BirForumcuKişi

Üstün
Son düzenleyen: Moderatör:
Pastaya bandırıyor musun havya ucunu? Bulabildiğin en ucuz havluyu al, havya ucunu havluya sürdükten sonra pastaya bandır ve lehim sıkıntısız tutmalı. Tel de işe yarar fakat pasta kısmı önemli. Uç iyice kapkara olup dışı oksit tabaka kaplanınca da parlak yüzeyi görene dek zımpara atabilir ya da sertçe telleyebilirsin.

O zaman muhtemelen havya sicakligini cok yuksek tutuyorsundur, havyayi da kullanmadigin zamanlarda acik tutuyorsan 100C gibi sicakliklara dusurmelisin ki ucundaki kalay kaplama oksitlenmesin yuksek sicaklikta. Havyayi lehim yaptiktan sonra hemen temizlemelisin. Lehimdeki ya da haricen kullandigin pasta ve fluxlar oldukca asindiricidir. Havya sicakken ucunda kalirsa cok cabuk bozar havya ucunu. Havya ucu sicakken islak sungere de sakin daldirma. Boyle termal soklar havya ucunun bozulmasindaki temel sebeptir. Lehimi yap hemen temizle telle ya da nişadır ile. Lehim yapma ile ilgili ipuclari istiyorsan Youtube'daki Mr. Solderfix kanalini takip edebilirsin. Bu konuda uzman denilince ilk akla gelecek kisilerden biridir.

O zaman muhtemelen havya sicakligini cok yuksek tutuyorsundur, havyayi da kullanmadigin zamanlarda acik tutuyorsan 100C gibi sicakliklara dusurmelisin ki ucundaki kalay kaplama oksitlenmesin yuksek sicaklikta. Havyayi lehim yaptiktan sonra hemen temizlemelisin. Lehimdeki ya da haricen kullandığın pasta ve fluxlar oldukca asindiricidir. Havya sicakken ucunda kalirsa cok cabuk bozar havya ucunu. Havya ucu sicakken islak sungere de sakin daldirma. Boyle termal soklar havya ucunun bozulmasindaki temel sebeptir. Lehimi yap hemen temizle telle ya da nişadır ile. Lehim yapma ile ilgili ipuclari istiyorsan YouTube'daki mr. Solderfix kanalini takip edebilirsin. Bu konuda uzman denilince ilk akla gelecek kisilerden biridir.

Normaldelde 350 derecede kullanıyorum hocam ama onun altına inincede tel cok geç eriyor şimdi şçyle bir reçine deneyeceğim;

@Koneko Toujou hocam siz bayağıdır havya kulanıyorsunuzdur sizce neyi yanlış yapıyorum.

Son düzenleme:
Normaldelde 350 derecede kullanıyorum hocam ama onun altına inincede tel cok geç eriyor şimdi şçyle bir reçine deneyeceğim;

@Koneko Toujou hocam siz bayağıdır havya kulanıyorsunuzdur sizce neyi yanlış yapıyorum.

Havyayı 400 derecelerde kullan 350 derecede tam erimez zaten. Ayrıca havyanın ucunu bulaşık teline sokup çıkar temiz olsun. Süngerler tam temizlemez.

Havyayı kullanmadığınız zaman fişten çekin, veya üzerinde ayar yapma şansınız varsa sıcaklığını olabildiğince düşürün. Uzun süre yüksek sıcaklıkta kalmak havya uçlarına zarar veriyor, bunun yanında havya ucu temizliği için sünger kullanmanızı öneriyorum. Her lehimleme işleminden sonra ucu süngerde temizleyin, eğer bunları yapmanıza rağmen havya ucunuz kararıyorsa limon tuzu ve lehim teli karışımı ile temizlemeyi önerebilirim. Bu işlem kalıcı olmasa da işe yarıyor, fakat 2-3 kullanım sonrasında uç eski haline geri dönüyor.