Antivirüs kullanacak kadar bilinçsiz olmak yerine bilinçli bir kullanıcı olmak daha mantıklı. Ancak kullanılacaksa eğer Malwarebytes ve Bitdefender hepsinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü VirusTotal'de yaptığım taramalarda Bitdefender'i hatırlamıyo olsam da, Malwarebytes hiçbir antivirüsun bulamadıklarını buluyordu. Halen daha öyle. Ayrıca bu iki yazılımın kullanıcılarına bakarsanız en iyi olup olmadıklarını az buçuk yine anlayacaksınız.

Her ne kadar antivirüs kullanmasam da eğer ihtiyacım olursa Kaspersky ve Malwarebytes (yan koruma amaçlı) kullanırdım. Antivirüs kullanmadığım için bir virüs taramasına ihtiyacım olursa KVRT veya Virustotal kullanıyorum.

Norton çok iyi bir korumaya sahip değil diye biliyorum ancak halihazırda kullandığınız bir ürünse değiştirmenize çok da gerek yok.

Hiçbir zaman antivirüs kullanma taraftarı olmamış biri olarak, tavsiyem bilinçli bir kullanıcı olmanızdır. Artık virüslerle patlayan bilgisayarların dönemi 2000'li yıllarda kaldı. Yıllardır antivirüs kullanmadan bilgisayarımı sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ve virüsten dolayı çöken sistem hiç görmedim şimdiye kadar. Tabii ki bu dediklerim özel hayatla ilgili değil ki benim de bilgisayarımda bir sürü kişisel bilgim var ancak kendimden artık çok emin oldum bilgisayarımda olan biten her şeyi görmek basit bir şey tabii ki antivirüs kullanmak da daha iyi olabilir, ancak bilinçli bir kullanıcı olmak çok daha güvende hissettiriyor.

Benim görüşüm bu şekilde.

Bilincli internet kullanicisina Windows Defender fazlasiyla yeterli.
Windows Defender kullanacağıma bilgisayarıma zararlı yazılım bulaşsın daha iyi. Daha tarayıcıları bile zararlı yazılım algılayan Windows Defender'dan ne beklersiniz ki?

Windows Defender kullanacağıma bilgisayarıma zararlı yazılım bulaşsın daha iyi. Daha tarayıcıları bile zararlı yazılım algılayan Windows Defender'dan ne beklersiniz ki?
MS'i günahım kadar bile sevmem ancak Windows Defender bu güncellemeyi yaptıktan sonra kısa bir süre içinde çözmüş. Her antivirüs yanlış pozitiflere sahip olabilir ve bu antivirüsü kötülemek için her zaman mantıklı bir neden değildir. Chromium garip bir güncelleme alırsa bir antivirüs de buna önceki kurallara göre tetiklenebilir. Bu aynı zamanda Defender'ın imzalı dosyaları da taradığı anlamına geliyor, bazı (kötü) antivirüsler imzalı dosyaları çok önemsemeyebiliyor.

Ayrıca çözüm park'ın kullandığı asıl kaynağı da aşağıya bırakıyorum. Çözüm parkın kaynak vermeye bile üşenip nasıl domain verebilir, ben proje ödevlerimde bile daha ayrıntılı kaynakça (en az 3 slayt kaynakça) hazırlıyorum. Microsoft Defender falsely detects Win32/Hive.ZY in Google Chrome, Electron apps

MS'i günahım kadar bile sevmem ancak Windows Defender bu güncellemeyi yaptıktan sonra kısa bir süre içinde çözmüş. Her antivirüs yanlış pozitiflere sahip olabilir ve bu antivirüsü kötülemek için her zaman mantıklı bir neden değildir. Chromium garip bir güncelleme alırsa bir antivirüs de buna önceki kurallara göre tetiklenebilir. Bu aynı zamanda Defender'ın imzalı dosyaları da taradığı anlamına geliyor, bazı (kötü) antivirüsler imzalı dosyaları çok önemsemeyebiliyor.

Ayrıca çözüm park'ın kullandığı asıl kaynağı da aşağıya bırakıyorum. Çözüm parkın kaynak vermeye bile üşenip nasıl domain verebilir, ben proje ödevlerimde bile daha ayrıntılı kaynakça (en az 3 slayt kaynakça) hazırlıyorum. Microsoft Defender falsely detects Win32/Hive.ZY in Google Chrome, Electron apps
Windows Defender'ın kendini zararlı yazılım olarak görme gibi bazı vukaatlerini de duymuştum. Ayriyeten Technopat Sosyal'de de bunun gibi birçok konu bulunmakta. Bu yüzden şahsen Windows Defender'a güvenmiyor ve güvenilmemesini tavsiye ediyorum.