Bütçe
100.000 TL
Kıymetli önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. GFX serisine de baktım ama çok tuzlu makine. Sadece gövde fiyatı 350 bin lira civarında. İkinci el tercih etmiyorum. Ben hobi amaçlı gezdiğim yerleri çekeyim, portre için de kullanayım ve elimde telefon yerine makine olsun istiyorum; diğerleri beni aşar. Hiç olmazsa bazılarından feragat edeceğim.

Bu arada, Japonya’da gezmediğim teknoloji mağazası kalmadı. Akihabara’dan tutun, tüm Bic Camera mağazalarında XT-5 bulamadım ve üretimin sonlandığını söylüyorlar. Bir süredir gelmiyormuş. Daha kompakt ve elde bulunsun diye XM-5 ve 23mm alıp çıkacağım.

@DarthGorsoy 15-45 lens alınmalı mı? İşe yarar mı? Yoksa daha farklı bir lens mi uydurayım?
Fotoğraf için kullanacaksanız vizör olmaması özellikle güneşli havalarda sorun bence, ben o sebepten tercih etmezdim X-M5'i. Bataryasının küçük olması, OIS olmaması durumu da var. Siz bunların sorun olmayacağını düşünüyorsanız alın elbette.

X-T5 bulamıyorsanız (stok durumlarının anlattığınız gibi olmasına şaşırdım) X-S20 ve lens olarak Sigma 18-50 f2.8 öneririm. 18-55 f2.8-4 ve 16-50 f2.8-4.8 de tercih edilebilir. Bütçeniz varsa Tamron 17-70 f2.8 çok iyi olur.

Her şeyi Japonya'dan almak istiyorsunuz galiba ama ben olsam oradan indirimli bir şekilde lens(ler) alıp Türkiye'den sıfıra yakın, garantili bir X-T5 alırdım ikinci el. 50-55k'ya bulabilirsiniz muhtemelen. Her şeyi Türkiye'den ikinci el alsanız bile sıfıra yakın bir X-T5 ve 17-70'i 80.000 civarına alabiliyorsunuz aslında.