Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Normalde bu oyun türüne pek alışkın değilim, ancak geçtiğimiz aylarda bitirdiğim Alan Wake 1 ve onun yan oyunu ve buna ek olarak da bir süredir oynadığım oyun olan Dead by Daylight'ın etkisiyle bu türü sevmeye başladım sanırım. Önceki konularımdan birinde bu seriyi çok fazla bilmediğimi belirtmiştim. Buna göre tavsiyeler gelirse fena olmaz benim için.
@Michael MYERS hocam, sizi sınav için çalışma masanızdan kaldırmadığımı düşünerek tavsiye verme konusunda konuma bekliyorum.:D

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde bu oyun türüne pek alışkın değilim, ancak geçtiğimiz aylarda bitirdiğim Alan Wake 1 ve onun yan oyunu ve buna ek olarak da bir süredir oynadığım oyun olan Dead by Daylight'ın etkisiyle bu türü sevmeye başladım sanırım. Önceki konularımdan birinde bu seriyi çok fazla bilmediğimi belirtmiştim. Buna göre tavsiyeler gelirse fena olmaz benim için.
@Michael MYERS hocam, sizi sınav için çalışma masanızdan kaldırmadığımı düşünerek tavsiye verme konusunda konuma bekliyorum.:D

RE2 RE3 RE4 RE7 RE Village bunlar böyle devam etmeli.

Resident Evil 7 ve Village ile başlayablirsiniz. Bunun nedeni ana karakterin 7. oyunda ilk defa görünmesi, bu da 7. oyunu seriye yabancı olanlar için mükemmel bir giriş oyunu yapıyor.

İkisinden sonra; seriyi tamamen öğrenmek istiyorsanız eski oyunların hikayesini anlatan videolar izleyin ve sırayla Resident Evil 2 Remake > 3 Remake > 4 Remake > Requiem oynayabilirsiniz.

7 ve 8'i oynamanız yeterli bence. Eski Resident Evil oyunları sanıldığı gibi derin hikayeli değiller. Dönemin o çiğ yapısını taşıyor maalesef. İnsanlar nostalji hissiyatı içinde objektif davranamıyorlar maalesef. Mekanikleri sağlam ama onun hakkını yememek lazım.

Resident Evil 0 ve 1 gibi eski oyunları takıntınız yoksa tavsiye etmem. Geçen Resident Evil 0’ı bitirdim ve gerçekten beğenmedim. Çok vasat bir oyundu.