Detaylar
Kim cevapladı?Hard disk taktıktan sonra 7 saniyede açılan PC 75 saniyede açılmaya başladı. Çözümü nedir? Gigabyte A520M k V2 model anakartta boot sekmesinden only PCI özelliği nasıl aktif edilir?
Hard disk zaten yavaş çalışan bir disk biçimi başlangıçtaki programlarda etkilenebilir.
Lwky
Uzman
Bilgisayarım 7-10 saniye içinde açılıyordu ancak şimdi 75 saniyede açılmaya başladı. Bunun hard disk taktığım için olduğunu düşünüyorum. Çözümü nedir?
Not: SSD hâlâ duruyor, sadece ek depolama alanı için hard disk taktım. SSD’yi çıkarmadım, sadece hard disk ekledim.
Not: SSD hâlâ duruyor, sadece ek depolama alanı için hard disk taktım. SSD’yi çıkarmadım, sadece hard disk ekledim.
Lwky
Uzman
RX 7600
Ryzen 5 5600
A520M K V2 anakart
16 GB RAM
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sistemler açılışta self test yaparlar yani kendilerini test ederler HDD yavaş bir aygıt olduğu için bu işlem yavaş sürüyor olabilir. Ben de ekstra SATA SSD taktığımda sizin kadar olmasa da açılışı gecikiyordu çözümü anakart ayarlarından self test ayarı varsa onu kapatmak ama sizin anakartınızda o ayar nerede bilmiyorum her anakartta farklı oluyor.
LA Knight
Üstün
BIOS girip Boot'a bakabilir misin? Normal şartlarda Windows'u SSD'ye yükledin de HDD'yi taktığın için otomatik olarak HDD'ye boot atıyor olabilir.
Sorun bu değilse ihtimaller arasında olabilir: Dosya Gezginine girip Görünüm-Seçenekler-Açılan pencereden temizleme ikonuna yapabilirsin. Dosya geçmişinin tıkanıklığı da bilgisayarın geç açılmasına sebep olabilir.
Burayı kastediyorum.
Sorun bu değilse ihtimaller arasında olabilir: Dosya Gezginine girip Görünüm-Seçenekler-Açılan pencereden temizleme ikonuna yapabilirsin. Dosya geçmişinin tıkanıklığı da bilgisayarın geç açılmasına sebep olabilir.
Burayı kastediyorum.
Lwky
Uzman
Normalde PC 7-10 sanıye içinde açılıyordu fakat bir anda çok geç açılmaya başladı. Sebebinin hard disk taktıktan sonra olduğunu düşünüyorum. Farklı bir şey de olabilir ama hard disk taktıktan sonra 75 saniyede açılmaya başladı. Aylardır böyle.
NOT: SSD yerine hard disk takmadım. SSD hala yerinde duruyor, ek depolama için aldım. Daha önce 3-4 kez daha konu açtım ama kimse yardımcı olamadı. Herkes farklı bir şey söyledi.
NOT: SSD yerine hard disk takmadım. SSD hala yerinde duruyor, ek depolama için aldım. Daha önce 3-4 kez daha konu açtım ama kimse yardımcı olamadı. Herkes farklı bir şey söyledi.
Ben anlamadım takılan diski sökmek çok mu zor ki sökmek yerine 3-4 konu açtınız? Kaldı ki evet, bozuk disk yüzünden açılış yavaşlayabilir.
Şimdi diğer konularınıza tek tek bakıp ızdırabınızı bir öğrenelim.
Evet, bütün konulara tek tek baktım ve kimse diski sökmenizi tavsiye etmemiş. O zaman ben tavsiye ediyorum: Diski sökün.
Evet, bütün konulara tek tek baktım ve kimse diski sökmenizi tavsiye etmemiş. O zaman ben tavsiye ediyorum: Diski sökün.
Son düzenleme:
Lwky
Uzman
Ben anlamadım takılan diski sökmek çok mu zor ki sökmek yerine 3-4 konu açtınız? Kaldı ki evet, bozuk disk yüzünden açılış yavaşlayabilir.
Yanıt verdıgın ıcın sağ ol Recep abi fakat hard disk yeni Toshiba'nın 4TB'lık bir hard diski bozuk oldugunu dusunmuyorum disk sentinel gibi uygulamalardanda baktım herhangi bir bozukluk yok farklı bir şeyden kaynaklıda olabilir format atıp yine de duzelmezse sökeceğim.
tamam, listeye 1 kişi daha eklendi.
Dostum anakartın boot sırasına geldiği zaman tüm depolama birimlerini kontrol eder, yapman gereken şey boot sırasındaki disklerde sadece Windows olan ya da hangi işletim sistemini kullanıyorsan o diski seçip diğer sıradakileri iptal etmendir, M.2 kullanıyorsan sadece only PCI seçeneğini kullanabilirsin.
Gigabyte A520M k V2 anakartta dedıgın ozellıgı nasıl aktıflestırebılırım?
Hocam sistemler açılışta self test yaparlar yani kendilerini test ederler HDD yavaş bir aygıt olduğu için bu işlem yavaş sürüyor olabilir. Ben de ekstra SATA SSD taktığımda sizin kadar olmasa da açılışı gecikiyordu çözümü anakart ayarlarından self test ayarı varsa onu kapatmak ama sizin anakartınızda o ayar nerede bilmiyorum her anakartta farklı oluyor.
@1700, benim için araştırma imkanınız var mı halen daha çözümünü bulamadım anakartımda dediğiniz self testi nasıl ayarlayabilirim?
@845, kendi anakartımda nasıl bakacağım dediğiniz ayara.
Son düzenleme: