Ucuz olan Palit'i almalısınız. Ayrıca en ucuzu bile pahalı ve parasının hakkını vermiyor.

Almanız gereken kart burada 5070 Ti dengidir kendisi;

Amd'den nvidia'a geçtiğim günden beri şükrediyorum. Artı olarak sadece fps rekabetçi
odaklı oyunlar oynasam saf güç arardım. Amd almayacağım sağ olasın

Son düzenleme:
5070, 12GB Vram'i ile ölü doğmuş bir kart. Parayı çöpe atmanın anlamı yok, düşmeyin bu tuzaklara. 12 GB VRAM sınırı nedeniyle bugün olmasa da birkaç sene sonra Vram duvarına toslayıp grafik ayarlarını kısmak zorunda kalacaksınız ayrıca MFG gibi vram gerektiren teknolojilerden yine vram darboğazı sebebiyle olması gerektiği gibi yararlanamayacaksınız.

Buna karşılık, daha zayıf GPU gücüne sahip 16 GB'lık 5060 Ti ve 9060 XT kullanıcıları bile ek VRAM sayesinde aynı senaryoda ayar kısmadan yoluna devam edebilecek. Bu yüzden 5070'in uzun vadede pek mantıklı bir tercih olduğunu düşünmediğim gibi şuan ki fiyatını da hak eden bir kart değil.

Son düzenleme:
Dediğin kısmen doğru fakat hala günümüzde insanlar çoğunlukla 8gb ekran kartı kullanırken pat diye 16gb vram kullanan oyunlar çıkmayacak. Dediğin süreç 4 yılı bulacak bulmayacak. Zaten bu kartı alsam 4 yıl sonra her türlü değişeceğim. Daha kartı almadan satma derdine girmek 2 günlük dünyada saçma geliyor. Yani demem o ki 4 yıl sonrasi için 4 yılımı amd'nin sorunlarıyla geçirmem.

Dediğin kısmen doğru fakat hala günümüzde insanlar çoğunlukla 8gb ekran kartı kullanırken pat diye 16gb vram kullanan oyunlar çıkmayacak. Dediğin süreç 4 yılı bulacak bulmayacak. Zaten bu kartı alsam 4 yıl sonra her türlü değişeceğim. Daha kartı almadan satma derdine girmek 2 günlük dünyada saçma geliyor. Yani demem o ki 4 yıl sonrasi için 4 yılımı amd'nin sorunlarıyla geçirmem.
Yine de siz bilirsiniz tercih sizin elbette. Ayrıca AMD'nin sorunları geride kaldı, aşıldı artık. RX9000 serisi ekran kartlarında eski Rx6000 serisindeki sorunlar devam etmiyor.

1 yıldır 9070XT kullanıyorum RTX 4060Ti'dan geçtim kullanıcı deneyimimi olumsuz etkileyecek herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Yine de siz bilirsiniz tercih sizin elbette. Ayrıca AMD'nin sorunları geride kaldı, aşıldı artık. RX9000 serisi ekran kartlarında eski Rx6000 serisindeki sorunlar devam etmiyor.

1 yıldır 9070XT kullanıyorum RTX 4060Ti'dan geçtim kullanıcı deneyimimi olumsuz etkileyecek herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Evet fakat teknoloji desteği olarak nvidia daha çok güven veriyor. Yarın bir gün vram düşüren teknoloji yapılır amd bu kadar iyi yapamaz.