Tam olarak şu anda Windows'dan aşırı şekilde sıkıldım ve Linux'e geçmek istiyorum. Windows 10 kullanıyordum, sonra Windows 11'i denedim ama hiç beğenmedim. Geri Windows 10'a dönmek yerine de Linux'ü tercih ettim ama hangisine geçeceğimi bilmiyorum. Linux tecrübem var, o konuda sıfır değilim.
Tam olarak şu anda Windows'dan aşırı şekilde sıkıldım ve Linux'e geçmek istiyorum. Windows 10 kullanıyordum, sonra Windows 11'i denedim ama hiç beğenmedim. Geri Windows 10'a dönmek yerine de Linux'ü tercih ettim ama hangisine geçeceğimi bilmiyorum. Linux tecrübem var, o konuda sıfır değilim.
Ingilizceniz varsa, Distrochooser formu doldurup onerilen dagitimlara bir goz atabilirsiniz. Burada ise her 10 kullanicidan 11'i Linux Mint onerecek. Mint forumunda bile bu kadar Mint oneren kullanici yok
Grafik arayüzü iyi. Topluluğu geniş, sorunun oldukça sorabileceğin bir forumu var: ask ubuntu
Daha sonra snap paket sistemi güzel.
Arkasında bir dev var.
Yani Ubuntu'yu sevmiyorlar ama şöyle bir gerçek de var, Linux'a herkes Ubuntu'yla başlamıştır. Yani Ubuntu olmasaydı son kullanıcı olan insanlar bu kadar Linux'un peşine düşer miydi acep?
Hic linux kullanmadan Endeavour'a atlamasi mantikli olur mu ki. Arch sonucta sorun cikarmaya cok musait ve sorun ciktiginda da bissuru dokumantasyon okumali. Ilk bastan Endeavour bence biraz sikintili olur gibi.