Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Şu anda Pinax'ın sarı kutulu olan versiyonunu kullanıyorum ama bitmek üzere. İnternetten yenisine bakayım dedim ama bir türlü karar veremedim. Siz hangi markayı kullanıyorsunuz ve memnunu musunuz? Bir de ucuz yollu bir tane önerirseniz sevinirim. Soldex kaliteli evet ama bütçem ona çıkmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda Pinax'ın sarı kutulu olan versiyonunu kullanıyorum ama bitmek üzere. İnternetten yenisine bakayım dedim ama bir türlü karar veremedim. Siz hangi markayı kullanıyorsunuz ve memnunu musunuz? Bir de ucuz yollu bir tane önerirseniz sevinirim. Soldex kaliteli evet ama bütçem ona çıkmıyor.

Ben her zaman kurtel kullandım ve memnun kaldım. Genelde sarı tüp halinde alıyordum.

Ankara'da oturuyorsan Konya sokaktan al, internete göre her zaman daha ucuzdur.

Ankara'da oturuyorsan Konya sokaktan al, internete göre her zaman daha ucuzdur.

İzmirdeyim hocam. Burada da Çankaya hemen hemen internetle aynı fiyatta.

Ben Soldex kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. Belirtmişsiniz fakat alabiliyorsanız kesinlikle Soldex alın. Alternatif olarak Kurtel öneririm. Diğerlerine bulaşmanıza değmez.

Hocam 4. link kurtel diyor ama güvenebilir miyim? Ya da başka bir alternatif var mı? Link olarak paylaşırsanız sevinirim.

Harici flux kullandığın sürece 60/40 en ucuz ne bulursan al geç bence. Elektronik dışında bir şeye kullanmayacaksan kurşun içeriği sıkıntı yaratmaz. Paslanmaz çelik parça lehimleyeceksen de flux olarak çinko klorür ya da 85% fosforik asit öneririm.

Hocam 4. link kurtel diyor ama güvenebilir miyim? Ya da başka bir alternatif var mı? Link olarak paylaşırsanız sevinirim.
İnternet fiyatları gereksiz pahalı duruyor. Attığınız linkteki de kesilmiş olduğu için ne kadar güvenilir tartışılır. Eğer çevrenizde satan yoksa bütçenizi arttırıp güvenilir satıcıları tercih edebilirsiniz. Bence İzmir'de net satan bir dükkan vardır.

Harici flux kullandığın sürece 60/40 en ucuz ne bulursan al geç bence. Elektronik dışında bir şeye kullanmayacaksan kurşun içeriği sıkıntı yaratmaz. Paslanmaz çelik parça lehimleyeceksen de flux olarak Çinko klorür ya da 85% fosforik asit öneririm.

Hocam genelde teknolojik şeyleri lehimliyorum bakır vs. ayrıca lötfett amasan lehim pastam da var.