iPhone ve Samsung dışındaki telefonlar siyah veya beyaz değil de başka bir renkli ise oyuncak gibi geliyor.Siyah olmasi elbet isiya etki eder ama siz direkt kullanmadiginiz zaman telefonu guneste birakmayin. Renk fark etmeksizin cihazi isitmaya gerek yok.
Soruya cevabim ise siyah - beyazciyim, diger renkler benlik degil
Mesela eski telefonum siyahti (koyu gri), simdiki beyaz.
Detaylar
Kim cevapladı?Ben sıcaklıkla rengin bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Tişört değil ki bu? Arka kasa kalınlığı ve kullanılan malzemeyle ilgili olabilir anca. Kalın bir beyaz kılıfla kalın bir siyah kılıfın arasında kalın olduğu için fark bile yoktur. Kıyafetlerle telefonları bir tutamazsın.Bende beyaz kılıf almak istiyorum bu aralar, çok kafama takılıyor ne zaman dışarıda elime telefonu alsam cayır cayır yanıyor.
Kılıf olunca siyah silikon cayır cayır yanıyor hocam.Ben sıcaklıkla rengin bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Tişört değil ki bu? Arka kasa kalınlığı ve kullanılan malzemeyle ilgili olabilir anca. Kalın bir beyaz kılıfla kalın bir siyah kılıfın arasında kalın olduğu için fark bile yoktur. Kıyafetlerle telefonları bir tutamazsın.
erdym
Üstün
Kılıf olunca siyah silikon cayır cayır yanıyor hocam.
Ben delikli beyaz kılıf kullanıyorum bence en sağlıklısı.
Telefonunu güneş altında tutan var mı bilemedim? Plajda cankurtaran olsanız ne fark eder. Siyah her zaman iyidir.
Güneş altında tutmuyorum.
Gram abartı yok iki dakika bakınayım diye elime alıyorum 5 dakika bile olmadan telefon 50 derecelere geliyor hatta geçiyor.
Mat ekran ve siyah silikon kılıf her yandan güneş ışığını emince acayip ısınıyor telefon.
- Makaleler
- 1
Şahsen ben siyah aldım ve pişmanım. Şeffaf kılıflar pek yakışmıyor. Farklı tasarımlarda şeffaf kılıflar var ve özellikle onlar çok hoşuma gidiyor, ama siyah telefonda pek güzel durmuyor. Şimdiki aklım olsa beyaz alırdım.Siyah renk güneşte aşırı ısınır beyaz ise o kadar ısınmaz bunu herkes biliyor sanırım.
Siyah, bütün renkleri soğurur, bir nevi yutar ve gözümüze renklerin yansımaları ulaşmaz, böylece rengi siyah görürüz. Ancak bütün ışığı kendine çekip yuttuğu için siyah renk güneş altında hemen ısınır.
Beyaz renk ise bütün renkleri yansıtır. Bütün ışınların gözümüze ulaşması ile o rengi beyaz görürüz. Bütün ışınların yansıttığı için beyaz renk ışığı emmez ve ısınmaz.
Mesela siyah arabaların içi yazları aşırı sıcak olur.
Telefonlarda da böyle aşırı bir etkisi var mı?
Mesela ben mat ekran ve siyah kılıf aldığım günden beri telefonu dışarıda kullanamıyorum, mat ekran ve siyah kılıf bütün ışığı emdiği için hayvan gibi ısınıyor.
Sizce beyaz kılıf ve normal kırılmaz ekran ısınmaya etkisi olur mu?
freudhakliydi
Uzman
Kullandığım cihazları sattığım için iPhone'da genellikle beyaz tercih ediyorum daha rahat satılıyor.
6S döneminde olsak kesinlikle cihazı silver gri önü de siyah tercih ederdim çünkü sonsuz ekran yoktu o dönemde ve ekranın sonsuz gözükmesini sağlıyordu.
6S döneminde olsak kesinlikle cihazı silver gri önü de siyah tercih ederdim çünkü sonsuz ekran yoktu o dönemde ve ekranın sonsuz gözükmesini sağlıyordu.
Son düzenleme:
En azından seninkinin arkası parlak bendeki mat siyah