Darth Maul

Deneyimli
Makaleler
2
Yer
/home/
Tam olarak şu anda Windows'dan aşırı şekilde sıkıldım ve Linux'e geçmek istiyorum. Windows 10 kullanıyordum, sonra Windows 11'i denedim ama hiç beğenmedim. Geri Windows 10'a dönmek yerine de Linux'ü tercih ettim ama hangisine geçeceğimi bilmiyorum. Linux tecrübem var, o konuda sıfır değilim.

Tam olarak şu anda Windows'dan aşırı şekilde sıkıldım ve Linux'e geçmek istiyorum. Windows 10 kullanıyordum, sonra Windows 11'i denedim ama hiç beğenmedim. Geri Windows 10'a dönmek yerine de Linux'ü tercih ettim ama hangisine geçeceğimi bilmiyorum. Linux tecrübem var, o konuda sıfır değilim.
Linux Mint.

Ubuntu'nun iyi tarafı Windows gibi komut yazmıyorsun, grafik arayüzü iyi.
Grafik arayüzü iyi. Topluluğu geniş, sorunun oldukça sorabileceğin bir forumu var: ask ubuntu
Daha sonra snap paket sistemi güzel.
Arkasında bir dev var.
Yani Ubuntu'yu sevmiyorlar ama şöyle bir gerçek de var, Linux'a herkes Ubuntu'yla başlamıştır. Yani Ubuntu olmasaydı son kullanıcı olan insanlar bu kadar Linux'un peşine düşer miydi acep?

EndeavourOS'u uzun bir süredir severek kullanmıştım yakın bir zamana kadar. Denemenizi tavsiye edebilirim.

EndeavourOS'u uzun bir süredir severek kullanmıştım yakın bir zamana kadar. Denemenizi tavsiye edebilirim.
Hic linux kullanmadan Endeavour'a atlamasi mantikli olur mu ki. Arch sonucta sorun cikarmaya cok musait ve sorun ciktiginda da bissuru dokumantasyon okumali. Ilk bastan Endeavour bence biraz sikintili olur gibi.