Detaylar
Kim cevapladı?Merhaba,
- Sapphire RX 9060 XT Pulse 16 GB.
- XFX Swift Radeon RX 9060 XT Gaming OC 16 GB (3 fanlı olan)
- ASRock RX 9060 XT Challenger OC 16 GB.
Bu üç modelden alınabilecek en iyisi hangisi olur sizce?
VENGEANCE ANGEL
Üstün
Sapphire de iyi, XFX de iyi. AsRock konusunda fikrim yok. Hangisi uygunsa onu düşünebilirsin. Mümkünse 3 fanlı olsun.Merhaba,
- Sapphire RX 9060 XT Pulse 16 GB
- ASRock RX 9060 XT Challenger OC 16 GB
Bu üç modelden alınabilecek en iyisi hangisi olur sizce?
PowerColor harici hepsi alinabilir.
Düzenlenme tarihi: 22.12.2025
Merhaba.
Geçmişte gerek YouTube'da, gerek forumlarda yaptığım tarzda bir tierlist ile karşınızdayım. Ancak bu sefer makale formatında olacak.
Bu tierlist/rehber de, aşağıda belirttiğim kaynaklara dayanarak TÜM RX 9000 SERİSİ GPU'ları ortalamaya oturtarak sıralayacağım. Normalde tüm GPU'ları tek bir model için değerlendirmek çok verimsiz ancak kafanızda modeli konumlandırmak açısından en mantıklı yöntem bu.
Temel amaç fikir edinmenizi sağlamak. Burada yazılanlar kanun değildir...
- Telefonunu Çıkra
- amd ekran kartı ekran kartı öneri gpu gpu karşılaştırma rx 9000 rx 9060 xt rx 9070 rx 9070 xt tier list
- Forum: Ekran Kartı
- Makaleler
- 7
9060 XT'de power limit kokleseniz bile istisnalar disinda neredeyse butun modellerin maksimum TBP degeri 187-188W civari oldugu icin fan sayisi vs. pek de onemli degil acikcasi. En kompakt ve basit heatsink olsa bile 80 derece gibi hotspot degerlerini muhtemelen gormeyeceksiniz.
9060 XT'de VRAM ureticisine bakmaniz daha mantikli olur zira Hynix VRAM'li bir model alirsaniz sogutmaniz ugrastiracaktir.
PTM kullandigina emin, Samsung VRAM kullandigina da neredeyse tamamen emin oldugumuz icin Pulse modelini oneririm bu uclu arasindan acikcasi.
Gigabyte Gaming OC sahsen tercih etmezdim, size de Windforce fanlardan dolayi onermiyorum. VRAM ureticisi hakkinda da pek bilgi yok.
Swift Triple'in fiyati gordugum kadariyla cok sisik ve o fiyati hak etmiyor, Challenger'in da pek albenisi yok acikcasi.
9060 XT'de VRAM ureticisine bakmaniz daha mantikli olur zira Hynix VRAM'li bir model alirsaniz sogutmaniz ugrastiracaktir.
PTM kullandigina emin, Samsung VRAM kullandigina da neredeyse tamamen emin oldugumuz icin Pulse modelini oneririm bu uclu arasindan acikcasi.
Gigabyte Gaming OC sahsen tercih etmezdim, size de Windforce fanlardan dolayi onermiyorum. VRAM ureticisi hakkinda da pek bilgi yok.
Swift Triple'in fiyati gordugum kadariyla cok sisik ve o fiyati hak etmiyor, Challenger'in da pek albenisi yok acikcasi.
Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
- ASRock'u eleyebiliriz. Memory Temp'leri fena değil ancak Core ve Hotspot sıcaklıkları bi tık fazla. Manual olarak 2500 RPM üstüne çıktığında bile sıcaklıkları pek iç açıcı değildi. Memory ve Core sıcaklıkları güzelleşiyor ancak Hotspot hala 80 derecelerde çalışıyor.
- Sapphire RX 9060 XT Pulse 16 GB
- ASRock RX 9060 XT Challenger OC 16 GB
- Gigabyte RX 9060 XT Gaming OC hayatımda gördüğüm en akraba evliliği kart. Hadi RX 9070 XT de ısınıyor da RX 9060 XT ile bunu nasıl başardılar anlamadım... Sapphire Pulse ile neredeyse aynı değerleri alıyor. 3 fanlı olmasına rağmen.
Kaynak
- Aralarından en dengelisi Pulse. RX 9070 XT olsa önermezdim ancak RX 9060 XT'de gayet normal.
Yeni konular
-
-
Satılık Ryzen 5 5600 & 32 GB RAM sistem
- RecepBaltasiSevenInsan
-
-
-
-
Bilgisayar toplarken ısrarla yanlış parça seçen kişi nasıl ikna edilir?
- Dagster3532
-
-
-