Başarılar dileyelim ama Çin'de ona buna kısıtlama, ambargo falan koyarak milyonlarca kullanıcıya erişirler ancak. Kendi çöplüklerinde öterler. Amerika'ya hiçbir şey olmaz.

Zor ama Global'e entegre edilebilirse Android'in varlığını tehdit edebilir.

Asıl önemli olan SMIC'ın 5 nm altı üretime geçebilmesi...

Evet o bir OS... Benim UI'dan kastım Samsung ve Xiaomi'ninkilerdi :).

Evet o bir OS... Benim UI'dan kastım Samsung ve Xiaomi'ninkilerdi :).

Çünkü o iki markanın da Android ile anlaşmaları devam ediyor. Kendi arayüzlerini istedikleri gibi geliştiriyorlar.

Xiaomi'de önümüzdeki dönemde (Kasım seçimleri sonrası Trump seçilirse) Harmony OS Next'e geçebilir.

Samsung tarafı ise OneUI ile devam eder malum Kore.

:)

Samsung'un da kendi işletim sistemini yapması gerekiyor. Hatta Samsung'un Galaxy'yi farklı bir marka olarak pazarlaması ve Sadece S serisi modellerini Samsung markası adı altında satarak S serisi telefonlarına özel bir işletim sistemi oluşturması gerekiyor. 3. dünya ülkeleri hariç bütün pazarlarda Apple'ın Samsung'a kurduğu üstünlük eskiye oranla çok daha fazla. İşlemci konusunda da Qualcomm'u satın alması veya kendi Exynos işlemcilerini daha premium hale getirmesi gerekiyor.

Bunları düşünebilen tek kişi ben olamam muhtemelen kendileri de bunları düşünüyorlar ama bu konuda herhangi bir aksiyona geçmediklerine göre premium düzeyde yarışmak yerine giriş ve orta seviyelerde para kazanmak onlara daha kolay ve karlı geliyordur.

Samsung'un da kendi işletim sistemini yapması gerekiyor. Hatta Samsung'un Galaxy'yi farklı bir marka olarak pazarlaması ve Sadece S serisi modellerini Samsung markası adı altında satarak S serisi telefonlarına özel bir işletim sistemi oluşturması gerekiyor. 3. dünya ülkeleri hariç bütün pazarlarda Apple'ın Samsung'a kurduğu üstünlük eskiye oranla çok daha fazla. İşlemci konusunda da Qualcomm'u satın alması veya kendi Exynos işlemcilerini daha premium hale getirmesi gerekiyor.

Bunları düşünebilen tek kişi ben olamam muhtemelen kendileri de bunları düşünüyorlar ama bu konuda herhangi bir aksiyona geçmediklerine göre premium düzeyde yarışmak yerine giriş ve orta seviyelerde para kazanmak onlara daha kolay ve karlı geliyordur.

Neden böyle bir şey yapsınlar ki, öyle ya da böyle işe yarayan bir mobileOS var. Android şu anda gayet yeterli.

Yeni bir mobil işletim sistemi Samsung'u bırakın insanlara ne katacak ki. Hiç bir şey. Bir inovasyon olması lazım.

Koskoca Google bilr Fuchsia çıkaracaktı ART sıkıntıları sebebiyle ama bunu bir miktar aşınca proje durdu.

Kendi işlemcilerini de daha da geliştirip Qualcomm'a kafa tutacaklar.
Onun pek olacagini sanmiyorum. Dokum makineleri yeni nesil degil cunku.
Bunu daha once denediler ve olmadi. Ayrica buna ihtiyaçlari yok. Android + One UI oldukca iyi calisiyor. Sadece S serisini Samsung adinda satmak ve ozel yazilim yapmak da pek mantikli gelmedi. Bunu neden yapsinlar ki? Qualcomm'u satin almalari bir seyi degistirmeyecek (ki almazlar da, kendi markalari ve dokumhaneleri var), Snapdragon'un son nesillerini üreten TSMC ve kendi dokumhaneleri varken TSMC'ye uretim yaptirmazlar. Exynos 2500'den beklentiliyiz, bekleyip gorecegiz.

Eki Görüntüle 62603

HarmonyOS Next sonunda onaylandı Huawei artık cihazlarında Android'e kalıcı olarak veda etmeye hazırlanıyor. Huawei, Android'den eser bırakmayan tamamen kendi işletim sistemi olan HarmonyOS Next'in piyasaya sürülmesi ve sertifikalandırılmasıyla teknolojik bağımsızlığa giden yolda önemli bir adım attığını görüyoruz. Huawei, %30 daha iyi performans ve %20 daha düşük enerji tüketimi sağladığını da belirtti. HarmonyOS Next, İlk önce Çin'de daha sonra global ülkelerde yayınlanacak.

Artık cihazlarda APK dosyalarıyla uğraşmak yerine, tamamen yerel uygulamalarla çalışacak olan HarmonyOS Next, Huawei Mobile Services ve Ark Compiler destekli uygulamalara odaklanacak. ABD'nin yaptığı ticari kısıtlamalarıyla karşı karşıya kaldıktan sonra Huawei çok büyük adımlar attı ve HarmonyOS'un kullanıcı sayısı milyonları aştı. Konu hakkında ne düşünüyorsunuz? *İçerik mesajı tarafımca yazılmıştır ve bana aittir.

Kaynak: Huawei, HarmonyOS Next'i onayladı: Android'e son veda
Forumda bunun için ayrı kategori açılması gerektiğini söylemiştim ama nerede…
Huawei nefretçisi insanlar eksiyi basıp durmuştu 🤔
Çekemiyorlar yalnız başına güzel işler başaran markaları.

Sadece S serisini Samsung adinda satmak ve ozel yazilim yapmak da pek mantikli gelmedi.
Hocam insanlara Galaxy dediğinizde akıllarına lise yıllarında kullandıkları Galaxy Young, Galaxy Ace falan geliyor. Galaxy ismi üst seviye telefon kullanan kullanıcılar için iyi izlenim sunmuyor. Adama diyorsun ki bak bu Samsung Galaxy S24 Ultra, bilmem şu kadar özelliği var. Adam diyor ki yok ya bende vardı bir tane Galaxy, ondan kurtulduğum güne şükrediyorum.

Giriş ve orta seviye telefon kullanan veya telefonlar konusunda bilinçli olan insanlardan bahsetmiyorum. Onlar her şekilde yine tercihlerini Galaxy modellerinden yana yapmaktan çekinmiyorlar ama bir telefonu alırken parasına değil de sunduğu konfora bakan kullanıcıların belki de %90'ı Apple hariç hiçbir markaya yönelmiyorlar.

Samsung sadece S serisini kendi adı altında pazarlarsa üst seviye telefon tercih eden insanların kafasında negatif etki eden Galaxy isminden de kurtulmuş olur. Galaxy de ayrı bir marka olarak kalır ve A, M gibi serileri Galaxy markası ile satmaya devam edebilir.

Hocam insanlara Galaxy dediğinizde akıllarına lise yıllarında kullandıkları Galaxy Young, Galaxy Ace falan geliyor. Galaxy ismi üst seviye telefon kullanan kullanıcılar için iyi izlenim sunmuyor. Adama diyorsun ki bak bu Samsung Galaxy S24 Ultra, bilmem şu kadar özelliği var. Adam diyor ki yok ya bende vardı bir tane Galaxy, ondan kurtulduğum güne şükrediyorum.

Giriş ve orta seviye telefon kullanan veya telefonlar konusunda bilinçli olan insanlardan bahsetmiyorum. Onlar her şekilde yine tercihlerini Galaxy modellerinden yana yapmaktan çekinmiyorlar ama bir telefonu alırken parasına değil de sunduğu konfora bakan kullanıcıların belki de %90'ı Apple hariç hiçbir markaya yönelmiyorlar.

Samsung sadece S serisini kendi adı altında pazarlarsa üst seviye telefon tercih eden insanların kafasında negatif etki eden Galaxy isminden de kurtulmuş olur. Galaxy de ayrı bir marka olarak kalır ve A, M gibi serileri Galaxy markası ile satmaya devam edebilir.
Bunu Xiaomi yapıyor. Redmi, Poco, Mi gibi ayirdi. Bunun yaninda bazi ulkelerde başka isimlerler pazara giriyor. Bilmiyorum, bana dandik marka izlenimi veriyor bu.

Orta ve giris segmentten Samsung isminin kaldirilmasini istemem ben. Galaxy ismini okuyan kisi sayisini Samsung ismiyle bilen ile karsilastirirsak az kalir. Galaxy ne yaa diyenler cogunlukta olacaktir.