Hangi Fujifilm kamera alınmalı?

Bütçe
100.000 TL
Fotoğraf için kullanacaksanız vizör olmaması özellikle güneşli havalarda sorun bence, ben o sebepten tercih etmezdim X-M5'i. Bataryasının küçük olması, OIS olmaması durumu da var. Siz bunların sorun olmayacağını düşünüyorsanız alın elbette.

X-T5 bulamıyorsanız (stok durumlarının anlattığınız gibi olmasına şaşırdım) X-S20 ve lens olarak Sigma 18-50 f2.8 öneririm. 18-55 f2.8-4 ve 16-50 f2.8-4.8 de tercih edilebilir. Bütçeniz varsa Tamron 17-70 f2.8 çok iyi olur.

Her şeyi Japonya'dan almak istiyorsunuz galiba ama ben olsam oradan indirimli bir şekilde lens(ler) alıp Türkiye'den sıfıra yakın, garantili bir X-T5 alırdım ikinci el. 50-55k'ya bulabilirsiniz muhtemelen. Her şeyi Türkiye'den ikinci el alsanız bile sıfıra yakın bir X-T5 ve 17-70'i 80.000 civarına alabiliyorsunuz aslında.

Zoom lenslerin kaçınılmaz sonudur toz ne yazik ki. Tamron 150-500mm var bende, vakumluyor tozu resmen. İstedikleri kadar yalıtım koysunlar, vakum gibi sonuçta .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…