. bazı arkadaşlara bu durum normal gelebilir ancak benim o ay ödemediğimden haberim bile yoktu. yani bir konuda haklısınız, o ay için premium kullandım ancak bunu istemeden kullandım. Eğer o ay için ücretsiz plana geçirselerdi, ben para müsaitliğime göre öder ya da ödemezdim.
Spotify müşteri hizmetlerine durumu ilettim ve sistemlerinin böyle çalıştığını söylediler. ama bu açıkça haksız bir durum. eğer kullanıcı hizmeti devam ettirmek istemiyorsa, hemen ücretsiz plana düşürülmeliydi. benim onayım olmadan hizmet vermeye devam edip sonra bunu benden tahsil etmeleri tamamen yanlış.

Bu durumu yaşayan başka kişiler var mı?

Bu konuda müşteri hizmetleriyle detaylı konuşmalarım var ancak herhangi bir sorun yaşamamak için bunları paylaşmıyorum. ancak yaşadığım durum tamamen açık ve ortada.

Spotify'nin haksız ekstra ücret talebi!

Spotify'da yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum ki başkaları da bu durumla karşılaşırsa dikkatli olsun.

Ben geçtiğimiz aylarda bireysel premium planı kullanıyordum. 12. ayın ödemesi, kartımdan çekilemediği halde Spotify üyeliğimi iptal etmek yerine bana 1 ay boyunca hizmet vermeye devam etmiş. bunun üzerine, 26 Ocak tarihinde kartımdan para çekildi ve bunun 12. aya ait olduğu söylendi.

Şimdi ise 1. ayın ödemesini yapmadan kullanıma devam edemeyeceğim söyleniyor ve benden 79,99 TL talep ediliyor. burada iki büyük sorun var:

1. benim iznim olmadan, hizmeti vermeye devam etmişler. o ay premium kullanıp kullanmamaya ben karar vermedim ama yine de ücret talep ediyorlar.
  2. geçmişe dönük tahsilatı şu anki plan üzerinden yapıyorlar. o dönem bireysel plan kullanıyordum ama şimdi Duo planında olduğum için benden 79,99 TL istiyorlar. Yani geçmişte kullanmadığım bir hizmetin ücretini şimdiki planın fiyatıyla ödüyorum!
  3. bu sistem, kullanıcıları farkında olmadan borçlandırmaya dayalı bir yapıya sahip. kullanıcı hizmet almak istemediği halde, ona zorla bir süre tanınıyor ve sonra bu sürenin ücreti ondan talep ediliyor. bu açıkça bir borçlandırma sistemidir.
  4. bazı arkadaşlara bu durum normal gelebilir ancak benim o ay ödemediğimden haberim bile yoktu. yani bir konuda haklısınız, o ay için premium kullandım ancak bunu istemeden kullandım. Eğer o ay için ücretsiz plana geçirselerdi, ben para müsaitliğime göre öder ya da ödemezdim.
Spotify müşteri hizmetlerine durumu ilettim ve sistemlerinin böyle çalıştığını söylediler. ama bu açıkça haksız bir durum. eğer kullanıcı hizmeti devam ettirmek istemiyorsa, hemen ücretsiz plana düşürülmeliydi. benim onayım olmadan hizmet vermeye devam edip sonra bunu benden tahsil etmeleri tamamen yanlış.

Bu durumu yaşayan başka kişiler var mı?

Bu konuda müşteri hizmetleriyle detaylı konuşmalarım var ancak herhangi bir sorun yaşamamak için bunları paylaşmıyorum. ancak yaşadığım durum tamamen açık ve ortada.
Spotify müşteri hizmetleriyle görüştüm ve bu ayki ödediğim plan ücretinin iadesini talep ettim. Konuşmada şunları sordum: Şu an iptal ettiğim için, benden tekrar o ayın ücretini talep edecekler mi? Cevapları, "Hayır, tekrar ücret talep edilmeyecek," şeklindeydi. Ardından, "Eğer tekrar abone olursam, geçmişteki ücret tekrar talep edilir mi?" diye sordum. Buna da "Hayır, ücretsiz plana geçtiğiniz için her şey sıfırlandı, geriye dönük hiçbir ücret talep edilmeyecek," dediler.

Yani, önceki ödeme hakkında herhangi bir sorun olmayacak ve bu ay ki ödediğim ücret de iade edilecek. Durum şu an böyle çözüldü.

Son düzenleme:
Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ama benim kullanıcı sözleşmesinde üye olurken okuduğum birkaç madde vardı. Şöyle yazıyor:

"Bir Ön Ödemeli Dönem için Ücretli Abonelik hariç olmak üzere, Spotify'a veya Ücretli Abonelik'i aldığınız üçüncü tarafa yapacağınız ödeme, Ücretli Aboneliğinizi o sırada geçerli olan abonelik döneminin bitiminden önce iptal etmediğiniz sürece ilgili abonelik döneminin sonunda otomatik olarak yenilenir. Nasıl iptal edileceğine ilişkin talimatlar için Müşteri Desteği ekibimizle buradan iletişime geçebilirsiniz. İptal işlemi o anki abonelik döneminin nihai gününden sonraki gün yürürlüğe girer ve Spotify Hizmeti'nin ücretsiz sürümüne düşersiniz. Bu Şartlar'da aksi belirtilmediği sürece kısmi üyelik dönemleri için iade veya kredi sunmayız." (Şurada: Kullanım Hüküm ve Koşulları - Spotify)

Eğer yanlış anlamadıysam, senin durumun, yukarıda altını çizdiğim ilk cümleye denk geliyor. Dolayısıyla böyle bir olay yaşamış olabilirsin. Gel gelelim, Spotify ile iletişime geçip sorunu çözüme ulaştırdıysalar iyi olmuş. Ben kullanıcı sözleşmelerini cümle cümle dikkatle okuyorum olur da bir gün sorun çıkarsa kaynak gösterebileyim diye.