Bölgene göre bakman gerek. Ben KabloNet Fiber kullanıyorum ve benim bölgemde routingim tamamen Türk Telekom'a ait. Türk Telekom routingi kullandığım için de ping olarak, servis olarak hiç bir sorunum yok. Altı, yedi aydır planlı kesintiler hariç hiç sürpriz
kesintim de olmadı. Bazı bölgelerde KabloNet routing için Superonline tercih ettiği için sıkıntı çıkabiliyor. Bu siteden eğer yeterli veri varsa bölgendeki en iyi pinge sahip İSS'ye bakabilirsin. Antep için sadece iki İSS verisi var. Gaziantep için Türk Telekom ve TürkNet ping ortalamaları bu şekilde:

1783126428093.webp

Kaynak:

Reis, Gigafiber'li olsam ben de istemem ya. Başvuru yapacağım, belki yarın öbür gün gelebilir. Oraya da zaten başka bir şey kullanmam. O zaman ayrıca ya ben kampanya olarak anladım ya da onlar yanlış söyledi, bunun süresini uzattık falan dedi. O zaman fiyattan bahsetti herhalde. Tekrar arayıp sorarım ama son bir şey ekleyeceğim; siz şimdi Gigafiber'li olduğunuz için o yönden gayet iyi ama, dediğim gibi TT altyapısı üzerinden gelecek bende.

Siz yine iyi olacağını düşünüyor musunuz? TürkNet'in yurtdışı portları jitter'i daha iyi dediniz ama emin olmak istedim. Yanlış anlamayın hocam, çok yardımcı oldunuz, teşekkür ederim.
Şimdi biz kullanıcılar olarak en basitinden googleda yurt dışı hostingi üzerinden servis alan bir websitesine girmek için her zaman yurt dışına ping atarız. ISS'ler, özellikle isim vermiyim ama bazı şirketler bu yurt dışı çıkışlarını pek önemsemeden Türk Telekoma bağlar. Türk Telekoma bağlamak tamam ucuz ama bunun yanında çok büyük trafik gecikmeleri, paket kayıpları ve yüksek pingle gelir eğer bide peak hours dediğimiz akşam saatleriyse. Çünkü o saatlerde herkes evinde olur ve her hanede internet var artık.

Türkiyede IXP ve Routing denilen olay var ya, o pek önemsenmez. İşte bunları önemseyenler özellikle benim gördüğüm kadarıyla Türknet ve Türk Telekom. Türk Telekom zaten Turcyos-1, SEA-ME-WE 5 gibi denizaltı fiber optiklerinin yatırımcısı ve işletmecesi aynı zamanda. Türknette Bulgaristan üzerinden Radyo Link yedekli yurt dışı çıkışlarını sağlamakta ve Almanyada POP noktaları bulunuyor. Başka hiç bir ISS'te bu yok mesela. Yani Türkiyede öyle.

Speedtestte yaptığımız ping testleri evet önemli çünkü yine mesafeye bağlı kalite test ediliyor ama yurt dışı sunucularına ping atmak, gerçek senaryoları taklit etmek açısından daha doğru.

TürkNet alıp, Gigafiber başvurusu yapman en mantıklısı gibi görünüyor. Kendini taahhüt altına sokma derim şahsen. Türksat internete bulaşmanı tavsiye etmem, ciddi sorunlu oluyor; ben de daha önce ciddi sorun yaşadım İstanbul'un göbeğinde hem de.
Diğerlerini konuşmaya gerek bile yok, hepsi aynı altyapıdan fiber verecek sana zaten. TürkNet alman en mantıklısı, sırf fiyat için değil; oyun oynuyorsan yurt dışı çıkışları da TTNet altyapısı olmasına rağmen farklı oluyor çünkü. Bir de verdikleri modemi değil, kendine daha stabil internet verebilecek Wi-Fi 6 ya da 7 bir modem alıp kullanırsan uzun süre Gigafiber gelene kadar mesela sorunsuz kullanırsın.

Şimdi biz kullanıcılar olarak en basitinden Google'da yurt dışı hostingi üzerinden servis alan bir web sitesine girmek için her zaman yurt dışına ping atarız. ISS'ler, özellikle isim vermeyeyim ama bazı şirketler bu yurt dışı çıkışlarını pek önemsemeden Türk Telekom'a bağlar. Türk Telekom'a bağlamak tamam ucuz ama bunun yanında çok büyük trafik gecikmeleri, paket kayıpları ve yüksek pingle gelir eğer bir de PEAK hours dediğimiz akşam saatleriyse. Çünkü o saatlerde herkes evinde olur ve her hanede internet var artık.

Türkiye'de ıxp ve routing denilen olay var ya, o pek önemsenmez. İşte bunları önemseyenler özellikle benim gördüğüm kadarıyla TurkNet ve Türk Telekom. Türk Telekom zaten turcyos-1, sea-me-we 5 gibi denizaltı fiber optiklerinin yatırımcısı ve işletmecesi aynı zamanda. TurkNet'te Bulgaristan üzerinden radyo link yedekli yurt dışı çıkışlarını sağlamakta ve Almanya'da pop noktaları bulunuyor. Başka hiçbir ISS'te bu yok mesela. Yani Türkiye'de öyle.

Speedtest'te yaptığımız ping testleri evet önemli çünkü yine mesafeye bağlı kalite test ediliyor ama yurt dışı sunucularına ping atmak, gerçek senaryoları taklit etmek açısından daha doğru.

Hocam bilginiz çok ileri seviye teşekkür ederim. Dediklerinizde çok doğru o zaman siz şu an TurkNet öneriyorsunuz kesin olarak. Ayrıyeten tahhaaüt olmadığı için sizce sürekli zam yapar mı TurkNet siz bayağıdır kullanıyorsunuz galiba o durum nasıl acaba?

TurkNet alıp, GigaFiber başvurusu yapman en mantıklısı gibi görünüyor. Kendini taahhüt altına sokma derim şahsen. Türksat internete bulaşmanı tavsiye etmem, ciddi sorunlu oluyor; ben de daha önce ciddi sorun yaşadım İstanbul'un göbeğinde hem de.
Diğerlerini konuşmaya gerek bile yok, hepsi aynı altyapıdan fiber verecek sana zaten. TurkNet alman en mantıklısı, sırf fiyat için değil; oyun oynuyorsan yurt dışı çıkışları da TTNET altyapısı olmasına rağmen farklı oluyor çünkü. Bir de verdikleri modemi değil, kendine daha stabil internet verebilecek Wi-Fi 6 ya da 7 bir modem alıp kullanırsan uzun süre GigaFiber gelene kadar mesela sorunsuz kullanırsın.

Hocam çok teşekkür ederim sağ olun cevap için, kendileri Wi-Fi 6 fiber modem vereceklermiş öyle dediler kendimde modem almayı düşünüyorum ama şu an değil sizce gerçekten GigaFiber getiriler mi bu mümkün müdür? Ayrıyeten zam durumu nasıl olur acaba taahhaüt olmadığı için sık zam yaparlar mı acaba?

Bölgene göre bakman gerek. Ben Kablonet fiber kullanıyorum ve benim bölgemde routingim tamamen Türk Telekom'a ait. Türk Telekom routingi kullandığım için de ping olarak, servis olarak hiçbir sorunum yok. Altı, yedi aydır planlı kesintiler hariç hiç sürpriz.
Kesintim de olmadı. Bazı bölgelerde Kablonet routing için Superonline tercih ettiği için sıkıntı çıkabiliyor. Bu siteden eğer yeterli veri varsa bölgendeki en iyi pinge sahip ISS'ye bakabilirsin. Antep için sadece iki ISS verisi var. Gaziantep için Türk Telekom ve TurkNet ping ortalamaları bu şekilde:

Eki Görüntüle 262950

Kaynak:

Hocam teşekkürler diğer ISS'lerin verileri yok galiba aktif değiller bu değerlere bakınca da TurkNet genel olarak daha iyi görünüyor sizce TurkNet mantıklı olur mu benim bölgem için?

Son düzenleme:
Hocam bilginiz çok ileri seviye teşekkür ederim. Dediklerinizde çok doğru o zaman siz şu an TurkNet öneriyorsunuz kesin olarak. Ayrıyeten tahhaaüt olmadığı için sizce sürekli zam yapar mı TurkNet'siz bayağıdır kullanıyorsunuz galiba o durum nasıl acaba?
Güzel sözlerin için teşekkürler. 2024 Aralık'tan beri kullanıyorum. Önce TT VDSL, sonra da GigaFiber olacak şekilde. Şu ana kadar yılda 1 defa zam yaptılar. Yani 2 senede 2 defa zam geldi.

Güzel sözlerin için teşekkürler. 2024 Aralık'tan beri kullanıyorum. Önce TT VDSL, sonra da GigaFiber olacak şekilde. Şu ana kadar yılda 1 defa zam yaptılar. Yani 2 senede 2 defa zam geldi.

Rica ederim bende teşekkür ederim şu an TurkNet'e daha yakınım ki zaten taahhaüt olmadığı için memnun olmasam bile iptal edebiliyorum ilk başta onu denemek bence de daha mantıklı peki mesela TurkNet aldıktan sonra yapmam gereken spesifik önemli modem ayarları veya PC üzerinden internet için yapmam gereken önerebileceğiniz ayarlar falan var mıdır acaba?

Hocam bilginiz çok ileri seviye teşekkür ederim. Dediklerinizde çok doğru o zaman siz şu an TurkNet öneriyorsunuz kesin olarak. Ayrıyeten tahhaaüt olmadığı için sizce sürekli zam yapar mı TurkNet'siz bayağıdır kullanıyorsunuz galiba o durum nasıl acaba?

Hocam çok teşekkür ederim sağ olun cevap için, kendileri Wi-Fi 6 fiber modem vereceklermiş öyle dediler kendimde modem almayı düşünüyorum ama şu an değil sizce gerçekten GigaFiber getiriler mi bu mümkün müdür? Ayrıyeten zam durumu nasıl olur acaba taahhaüt olmadığı için sık zam yaparlar mı acaba?

Hocam teşekkürler diğer ISS'lerin verileri yok galiba aktif değiller bu değerlere bakınca da TurkNet genel olarak daha iyi görünüyor sizce TurkNet mantıklı olur mu benim bölgem için?

Başvuru ne kadar çok olursa, gelme olasılığı o kadar artar. Özel olarak sorun, belki proje ya da imalat aşamasında bile olabilir mahalleniz. Ben sordum çünkü cevapları imalat aşamasında oldu. Verdikleri modem GigaFiber gelene kadar idare eder ama ben olsam yine de daha iyi bir modem alırdım. Zam daha yeni yapıldı bir süre olmaz.

Başvuru ne kadar çok olursa, gelme olasılığı o kadar artar. Özel olarak sorun, belki proje ya da imalat aşamasında bile olabilir mahalleniz. Ben sordum çünkü cevapları imalat aşamasında oldu. Verdikleri modem GigaFiber gelene kadar idare eder ama ben olsam yine de daha iyi bir modem alırdım.

Teşekkürler hocam, vallahi benden başka başvuru yapan olur mu bilmiyorum çok fazla benim gibi genç varsa belki ama bilmiyorum benim kadar böyle ayrıntılı bakan olmadı genelde oturduğum yerlerde başvuru açısından falan ama bakalım deneyeceğim hem indirimde yapıyolarmış formu doldurunca işime yarar sizce TT altayapısı üzerinden güzel hizmet verebilirler mi?

Teşekkürler hocam, vallahi benden başka başvuru yapan olur mu bilmiyorum çok fazla benim gibi genç varsa belki ama bilmiyorum benim kadar böyle ayrıntılı bakan olmadı genelde oturduğum yerlerde başvuru açısından falan ama bakalım deneyeceğim hem indirimde yapıyolarmış formu doldurunca işime yarar sizce TT altayapısı üzerinden güzel hizmet verebilirler mi?

Vallahi ben sana şöyle söyleyeyim, Gigafiber sitesinin karekodunu oluşturdum, 5-10 tane çıktı aldım, sokağımda tanıdığım kişilerin olduğu sitelere verdim, kapılarında astım hatta. Benim apartmanda 7 daire var, hepsini başvuru yaptırttım. Diğerleri de yapmış olacak ki imalat süreci başlamış mahallemizde. :) Ne kadar çok başvuru olursa o kadar çok göze girer bölge. TTnet'ten o kadar sıkıldım ki, 1 saat önce internet kesildi, 4 saat gelmedi, TTnet santralinde elektrik kesintisi olmuş yine. Yanı başımda fiberleri de var ama Türknet'li olduğum için bağlamıyorlar 2018'den beri. Yaşadıklarımı anlatsam gözü kapalı Türknet'e geçersin, öyle diyeyim ben sana. :D

TTnet fiber var ise alabileceğin hizmet 1000-50 olur, sadece o da 350 TL fark vermek şartı ile. Benim şu an yan apartmandan alan arkadaşlarım var, memnunlar da TTnet altyapısı olmasına rağmen. Öyle alırsın, sonra Gigafiber gelince otomatik geçiş yapıyorlar zaten.

Vallahi ben sana şöyle söyleyeyim, GigaFiber sitesinin karekodunu oluşturdum, 5-10 tane çıktı aldım, sokağımda tanıdığım kişilerin olduğu sitelere verdim, kapılarında astım hatta. Benim apartmanda 7 daire var, hepsini başvuru yaptırttım. Diğerleri de yapmış olacak ki imalat süreci başlamış mahallemizde. :) Ne kadar çok başvuru olursa o kadar çok göze girer bölge. TTNET'ten o kadar sıkıldım ki, 1 saat önce internet kesildi, 4 saat gelmedi, TTNET santralinde elektrik kesintisi olmuş yine. Yanı başımda fiberleri de var ama TurkNet'li olduğum için bağlamıyorlar 2018'den beri. Yaşadıklarımı anlatsam gözü kapalı TurkNet'e geçersin, öyle diyeyim ben sana. :D

TTNET fiber var ise alabileceğin hizmet 1000-50 olur, sadece o da 350 TL fark vermek şartı ile. Benim şu an yan apartmandan alan arkadaşlarım var, memnunlar da TTNET altyapısı olmasına rağmen. Öyle alırsın, sonra GigaFiber gelince otomatik geçiş yapıyorlar zaten.

Vallahi ben bizim binadakilere yaptırrım 3 daire var zaten bizimle birlikte ama çevreyi tanımıyorum daha yeni gideceğim ama zamanla bakalım posterini falan bastırıp asarım belki millet görüp yapar sizin gibi, GigaFiber gelirse zaten konuşmaya gerek yok :D teşekkürler hocam TurkNet'i deneyeceğim ilk.