Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
1722975113705.webp

1722975125116.webp

Böyle bir hata alıyorum. ne yapmam lazım arkadaşlar lütfen yardım. 1-2 saattir uğraşıyorum yok sürücü onarma yok erişim engellenme falan. Ne yapmam lazım?

Bu disk SSD ise SSD sağlığını gösteren yazılımlar ile SSD'nin sağlığına bir bak. Ayrıca SSD'nin yazma/okuma performasını ölçen yazılımlar ile de test et. Sonuçlar kötü ise muhtemelen bu durumları yaşamaya devam edeceksin. Haliyle yeni bir SSD alman gerekecek.

Bu disk eğer HDD ise, HDD'de bad sector olup olmadığını gösteren daha profesyonel yazılımlar var. Onları kullanıp test et. Bad sector varsa muhtemelen bu durumları yaşamaya devam edeceksin. Haliyle yeni bir HDD alman gerekecek.

SSD olmadığını düşünerek konuştum ben vallahi. Harici disk demiş konu başlığında. Hiç SSD gelmedi. Ama Bad sector yok. Yine de senin dediğin gibi başka bir araçla test etsin.

Hocam 2 diskime her zaman akşamları denetim yapıyorum. Bugün sürücüde hata bulundu falan dedi.

Sen bilgisayarı çok kurcalıyorsun galiba. Bugün gördüğüm 3. konun. Fazla kurcalama da elinde kalmasın. :D

SSD olmadığını düşünerek konuştum ben vallahi. Harici disk demiş konu başlığında. Hiç SSD gelmedi. Ama Bad sector yok. Yine de senin dediğin gibi başka bir araçla test etsin.

Sen bilgisayarı çok kurcalıyorsun galiba. Bugün gördüğüm 3. konun. Fazla kurcalama da elinde kalmasın. :D
Hocam bir şey yapmadım. Dün format attım hizmetlerden Xbox falan kapattım. Crackli Pes indirdim falan.

Evet ben de HDD olduğunu düşünüyorum. İnsanlar genelde harici disk olarak HDD kullanır, SSD kullanmaz. Ama yine de burada yazılanları başkaları da okuyor ve bilerek genel ve çeşitli konuşuyorum ki herkese faydamız dokunsun. :)

Evet ben de HDD olduğunu düşünüyorum. İnsanlar genelde harici disk olarak HDD kullanır, SSD kullanmaz. Ama yine de burada yazılanları başkaları da okuyor ve bilerek genel ve çeşitli konuşuyorum ki herkese faydamız dokunsun. :)

O değil bir de yanlış bilgi vermekten ceza yemeyelim. :D
Şimdi HD tune ile tarama yapacağım. Sonra yeniden başlatacağım.

Bekliyoruz hadi koş. Daha da kurcalama şu bilgisayarı. :D

@cerrahpaşalı , SSD'de bad sector olmaz zaten. Bad sector HDD gibi mekanik disklerde oluyor. SSD için yukarıda söylediğim gibi yazılımlar SSD'nin S.M.A.R.T verilerine göre sağlığı konusunda bilgi veriyor. Ayrıca SSD için hız testi de yapıp performansını ona göre de yorumlayacaksın.

Bad sector testini HDD için yapmalısın. Ama Quick Scan ile yapmaman lazım. Quick Scan ile yapacağın testin sonucu güvenilir değil. Tarla gibi yemyeşil görürsün yine.

İstersen bu mesele ile ilgili yeni bir konu aç. Orada sonuçları da paylaşırsın.