Harici SSD üzerine (Samsung T7 vb.) macOS kurup kendi Mac'imizi taşınabilir hale getirebilir miyiz? Video edit için örneğin kullandığımız pluginler vb. farklı bir Mac'e bağlayıp kaldığımız yerden devam edebilir miyiz? Böyle bir şey mümkün mü?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 25
Sanırım 50-50 diyebilirim. Donanım farklılıkları bir sorun oluşturabilir bir o kadar da config değişikliği ile belki denenilebilir. X sisteminde 1 configi, Z sisteminde 2 configine geçiş yapmak ve sorunsuz bootlamak gibi. Fakat donanım farklılıkları ile sistem ve bahsi geçen uygulamalar kısmını deneyimlemedim. Vakit ve sistemler varsa deneyip görülebilir aslında.
- Makaleler
- 25
Siz Hackintosh mu yapacak/kullanacaksınız yoksa elinizde Mac cihazlar mevcut ve bu diski önyüklenebilir yapıp diğer Mac cihazları bu diskteki macOS ile mi kullanmak istiyorsunuz?
Ön yüklenebilir şekilde olacak. Yani başlangıç diski t7 olacak yerleşik de aynı kalacak. Mac mini veya Mac studio almayı düşünüyorum mevcut macbook pro m2 pro kullanmaktayım. Aynı ssd üzerinde taşınabilir bir kullanım olabilir mi diye planlıyorum. M4 Pro veya M4 Max masamda yerleşik kalacak. m2 pro macbook pro ile yanımda halledicem.Siz Hackintosh mu yapacak/kullanacaksınız yoksa elinizde Mac cihazlar mevcut ve bu diski önyüklenebilir yapıp diğer Mac cihazları bu diskteki macOS ile mi kullanmak istiyorsunuz?
soft 1 bilgi youtube kanalında görmem üzerine konuyu açmak istedim. Örnek olarak yapıyor ama deneyip çok hata alanlarda var yorumlarda emin olamadım o yüzden.