RTX ekran kartlarında sanırım 10FPS verir gibime geliyor XD şaka bir yana Valve sanırım bu RTX modlarını süs diye yapıyor oynanmayacaksa neden yapılıyor? Şunla uğraşacaklarına gidip CS veya Half-Life X e yönelsinler.

Beyler size çok kötü bir haberim var

RTX 4070 Super 32 GB RAM Ryzen 5 7600 sistem ile bu ayarlar da, 50-60 FPS arası alıyorum. 2K'da.

1742316759228.webp

1742316718568.webp

Valve sanırım bu RTX modlarını süs diye yapıyor oynanmayacaksa neden yapılıyor? Şunla uğraşacaklarına gidip CS veya Half-Life X'e yönelsinler.
Ne Portal RTX'i, ne de Half-Life 2 RTX'i Valve yapiyor. Ikisi de 3. parti gelistiricilerin, NVIDIA sponsorluguyla yaptigi projeler. HL2 RTX'i Orbifold Studios diye bir grup yapiyor mesela.

Keske Valve'a camur atmaya baslamadan once buyuk fotografi gorseniz...

"my 9070xt even with heavy oc could not get past 34 to 50 fps. most the parts in game was 34 fps" diyen olmuş.
AMDciler olarak bizlik bir şey yok galiba. :D

Keske Valve'a camur atmaya baslamadan once buyuk fotografi gorseniz...

Çok büyük bir fotoğraf da değil zaten. Steam sayfasında "geliştirici" ve "yayıncı" kısmından belli üçüncü parti olduğu.

RTX Remix'le yapılan bir oyunda düzgün bir optimizasyon görmedim zaten. Ki beklenmez de.

Amaç optimum kaynaklarla tatmin edici bir görsellik sunmaktan öte ışığın, yansımaların ve benzeri elemanların matematiksel olarak en doğru şekilde gitmesini sağlamak. Dokuları yükseltirken LOD bile yapmamış olabilirler ciddi söylüyorum :D
Gerçi orijinal HL2'de LOD var mıydı ki? Hatırlayamadım. UE5 olsa Nanite basarlardı ki daha da komik.

Ben eminim mesela şu modda doğru düzgün Path-Traced Culling(sadece bakış açınızdaki objeleri renderlama ve bunu yaparken ışın göndererek yapma, yani bu sayede duvarın arkası da işlenmiyor, veya işte ayna varsa yol aynadan sektiği için o açı da işleniyor) tarzı bir teknik bile yoktur.

Amaç optimum kaynaklarla tatmin edici bir görsellik sunmaktan öte ışığın, yansımaların ve benzeri elemanların matematiksel olarak en doğru şekilde gitmesini sağlamak. Dokuları yükseltirken LOD bile yapmamış olabilirler ciddi söylüyorum :D
Bu RTX Remix'lerin kotu calismasinin asil sebeplerinden biri, oyunu DX8 modunda calistirip, gerekli RT ozelliklerini ekleyip, sonra DXVK ile o DX8 komutlarini Vulkan komutlarina donusturup, sonra bir de o komutlari DX12 komutlara cevirmelerinden de kaynaklaniyor olabilir.

Valve Dev Wiki'de anlatilana gore RTX Remix'de API sistemi boyle isliyor olsa gerek, hatirladigim kadariyla.

Ha, bir diger sebep de yesilli firmanin sponsor olmasi olabilir mesela. Bakis acisi. :hehehe:
Gerçi orijinal HL2'de LOD var mıydı ki? Hatırlayamadım.
Var ancak zaten cogu yerleri odalara bolup cull ettikleri icin o kadar agresif bir LoD sistemi yok cogu Source oyun gibi.

Yanlis hatirlamiyorsam 20. yil ozel surumde ayarlari koklediginizde LoD sistemi de devre disi kaliyordu zaten.