Hâlen Windows 8.1 kullanan var mı?

Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Evet, bu Windows sürümünü hâlen kullanan arkadaşlar var mı? Sürücü durumları ne âlemde?

Windows 10 LTSC sürümünü bile kaldırmakta zorluk çeken bilgisayarlar için WinLove 8.1 isminde custom bir sürüm hazırladık. Ancak yayınlamadan önce hâlen kullanan ve kurulum yaparken ağ sürücüleri aramak zorunda kalan arkadaşlardan fikir ve tecrübelerini almak istiyorum.

Benim Windows 8.1 deneyimlerim çok olumluydu. 2013 yılında Microsoft'un "her cihaz için tek işletim sistemi" konsepti dolayısıyla çok optimizeydi. 2 GB RAM'lı Atom'lu hibrit tabletlerde bile çok hızlı çalışıyordu. AMD/NVIDIA driverlerini kurmak genelde sıkıntılı olmuştur, onların modlu veya gömülü driverlerini sunabilirsiniz bence.

Projemizde GPU sürücülerini gömmüyoruz ama ilk defa WinLove 8.1'de yaptık. Intel Celeron 3060'ın GPU sürücüsü mesela. Hem çok küçük hem de kurulu gelince sistem rahat çalışıyor.

Bu yüzden 10-20 MB gibi komik bir şekilde küçük olan ama sisteme nefes aldıran her GPU sürücülerini resmi desteği biten 8.1 ve 10'a gömeceğiz. Ancak Gaming sürücülerini kullanıcılara bırakmak daha iyi olur.

Çok seviyordum bu Windows işletim sistemini; Toshiba bununla kurulu gelmişti. Bilgisayarcı gitmiş, Windows 10 kurmuş. Tabii format nedir, nasıl atılıyor bilmiyoruz o zamanlar.

Ben HP laptopa kurmuştum ama ağ sürücünü kurmama rağmen çalışmadı. Çalışsaydı kullanmak isterdim bence güzel bir işletim sistemi.

Ben HP laptopa kurmuştum ama ağ sürücünü kurmama rağmen çalışmadı. Çalışsaydı kullanmak isterdim bence güzel bir işletim sistemi.
Cihaz hâlen elinizde mi? Belki çözebiliriz. (Farklı Windows sürümü yüklü ise de bir şeye bakmanızı isteyebilirim.)

10 seneden fazladır Windows 7 kullandıktan sonra eski bilgisayarımda Windows 8.1'i sadece 1 sene kullanıp sistemi satmıştım ama çok da sevmiştim aslında.

Sonra bunu Windows 7 olan eski laptopta denemeye çalışınca o ATI ekran kartı yüzünden kullanamamıştım Windows 8.1'i o üzücü olduydu biraz

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 2.5 sene kullandım ve bayağı memnundum. Artık güncel olma olayı olmasaydı daha uzun kullanırdım. İnsanlar pek beğenmiyor ama güzel bir işletim sistemi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…