orangeman

Çalışkan
Seagate SkyHawk 8 TB diskim var. Diskin kendisi sessiz sayılır fakat okuma/yazma yapılırken kasadaki HDD kafesi + kasa sacı yüzünden titreşim büyüyüp odaya “tık tık” diye vuruyor. Sesin gıcıklığından film bile izleyemiyorum. Diski kasadan çıkarıp mousepad üzerine koydum, ses tamamen kesildi. Bunu kalıcı hâle getirmem lazım.

Şimdi HDD kafesini komple söküp, boş kalan yere kalın kauçuk tarzı ses emici bir taban yapmayı düşünüyorum. Diski vida atmadan bunun üstüne bırakacağım. Kasa çok nadiren ayağımın değmesi hariç hiç hareket etmiyor. Böyle sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Seagate skyhawk 8 TB diskim var. Diskin kendisi sessiz sayılır fakat okuma/yazma yapılırken kasadaki HDD kafesi + kasa sacı yüzünden titreşim büyüyüp odaya “tık tık” diye vuruyor. Sesin gıcıklığından film bile izleyemiyorum. Diski kasadan çıkarıp mouse pad üzerine koydum, ses tamamen kesildi. Bunu kalıcı hâle getirmem lazım.

Şimdi HDD kafesini komple söküp, boş kalan yere kalın kauçuk tarzı ses emici bir taban yapmayı düşünüyorum. Diski vida atmadan bunun üstüne bırakacağım. Kasa çok nadiren ayağımın değmesi hariç hiç hareket etmiyor. Böyle sorun olur mu?

Çift tarafli bant ile kullaniyordum bir ara sorun yaşamadım.

Sabitlenmesi daha iyi kasayı kaldırırken taşırken diğer bileşenlerin üzerine düşüp parçalayabilir. Çift taraflı bant güzel çözüm. Bir tane fanı ben çift taraflı bantla kullanıyorum. Kasanda titreşim olması da anormal bir durum, fanlarından biri ya da birkaçı bozuk muhtemelen yalpalıyordur.

Sabitlemeden kullanmanizi kesinlikle ama kesinlikle tavsiye etmiyorum. Eski nesil disklerde yine bir sekilde sorun cikarmadan calisiyordu, fakat yeni yuksek kapasiteli disklerin platter'lari cok yogun dizili oldugu icin titresim daha fazla zarar verebilir. Hard diskler icin ozel silikon gurultu engelleyici kizaklar var, onlardan deneyebilirsiniz, veya harddisk'i kasadan ve vidalardan titresim emici (silikon kaucuk vb) bir materyal ile izole edebilirsiniz.