Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
1722975113705.webp

1722975125116.webp

Böyle bir hata alıyorum. ne yapmam lazım arkadaşlar lütfen yardım. 1-2 saattir uğraşıyorum yok sürücü onarma yok erişim engellenme falan. Ne yapmam lazım?

Hocam PUBG şeyleri var. Önemli değil.
Yine de verilere dokunmadan aklıma gelen şu yöntemi bir dene:

• Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştır.
  • Oraya "D:" yazıp enter tuşuna bas.
  • Artık D: sürücüsünün içinde olacaksın. Bundan sonra "chkdsk /f" komutunu yazıp enter'a bas.
  • İşlem bitince "exit" komutuyla çık ve test et.

Çözüm
Yine de verilere dokunmadan aklıma gelen şu yöntemi bir dene:

• Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştır.
  • Oraya "D:" yazıp enter tuşuna bas.
  • Artık D: sürücüsünün içinde olacaksın. Bundan sonra "chkdsk /f" komutunu yazıp enter'a bas.
  • İşlem bitince "exit" komutuyla çık ve test et.
Hocam eğer olursa teşekkür ediceğim de. Şöyle bir durum var 2 diskimde de sürücüyü onar hatası çıktı. chkdsk falan bütün komutları yaptım.

1722976208634.webp

@8372 @Şişman Adam

Hocam disk geldi. Teşekkür ederim sizlere. Ama böyle bir şey oldu nereden anlayacağım bir sorun olup olmadığını?

Şöyle bir durum var 2 diskimde de sürücüyü onar hatası çıktı.
İkinci disk? İşletim sisteminin yüklü olduğu diski kastetmiyorsun herhalde? Sanırım konu mesajındaki görselini paylaştığın disktten başka bir harici diski kastediyorsun?

Sen bir dene. Olmazsa verilerin silineceği başka bir yöntem önereceğim.

Hocam disk geldi. Teşekkür ederim sizlere. Ama böyle bir şey oldu nereden anlayacağım bir sorun olup olmadığını?
Bu disk SSD ise SSD sağlığını gösteren yazılımlar ile SSD'nin sağlığına bir bak. Ayrıca SSD'nin yazma/okuma performasını ölçen yazılımlar ile de test et. Sonuçlar kötü ise muhtemelen bu durumları yaşamaya devam edeceksin. Haliyle yeni bir SSD alman gerekecek.

Bu disk eğer HDD ise, HDD'de bad sector olup olmadığını gösteren daha profesyonel yazılımlar var. Onları kullanıp test et. Bad sector varsa muhtemelen bu durumları yaşamaya devam edeceksin. Haliyle yeni bir HDD alman gerekecek.