Şu çok iyi grafikli günümüz oyunları gibi duranlar vardı. Hangileriydi bulamadım ve sanırım orijinal oyuna sahip olunca ücretsizlerdi. Hatırlamıyorum, hangi oyunlardı onlar?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 30 Ocak 2025
- Makaleler
- 14
Black-Mesa (Half-Life 1'in Remake oyunu)Şu çok iyi grafikli günümüz oyunları gibi duranlar vardı.
Half-Life 2 Cinematic Mod mu? Ücretsiz kısmı kafamı karıştırdı.Hangileriydi bulamadım ve sanırım orijinal oyuna sahip olunca ücretsizlerdi.
Evet ilk oyun için Black Mesa. Ama ikincisi için hangisi bilmiyorum bayağı gündem olduğunu hatırlıyorum, oyuna sahip olanlar için de ücretsizdi sanırım.
Azjol Nerub
Çalışkan
Kesinlikle aslını oynamadan Black Mesa ile başlamayın.
Black Mesa topluluğun yaptığı bir oyun. Yani HL toplu alınca ücretsiz gelmiyor.
Valve genelde bir sorun yaşamazsa bu tarz modların oyunlaştırılması ve satılmasında sorun çıkarmıyor.
Bunun dışında HL'de asker, polis vb. oynadığın oyunlar oynanabilir. Ayrıca HL2 ve ek paketlerini oynarsın. Ama arka arkaya tavsiye etmem. HL2 keyifli oyun olsa da gereksiz uzun, aynı Ubisoft açık dünyalarını arka arkaya oynamak bayıyorsa, FPS oyunu için de bu kadar uzun haritalar bayabiliyor. Oyunun kalitesinden bağımsız demek istiyorum.
HL2 için RTX modu vardı galiba, sistemin yetiyorsa bakabilirsin. Bir de galiba ek paketleri ana oyuna dahil etmişlerdi, yani çok da kafa karıştıracak bir şey yok.
Valve genelde bir sorun yaşamazsa bu tarz modların oyunlaştırılması ve satılmasında sorun çıkarmıyor.
Bunun dışında HL'de asker, polis vb. oynadığın oyunlar oynanabilir. Ayrıca HL2 ve ek paketlerini oynarsın. Ama arka arkaya tavsiye etmem. HL2 keyifli oyun olsa da gereksiz uzun, aynı Ubisoft açık dünyalarını arka arkaya oynamak bayıyorsa, FPS oyunu için de bu kadar uzun haritalar bayabiliyor. Oyunun kalitesinden bağımsız demek istiyorum.
HL2 için RTX modu vardı galiba, sistemin yetiyorsa bakabilirsin. Bir de galiba ek paketleri ana oyuna dahil etmişlerdi, yani çok da kafa karıştıracak bir şey yok.
Öküz
Uzman
Black Mesa varken 1 her ne kadar oynanmasa da Black Mesa, 1'i doğrudan yansıtmıyor haritada bile ufak değişiklikler var. Half Life normal oyunda o atmosfer daha iyi bence grafikler çok kötü ama bölüm dizaynı bence daha iyi. Oyun başı git Allah git internet cafede saati 1TL idi 50 kuruş o baştaki trenle gidişe gidiyordu ne günlerdi 
Azjol Nerub
Çalışkan
1998 çıkışlı orijinali Black Mesa'dan çok daha oynanır bir oyun. Black Mesa ne aslını ne de Xen'de bölüm tasarımı kopyalamaya çalıştığı Half-Life 2'yi zerre kadar anlayamamış bir yapım. Black Mesa'nın ne temposu, ne müzikleri, ne de bölüm tasarımları Half-Life. Half-Life 2'nin birkaç saat arayla tüm oyunda topu topu 3 kere kullandığı kablo çekme bulmacasını Xen'de üst üste 10 kere kullanıp bıkkınlık geçirten bir garabet. Black Mesa'nın Interloper'ı hayatımda oynadığım en sıkıcı bölümlerden biriydi ki bu yerler daha asıl oyundaki en sıkıntılı kısımlar.Black Mesa varken 1 her ne kadar oynanmasa da Black Mesa, 1'i doğrudan yansıtmıyor haritada bile ufak değişiklikler var. Half Life normal oyunda o atmosfer daha iyi bence grafikler çok kötü ama bölüm dizaynı bence daha iyi. Oyun başı git Allah git internet cafede saati 1TL idi 50 kuruş o baştaki trenle gidişe gidiyordu ne günlerdi![]()
Önce orijinal oyunu sonrasında ise ikinci ve bölümlerini oynamanızı, son olarak remake sürümünü oynamanızı öneririm.