Alışmışlığa dayanıyor galiba. Küçükken fazla oyuna erişim olmadığı dönemler Metin2'den alıştık sonrasında da gözüm hep RPG-MMORPG arar oldu. :D

Zaman zaman sevdigim turler degisiyor ama ne kadar tam anlamiyla beceremesem de souls-like turunu severim. Hikayeli FPS, RPG oyunlar vs. severim. Souls like'lari sevdigimi Elden Ring oynadiktan sonra anladim aslinda souls kismini degil de, oyunun rol yapma kismini sevmis de olabilirim. Istedigim tarzda biri olabiliyorum, tamamen bana birakiyor oyun ne yapmak istedigimi. Hikayeli FPSleri sevdigimi de Half Life serisini oynadigimda anladim.

Ben hatırladığım kadarıyla hayatımda ilk defa amacamın bilgisayarında 7-8 yaşlarımdayken GTA Vice City, GTA 4 ve GTA 5'i bir arada oynamıştım. Daha sonra Prototype 1 ve GTA 3. Tabii ki bitirmedim ama oyunlara aşık olmuştum.

İlk bilgisayarım olduğunda Far Cry 3 bitirdim. Sonra anladım ki Açık dünya ve hikayeli oyunları çok seviyorum.

Mesela Hitman, Uncharted gibi oyunları hiç sevmem çünkü aksiyon yok ve gizli kapaklı oyunlardan hoşlanmıyormuşum. X-men, God of War gibi aksiyon oyunlarını çok sevdiğimi anladım.

Mafia 1 ve 2, GTA serisi sevdiğim hikayeli oyunlardandır.

Souls-like türünü zaten Dark Souls'lar itibarıyla seviyordum ancak Elden Ring oynayınca beni serbest bırakan oyunları daha çok sevdiğimi fark ettim. Canım ne isterse onu yapıyorum, zorlama yok bir şey yok.

Minecraft da buna örnektir mesela.