Tower GPU serverlar aklımda takıldı kaldı. Meraktan soruyorum. @3613 sizin bilginiz var bu konuda. Hocam yanlış anlamayın meraktan soruyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
3 tane aklımda kaldı ve bunların en iyi hangisi olacağını bilmiyorum.

SuperServer SYS-741GE-TNRT, Nvidia H100 ve NVlink destegi sunuyor. Tabii paran yeterli ise. 🥰

4 TB RAM, 4 x H100 + NVlink ile 250K US$ ya da biraz daha fazladir.

SuperServer SYS-741GE-TNRT, Nvidia H100 ve NVlink destegi sunuyor. Tabii paran yeterli ise. 🥰

4 TB RAM, 4 x H100 + NVlink ile 250K US$ ya da biraz daha fazladir.
O para bizde ne gezer hocam? Birkaç sorum var da:
  1. 7/24 çalışmaya uygun mu?
  2. Buna takılan HDD/SSD türü farklı mı? Ya da direkt NAS cihazına bağlamak nasıl olur?
  3. Bulut oyun ne demek?

1 - 365 / 24 calisir.
2 - 2 ad Gen 5 NVMe, 4 ad Gen 4 NVMe ve 8 ad hot swap HDD takilabliyor. Kendisi NAS zaten, 10 Gb ethernet portu var.
3 - Bulut oyun ag uzerinden oyun destegi veren hizmetlerin genel adi. Geforce Now, XBox Cloud Gaming, PSP Premium, Amazon Luna gibi yani.

Normal HDD'ler bile uzun yıllar gidiyor. Attığınız linkteki HDD hiç kapanmadan duruyor. Peki normal HDD takarsak nasıl olur? Onu da hiç kapatmadan çalıştırırsak dayanabilir mi?
Normal HDD NAS gibi surekli calisan cihazlarda tavsiye edilmez. Disklerde MTBF, workload rating, error correction, soğutma ve RAID'e uygun firmware'i olmasi da onemli. Bu tur ust seviye server diski olmasa bile yine son kullanici icin uretilmis NAS ya da en azindan kamera serilerinden almak gerekli. Mesela Ironwolf Pro NAS icin iyi bir disk.