ŞenolGüneş
Yetkin
Krampon dedigimiz uzun dişe sahip ayakkabilar halidaha icin uygun degil. Halı saha icin halı saha ayakkabisi şart. Uzun olan dişli kramponlar çim sahada topraga saplanir seni sabit tutar boyle calisir bunlar. Onu halisahada kullanirsan kayarsin surekli duzgun tutunamazsin zemine. Gecmiste futbol kulubundeydim 3 yil boyunca.
6-7 Yıldır futbol oynuyorum, aktif olarak hala oynamaktayım, hem halısaha hem krampon kullanmış biri olarak halısaha düz taban olmasından kaynaklı yaz aylarında sorun çıkartmasa bile soğuk başladığı zaman, yağmur yağdığı zaman saha ıslak olacağı için kaymalar başlayacaktır. Krampon; bunu önlemek adına, ıslak zeminde veyahut kaygan zeminde kaymamak adına çıkmış bir ayakkabıdır zaten. Az buçuk fizik biliyorsanız ya da ortaokul diplomanız var ise bunlar ortaokul derslerinde anlatılıyor. Hala halısaha yapmaktayım krampon ile bir kez bile kaydığını hatırlamıyorum. Halısaha zemini ile amatör maçların oynandığı zemininin çok bir farkı yok. Önemli olan zemine bakım yapılmış mı yapılmamış mı, yoksa krampon sizin için en mantıklı tercih olacaktır.
Mg olmanız daha mantıklı olacaktır. MG; her zemine uygun üretilmiş kramponlardır. FG biraz daha kısıtlı zeminlere uygundur. Bilek dönmesini hiç yaşamadım, çevremdeki kimse yaşamadı. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Kullandıkça alışırsınız, rahat edersiniz. Bütçeniz nedir? Ona göre tavsiye verebilirim.Bileğe yük, bilek dönmesi vs neden olmaz mı krampon, fg, mg mi almam lazım hocam? Hangi Nike modelini önerirsiniz?